Binnenkijken in het droomhuis van Tahnee in Haarlem

Al bijna vijf jaar komt ze binnen in de meest waanzinnige huizen van architecten tot fashion stylisten. Hierdoor liet Tahnee van der Merwe, model en freelance editor bij Westwing, zich inspireren om haar eigen huis tot in de puntjes te stylen. Tahnee combineert haar liefde voor interieur en schrijven met haar rondreizende leven voor allerlei (inter)nationale opdrachtgevers. Westwing nam een kijkje in haar onlangs verbouwde huis en sprak met deze fashionsta over haar inspiratiebronnen en de do’s en don’ts in je interieur.

ruimte
ruimte

Wat is jouw grootste inspiratiebron in interieurland?

“Ik heb niet één inspiratiebron maar heel veel! Voor mijn werk reis ik de hele wereld rond en kom ik op allerlei unieke locaties terecht. Ik heb in de laatste tien jaar zoveel prachtige huizen en boetiek hotels gezien dat ik die expertise gebruik om mijn eigen huis de juiste vibe te geven. Het nadeel is wel dat ik zoveel ideeën heb, maar ik ze niet allemaal kan uitvoeren in mijn eigen interieur vanwege het ruimtegebrek.”

Wat is het verhaal achter dit prachtige huis?

“Het huis komt uit 1900 en is nooit goed onderhouden. Het huis was vervallen, er zat geen keuken in en de douche was niet meer dan een stortbak met een emmer. Wel had ik bij het zien van het huis direct een fijn gevoel. Door de hoge plafonds en de authentieke details (oude deuren, glas-in-lood, schouw) voelde ik me op de een of andere manier thuis. De volledige woning is na de koop aan een grote renovatie onderworpen. Alle leidingen en elektra moesten worden vervangen, vloeren en muren moesten eruit en er moest een dakopbouw komen om meer ruimte te creëren. Het huis werd een blanco blad dat ik zelf helemaal kon invullen.”

ruimte
ruimte

Hoe zou je jouw interieurstijl omschrijven?

“De stijl van mijn huis is een smaakvolle cocktail van de Scandinavische en industriële stijl. Waar de zwarte kozijnen van Belisol, bakstenen muur en microcementen vloer voor de stoere touch zorgen, geven de geloogde deuren, houten items en pasteltinten warmte aan het huis.”

ruimte

Je 3 favoriete ruimtes?

“Een ware eyecatcher is de keuken. Ik ben in de afgelopen jaren heel wat verhuist en heb meerdere keukens gehad maar geen eentje waar ik echt gek op was. Bij dit huis wilde ik echt een statement maken. De keuken is gemaakt van gepoedercoat staal in groen en het keukenblad is gemaakt van een dik stuk marmer met daarin een houten snijplank verwerkt. Een afzuiger vind ik altijd maar lelijk en daarom heb ik in plaats van een normale afzuiger een stalen constructie laten plaatsen. Om te keuken af te maken heb ik gekozen voor een bakstenen muur met koperen bedrading.”

“De wc is een ruimte waar ik ook lang over na heb gedacht. In een wc zit je toch best veel en ik wilde een wc die anders zou zijn. Om hiervoor te zorgen heb ik gekozen voor een blauw-wit behang met palmprint, zwarte tegels op de muur en houten tegels op de vloer. De wc is een ruimte die je normaal aan niemand laat zien maar bij mij mag iedereen deze bewonderen!”  

“Ten slotte ben ik ook gek op mijn slaapkamer. Het is een boetiek slaapkamer geworden met een ‘en suite badkamer’ én kledingkamer. Ik vertoef veel in hotels en wilde thuis mijn eigen boetiek hotel creëren. Om het concept van beneden door te trekken heb ik gekozen voor een mooie pastelkleur groen op de muur met geloogde deuren en zwarte kranen. Door de witte vloer lijkt de ruimte nog groter en door het vrijstaande bad, krijg je gelijk een gevoel van luxe. De slaapkamer loopt door naar een mooi terras waar je heerlijk kan genieten van de zon.”  

ruimte

Zou je nog iets willen veranderen in de toekomst?

“Een huis is nooit af, maar op dit moment zijn we bezig met de tuin. De tuin is een verlengstuk van je huis en door de stalen kozijnen is het erg belangrijk om er een mooi geheel van te maken. De zwarte vensters steken prachtig af bij het verder vrij lichte interieur. Zo blijft het huis open en ruimtelijk. De tuin heeft een Ibiza-look met veel rotan en houten meubels om zo de warmte van het huis door de tuin in te trekken.”

ruimte

Wat zijn voor jou de absolute DO’s in een interieur? 

“Een absolute Do is om te durven. Je moet het echt proberen, want alleen dán kun je zien wat echt bij je past. Kijk ook veel op Pinterest, Westwing en andere inspirerende bladen, hotels en huizen. Creëer een stijl die bij je past en doe niet alleen iets omdat het makkelijk is of omdat iedereen het heeft. Laatste tip: probeer ook eens een andere tint dan wit in je interieur. Een tintje doet wonderen in je huis!”

 

Meer zien van Tahnee? Neem dan eens een kijkje op haar Instagram account!

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *