Hacienda Na Xamena: a hotel between heaven and earth

Een prachtig hotel, verscholen in de natuur op 180 meter boven het zeeniveau, waar er een intense rust heerst en naar zeggen is Hacienda Na Xamena zelfs één van de beste hotels van het eiland. Sinds 1971 is het hotel een begrip, waarbij je in een natuurlijke & luxueuze stijl jezelf helemaal in een oase van rust kunt onderdompelen. Het hotel is recent gerenoveerd en wij spraken met Victor Lipszyc, Marketing &Communicatiemanager en tevens kleinzoon van de oprichter over het unieke concept.

Het verhaal achter dit prachtige concept

“The Hacienda Na Xamena, in Ibiza, is een droom dat 45 jaar geleden werkelijkheid werd. Het verhaal begint wanneer architect Daniel Lipszyc, mijn grootvader verliefd werd op deze plek. Hij wilde deze adembenemende baai-met ultieme sunsets met de wereld delen. Samen met investeerders begon de bouw van Hacienda Na Xamena in 1969. In het begin was hier niet eens een weg, water en laat staan elektriciteit. Het resort opende zijn deuren voor het eerst in Juni 1971 met als doel: Het gebouw laten samensmelten met de natuur om zo geen onderscheid te maken tussen binnen en buiten. Gasten krijgen op deze manier het gevoel een te zijn met de omgeving!

One with nature

Het hotel met 77 kamers is tegen de rotsen opgebouwd. Iedere kamer heeft zeezicht en een kwart zelfs een infinity pool. Het mooie van het ontwerp is dat je helemaal geen besef hebt van andere kamers. De entree is namelijk boven op de rotsen gebouwd en alle kamers daaronder. Zo zie je vanuit de verschillende eettuinen, lounge areas en zwembad niets anders dan de deinende oceaan, de woeste rotsen en de groene heuvels. Middenin het hotel is ook een tuin gecreëerd met Marokkaanse invloeden waar je geheel tot rust kan komen. “De atmosfeer geeft het resort zijn karakter. Het uitzicht en de atmosfeer zitten op 1 lijn en versterken elkaar.”

Authenticiteit                                                                                                                                      

“De stijl van Hacienda Na Xamena is geïnspireerd door de traditionele architectuur in Ibiza. Zo zijn bijna alle materialen die er gebruikt zijn natuurlijk en afkomstig van het eiland. (Stenen, planten en hout). Het interieur is een mix van moderne, natuurlijke en bohemian accenten. De natuur van de bergen is qua materialen en planten doorgetrokken in het interieur. Zo wordt er veel gebruikt gemaakt van Blank hout, gepolijste betonnen vloeren, Eames- stijl schommelstoelen en glimmende leren banken. Het interieur is chique, eenvoudig en sluit perfect aan bij het concept.”

Fine Dining                                                                                                                                              

Het hotel biedt de mogelijkheid om bij drie restaurants te dineren. Het restaurant dat het meest je zintuigen prikkelt en waar vele gasten speciaal voor naar het Noorden van Ibiza rijden is Het Eden Restaurant. “Het Eden Restaurant is dit jaar gerenoveerd. Het concept is om te dineren tussen de aromatische planten die gebruikt worden om smaak te geven aan de gerechten. Je wordt continue omgeven door de geur van rozemarijn, tijm en curry. Dit resulteert in vernieuwende en fascinerende gerechten gemaakt met lokale producten!”

Ultiem genot                                                                                                                                        

Het luxe resort staat ook bekend om zijn spa genaamd: La Posidonia. Vele gasten komen hier om te genieten van de Cascadas Suspendidasis. “De Cascadas Suspendidasis is een manier om de gasten het uitzicht te laten ervaren en tegelijkertijd nog meer zintuigen te prikkelen. Het is een buiten thalassotherapie circuit en heeft een verjongende en verfrissende werking. De Cascadas Suspendidasis bestaat uit acht verwarmde baden, elk op een andere temperatuur, dat een hogedruk massage geeft. Beginnend van de onderkant van je voet en eindigend met een hele lichaamsmassage. De Cascadas Suspendidasis is op rotsen geplaatst om zo nog meer het gevoel te creëren dat gasten ook echt in de natuur zitten. Dit wordt natuurlijk versterkt door de adembenemende uitzicht op de glinsterende Mediterranen zee.”

Picture Perfect                                                                                                                                

Het hele hotel is de perfecte hotspot voor de ultieme Instagram foto’s maar toch zijn er nog een paar plekjes die de boventoon voeren. Zo is de favoriete kamer van Victor 401. “Dit is een van onze grootste suites. Het is een hele ruimtelijke kamer en het bed is zo gepositioneerd dat het precies voor de 10 meter lange en 2,5 meter hoge panoramische raam staat. Het uitzicht is spectaculair en voor de gasten een kamer waar ze het hele verblijf heerlijk in kunnen vertoeven. Een ander favoriet plekje van Victor is bij het restaurant bij het zwembad. Hier zie ik mezelf zitten met mijn voeten in het water en een margarita in mijn hand, kijken naar mijn vrouw zwemmend in het water. De vibe is heerlijk hier en ik geniet er echt van om gasten zo te zien genieten.”

 

Future

Het hebben van prachtig hotel is niet genoeg. Je moet altijd blijven werken aan het eten, de service, inrichting en de persoonlijkheid. Bij Hacienda Na Xamena leveren ze elk jaar wat nieuws en luisteren ze goed naar hun gasten. Om het bedrijf ook qua interieur te blijven innoveren werken ze samen met een lokaal bedrijf genaamd Play Offside. “Dit bedrijf verkoopt veel kleine designproducten, laat veel producten maken in Bali en helpt ons voornamelijk om jaarlijks ons resort te upgraden. In de toekomst komt er wellicht nog wel een hotel bij in een ander land maar voor nu kunnen we nog heerlijk genieten van dit prachtige resort! Voor meer informatie en prijzen klik hier

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *