BUMBU KITCHEN: EEN GLOEDNIEUWE FOOD HOTSPOT MET EEN INDONESISCHE KEUKEN

Amsterdam is weer een food hotspot rijker! Recent opende Bumbu Kitchen zijn deuren in het vijfsterren NH Doelen hotel. Horeca-ondernemer Casper Reinders en chefkok Jaimie van Heije hebben de handen ineengeslagen voor dit Aziatische concept. De Indonesisch keuken is vooral voor Chef Jaimie van Heije bekend terrein. Zijn roots liggen namelijk in Indonesië en hij heeft al jaren de wens hier iets mee te doen.

                        

DE MANNEN ACHTER DIT CONCEPT

Casper Reinders kennen we als de man achter veel zaken in Amsterdam. Bijvoorbeeld Lion Nior, Bo Nam, Jimmy Woo enLibertine Comptoir de Cuisine. Chef Jaimie van Heije heeft eerst ervaring opgedaan in de keuken van Ron Blaauw. Daarna is hij zijn eigen restaurant begonnen in Ouderkerk aan de Amstel, en is hij betrokken bij Moon en The Avocado Show. Allemaal plekken die bij vele hoog in de favoriete lijst staan!

     

INDONESISCHE GERECHTEN MET EEN MODERNE TWIST

Verwacht echter geen zware rijsttafels, maar lichtere gerechtjes met een twist. Zelf heb ik ook Indonesische roots en deze gerechten zijn heel verfrissend. Mijn absolute favorieten zijn de Pulpo: inktvis gerold in prawn crackers en de Rendang: biefstuk, kokos en citroengras. Voor de vegatarische onder ons is de Bun Vega echt een must. Deze steamed bun is gevuld met gefrituurde aubergine, kool en soyabean paste. De desserts zijn ook echt heerlijk. Vooral de Indo Sundae waarin Ketjap en Sambal verwerkt zit! Hier kom ik zeker voor terug!!

    

PURPLE TOUCH

Voor het interieur van het restaurant heeft Casper samengewerkt met Thijs Murree. Het interieur is vrij strak en modern, maar de speciaal ontworpen paarse kleur, handgemaakte houten tafeltjes en fluwelen details geven de zaak een chique en tegelijkertijd knusse uitstraling. Naast heerlijke Indonesische gerechtjes kun je bij Bumbu Kitchen ook terecht voor cocktailsAan deze bar is er plek voor ongeveer 30 man.Deze Chef’s Tables geven je ook een uniek kijkje in de keuken en een top plek om heerlijk aan te vertoeven. Tevens is deze plek ook perfect om een geliefde mee naar toe te nemen! Het uitzicht over de grachten is prachtig. Ik zeg reserveren maar!!!!

     

 

Bumbu Kitchen
Nieuwe Doelenstraat 26, Amsterdam
Tel: 020 5540606
Meer info: http://www.bumbu-kitchen.nl/

Share:

1 Comment

  1. erjilopterin August 14, 2020 / 10:20 am

    WONDERFUL Post.thanks for share..more wait .. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *