Ontdek de hotspots van Ibiza met Tahnee

Tahnee van der Merwe is onze razende reporter en PR-star, maar daarnaast ook fashion model voor verschillende grote merken. Ze combineert haar liefde voor interieur en schrijven met haar rondreizende leven voor allerlei (inter)nationale opdrachtgevers. Op Ibiza komt ze regelmatig, voor shoots maar ook om even lekker vakantie te vieren. Lees nu alles over de ervaringen van Tahnee met het eiland Ibiza!

cancurreu

Waarom reis je veel naar Ibiza?

“Ibiza is een eiland waar veel van mijn opdrachtgevers graag komen vanwege de parelwitte stranden, de schitterende natuur, idyllische dorpjes, indrukwekkende kathedralen en Romeinse overblijfselen. Zelf ben ik gek op het struinen over de kleurrijke markten en ondertussen de leukste vintage kleding, lokale kunst en accessoires aan te schaffen.”

cicale

Wat is je favoriete restaurant in Ibiza?

“Restaurant Cicale is één van mijn favoriete restaurants. De 16e-eeuwse gerestaureerde finca is een ware droom voor elke interieurliefhebber. De stijl van het restaurant is bohemien-chique gemixt met moderne eenvoud en ademt een ontspannen en warme sfeer. Het restaurant zit verscholen tussen weelderige groene bomen en prachtige tuinen en bevindt zich in het hart van het platteland van San Lorenzo. Mijn favoriete gerecht hier is de aubergine parmigiana met vers gevangen vis.”

cicale2

In welk hotel slaap je het liefst als je in Ibiza bent?

“Ik bivakkeer het liefst in een gerestaureerd Ibicenca boerderijtje genaamd Can Curreu. Ik ben gek op kleine boetiekhotels en deze in het bijzonder. De ligging is heerlijk rustig op het platteland en met een uniek uitzicht. Elk kamer heeft een gekleurde muur in combinatie met veel wit en hout, wat voor een serene en mooie uitstraling zorgt. Het hotel heeft eigen paarden, een zwembad en een sportschool. Een fantastische plek om tot rust te komen. In Can Curreu slapen gasten in huisjes die elk anders zijn ingericht, tussen de olijfbomen en boomgaarden in.”

galeriaelefante

Welke winkel is een must?

Wanneer je knalroze olifanten voor een mooie 17e-eeuwse finca ziet staan dan weet je dat je goed zit. La Galeria Elefante is een chique concept store waar je echt niet voorbij kunt lopen zonder naar binnen te gaan. De winkel combineert meubelstukken, accessoires, antiek, fashion en kunst. Je vindt hier prachtige kussens, lampen en geurkaarsen waar je huis meteen een Ibiza feel van krijgt.

ibiza

Magisch moment van Ibiza?

“De ochtenden op Ibiza zijn magisch. Ik ben sowieso écht een ochtend mens en ik zou geen zonsopgang willen missen. Het geluid van de zee samen met de opkomende zon en een oranje-rode lucht maakt van de ochtenden hier een feestje.”

galeriaelefante2

Mag je niet missen!

Op Ibiza kun je niet om de handgemaakte manden en hoedjes heen. Daarnaast is Ibiza echt een fantastische plek om mooie gekleurde plaids, handgestikte kussens en geurkaarsen te scoren. “Als je van shoppen houdt, moet je zeker naar de Las Dalias hippie markt op zaterdag. Wandel door de kleine straatjes in de oude stad van Ibiza en ontdek unieke interieur shops en boetieks. Als je op het strand van Calas bent. Probeer dan de kleine chiringuito beach barretjes voor lekkere verse vis.”

 

 

Tahnee van der Merwe

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *