HOTSPOT LIBERTINE COMPTOIR DE CUISINE AMSTERDAM

Exact een jaar na de opening van Libertine café café in de Wolvenstraat, hebben de Amsterdamse horecaondernemers Casper Reinders en Steven Pooters een tweede vestiging geopend in de 9 Straatjes: Libertine Comptoir de Cuisine. Bij deze spot kun je de hele dag door French toast eten, dus de liefhebbers van wentelteefjes zijn hier helemaal aan het goede adres! In tegenstelling tot zijn grote broer Libertine café café – waar de kaart vooral bestaat uit eenvoudige Italiaanse gerechten – is Libertine Comptoir de Cuisine Frans georiënteerd. De keukenbrigade staat net als bij Libertine café café onder leiding van Fransman Stephan Robert.

Instagram hotspot

Bij Libertine zijn er geen gedekte tafels, wel donkere muren, veel marmer, neonletters en paarse bankjes! De inspiratie voor deze nieuwe locatie is ditmaal gevonden bij de ‘vintage surf collectables’ van Surfing Cowboys aan de Amerikaanse East Coast. Net zoals de andere zaken van Casper Reinders, is dit wederom een aantrekkelijk, instagramwaardige hotspot op een toplocatie hartje Amsterdam.

Cuisine

’s Ochtends eet je onder andere je French Toast met Nutella & banaan of kies je voor Toast met een gepocheerd eitje (in varianten Benedict, Florentine of Norwegian). Met de lunch zijn er hartige varianten, zoals Steak Tartare, Lobster New Engeland Style, Phily Cheese Steak en Spinache Goat Cheese & Caramelised Onion. Naast de gerechten op Toast zijn er ook heerlijke salades, oesters en diverse bijgerechten zoals bananenbrood. Helaas, ben ik hier nog alleen geweest voor ontbijt maar voor de lunch kom ik zeker snel terug! Ik kreeg bij het zien van de lunchgerechten al gelijk weer trek!! Ik wilde alles wel proberen!

Libertine Comptoir de Cuisine
Berenstraat 20
1016 GH Amsterdam

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *