Pied à terre aan zee: Jeroen van Zwetselaar

Han en Veronica wonen in het Oosten van het land maar hebben altijd een pied à terre aan zee gewild. Ze zochten naar een leuke plek in de omgeving  van Zandvoort omdat ze gek zijn op de zee én graag dichterbij hun kinderen wilden wonen. Ze schakelden de hulp in van architect Jeroen van Zwetselaar om het perfecte buitenhuis te vinden. “Jeroen ziet potentie in plekken en kan goed door de oorspronkelijke structuur van een huis heen kijken. We hebben eerst in Zandvoort gekeken, maar uiteindelijk vonden we Santpoort veel relaxter. Met de fiets rijd je hier zo de duinen in.”

1

Toen Han en Veronica het buitenhuis voor het eerst binnenliepen leek de ruimte klein. Het huis is vijfenvijftig vierkante meter en was zeer inefficiënt ingedeeld. Hierdoor voelde de ruimte benauwd aan en totaal niet inspirerend. “Zonder Jeroen hadden we dit huis in Santpoort waarschijnlijk niet gekocht, omdat de stijl van het interieur, de afwerking en het materiaal op het eerste gezicht totaal niet naar onze smaak was. De locatie vonden we vanaf het begin geweldig en van Jeroen hebben we geleerd dat dát uiteindelijk het belangrijkste is. De rest kan je vormen naar eigen ideeën. Precies dát heeft Jeroen naar volle tevredenheid voor ons  gedaan.”

2

Han en Veronica hebben Jeroen voor dit project carte blanche gegeven en Jeroen heeft ook zelf het hele projectmanagement op zich genomen. Van de aankoop van het huis en de verbouwing tot de inrichting en de keuzes voor accessoires. Ja, zelfs de toiletrolhouder heeft Jeroen uitgezocht.

9

Jeroen en zijn team hebben de keuken twee keer zo groot gemaakt. Hierdoor is het woongedeelte kleiner geworden, maar oogt het vele malen groter! Er is veel extra kastruimte gecreëerd en er bevindt zich een op maat gemaakte grote eettafel met 6 stoelen. Toch is er nog voldoende ruimte voor een royale zithoek en voelt het geheel ruimtelijk aan. De badkamer is de helft smaller geworden, maar van alle gemakken voorzien – inclusief inbouw-regendouche, handdoekradiator en wastafelmeubel. De slaapkamer is hierdoor een stuk groter geworden met kaptafel en inbouwkasten. Dit geeft veel meer bewegingsvrijheid. Daarnaast zitten er lades onder het bed en heeft het hele huis vloerverwarming. Ook zorgen de lange zichtlijnen voor een ruimtelijk effect. Alles is strak gestukt waarbij verlichting mooi in lijn is weggewerkt.

4
3

De combinatie van mat zwart & wit en beton met hout zorgt voor een verrassend contrast wat dit huis stoer en cosy tegelijk maakt. Het zwart van de badkamer valt hierdoor geheel weg en de banen van hout in de slaapkamer en woonkamer, zorgen ervoor dat de kamer groter lijkt. Hout en beton rechtstreeks tegen elkaar plaatsen gebeurt niet vaak. Meestal worden er plinten of afsluitende latjes gebruikt. Jeroen en zijn team kozen echter wel voor deze optie. Door zeer precies vakwerk lopen de twee materialen naadloos en zonder hoogteverschil mooi in elkaar over.

5

Dat je voor een redelijk budget iets heel unieks kunt creëren heeft Jeroen zeker laten zien. Zo heeft hij een koof om de kleedkamer kasten laten bouwen zodat deze heel chic ogen. Daarnaast heeft hij boomstammen gebruikt als plankjes en de spiegel in de slaapkamer laten maken bij een speciaal adresje.

7
6

Het buitenhuis heeft een prachtige tuin. De achterpui is helemaal van glas gemaakt met behoud van de contouren van het kozijn. Dit is een vrij simpele ingreep, met groots effect. Doordat het kozijn zwart is, valt dit weg tegen de achtergrond. Het resultaat: een prachtige uitkijk naar buiten en het gevoel midden in de bossen te zitten. “Ons favoriete plekje in onze pied à terre is de heerlijke lounge-chair van Le Corbusier. Deze stoel staat bij het raam. Hier kunnen we heerlijk ontspannen, vooral in het voor- en najaar met de avondzon!”

8

“Na de verbouwing herkenden we het huis bijna niet meer terug! Jeroen had als doel om een hotelkamer-gevoel te creëren en dat is zeker gelukt! We zijn hier elk weekend en nu voelt elk weekend als vakantie! We denken er zelfs over om als we met pensioen zijn hier volledig in te trekken. “

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *