Casa Cook: hét hotel voor interieurjunkies

Als je van een Bohemien interieur houdt, dan ga je dit hotel he-le-maal fantastisch vinden! Casa Cook op het Griekse eiland Rhodos is de eerste van een nieuw reeks hotels, geïnspireerd door de lokale omgeving. Geen one-size-fits-all interieur maar handgemaakte items en vintage meubels. Alleen al bij het zien van de foto’s krijg je een instant vakantiegevoel. Wij spraken met Creative Director Remo Masala over het unieke concept.

Casa Cook

Casa Cook familie

Het concept en idee achter Casa Cook zat al jaren in zijn hoofd. In samenwerking met designers Michael Schickinger en Annabell Kutucu werd het hotel ontworpen. “We wilden niet zomaar een mooi hotel bouwen, maar een plek voor een altijd groeiende Casa Cook familie om samen te komen. In Rhodos hebben we een hotel van een jaar oud getransformeerd tot eerste Casa Cook hotel. Alles wat er is verbouwd is gebaseerd op één hypothese: wat als het restaurant meer is dan alleen een restaurant? Of wat als de lobby meer is dan alleen een lobby? Om deze reden is het restaurant The Kitchen Club, en de lobby behalve een welkom area ook een relax zone.”

Casa Cook

Hart van het hotel

Casa Cook heeft een bohemian interieur en maakt veel gebruik van natuurlijke materialen. Je vindt er verschillende tropische planten, rotan, witte details en houten vloeren & accessoires. De stijl van Casa Cook is minimalistisch, maar tegelijkertijd ook erg warm. “Het hart van het hotel is het restaurant ‘de Kitchen Club’, inclusief de buitenbar en het zwembad. Waar de lounge-area’s en grote tafels dienen om in contact te komen met nieuwe vrienden, zijn de hangmatten en zonnebedden juist bedoeld voor de perfecte me-time.

Casa Cook

Botanisch kunstwerk

Wat ons meteen opvalt is de prachtige botanische muurschildering in de lobby en het restaurant. Deze werden gemaakt door ontwerpster Karina Eibatova en Lambs & Lions. “Wanneer je vele jaren wacht om je visie te realiseren, zijn er veel ideeën om dit in een hotel tot uiting te brengen. De magische jungle was dan ook één van de ideeën die we in onze gedachten hadden. De designers hebben het levendige en bohemien karakter van Casa Cook helemaal laten terugkomen. De muurschilderingen laten een reeks fabelachtige dieren zien – wat perfect past bij de look and feel van het hotel.”

Casa Cook

Bohemian

Eén ding is zeker: Bohemian interieurs zijn nooit saai. Dat komt door de mix van materialen en patronen. Waar de lobby en het restaurant van Casa Cook gestyled worden met botanische muurschilderingen, blinken de hotelkamers juist uit in hun eenvoud: neutrale tinten worden gecombineerd met hout, rotan en handgemaakte items. “Mijn favoriete kamer is de Split-level suite vanwege de overweldigende ruimte. Het heeft het perfecte ‘home away from home-gevoel’. Een plek waar je de hele dag wel wilt verblijven.”

Casa Cook

Creatieve slaapkamer

In de favoriete hotelkamer van Ramon is een bed geplaatst op een groot stuk beton, waardoor het bed de eyecatcher van de kamer is. Het idee hierachter komt uit de historische huizen van de Aegean Islands, waar zitten en slapen in één kamer gebeurd – maar dan wel op verschillende niveaus. De architect Vana Pernari heeft deze stijl geüpdatet naar een hedendaagse stijl. Zo zijn de slaapkamers in de suites gevestigd op het hoogste level, het middelpunt van de kamer, waar vandaan je perfect uitzicht hebt op het pittoreske zwembad. Cool!

Heb jij net als ons helemaal zin gekregen om je koffers te pakken? Boek dan snel je kamer bij Casa Cook!

Tahnee van der Merwe

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *