Binnenkijken bij Marieke Bul

Marieke Bul is eigenaresse van ‘Tails Division’, een merk dat producten ontwerpt voor honden. Marieke woont al negen jaar in de Oosterparkbuurt in Amsterdam. “Ik houd van deze buurt. De sfeer is wat rauwer en er heerst hier een soort dorps gevoel, iets dat je in het toeristische centrum van Amsterdam niet tegen zal komen.”

1

“In de afgelopen negen jaar is mijn huis veranderd van een Ikea huis naar een echt thuis. Vroeger was ik vooral bezig mijn huis in te richten naar de laatste trends. Maar de laatste jaren heb ik meer mijn eigen plek gecreëerd. Met mijn ouders ben ik vroeger vaak verhuisd. Daardoor vind ik het nu extra belangrijk om me in mijn huis ook echt thuis te voelen.”

2

Dat Marieke gek is op vintage items is direct te zien als je het huis binnenloopt. De vintage stoelen, kast en eettafel, vallen direct op. “Mijn woonstijl zou ik zelf eclectisch noemen. Ik hou ervan om verschillende stijlen te mixen en maakt daarbij veel gebruik van vintage. Wel vind ik het belangrijk dat alle objecten en items in mijn huis een verhaal met zich meedragen. Ik ben van mening dat door de emotionele lading van items, mijn huis meer persoonlijkheid krijgt.

3 

Het huis van Marieke is niet groot te noemen, het is circa 60 m2. Dat heeft haar er echter niet van weerhouden om voor kleur op de muren te kiezen. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik alle kleuren van de regenboog al op mijn muur heb gehad! Om de ruimte toch wat groter te laten lijken, heb ik de muur achter de bank wit gehouden. Momenteel zijn de andere muren mint- en donkergroen. De groene tinten zorgen voor warmte en frisheid in mijn huis. De vraag is hoe lang het nog zo blijft, want ik houd nogal van verandering.”

4

“De muur achter de bank is een muur van herinneringen geworden van mij en mijn vriend. Hier hangen allerlei persoonlijke items en foto’s. Zo hangt er een poster van mijn vakantie in Vietnam, een foto van Erwin Olaf die ik van mijn broer heb gekregen en een afbeelding van een artiest waar ik dol op ben! Deze muur is voor ons dé eyecatcher van het huis. Iedereen die ernaar kijkt, ziet een deel van ons erin terug.”

5

De spullen van Marieke komen allemaal van markten en kringloopwinkels. “In de provincie Groningen zit één van mijn favoriete marktjes. Ik mocht hier ooit mee naartoe van mijn schoonouders, op voorwaarde dat ik nooit aan iemand zou verklappen waar de markt precies zat. Als je in die buurt woont, is het echt de moeite waard om hem te zoeken! Ook in Tilburg zit een vintage winkeltje waar ik gek op ben: ‘Decennia design’. Daarnaast kijk ik veel op internet naar vintage items. Zo heb ik mijn eettafel online gekocht. Hij koste 150 euro en ik vond hem eigenlijk te duur, maar ik wilde hem dolgraag hebben. Bij het ophalen van de tafel, waren de stoelen die bij de tafel hoorden al verkocht. Daardoor heb ik de tafel toch nog voor een prikkie meegekregen.

6

De plek waar Marieke het liefst zit, is op de bank. “Voor de bank heb ik heel lang moeten sparen. Sinds ik klein ben, wilde ik al graag zo een fijne ‘wegkruip bank’ hebben, zoals we vroeger thuis ook hadden. Deze bank heeft al veel meegemaakt maar ik kan hem gewoon niet wegdoen. Hij is tijdens een verhuizing van vier meter hoog naar beneden gevallen. Met veel liefde heb ik hem nog weten op te knappen, maar ik ben eigenlijk wel toe aan iets nieuws. Ik zou ter vervanging graag een fauteuil willen hebben van Hans Wegner. De GE290 Easy Chair vind ik echt fantastisch. Daarvoor zal ik wel nog even door moeten sparen.”

7

 

Onlangs is Marieke gestart met haar eigen bedrijf genaamd ‘Tails Division”. Ze ontwerpt en verkoopt fashionable accessoires voor honden. Tails division staat voor stoere design producten, voor een eerlijke prijs en met een hoge kwaliteit. Kenmerkend voor de collectie is het gebruik van ruige natuurlijke materialen zoals: leer, denim en touw. Alle leren producten worden in een atelier gemaakt en de riemen maak Marieke zelf. “Bij dierenwinkels vind je voornamelijk alleen massaproductie en met mijn collectie, wil ik daar verandering in brengen. De focus van mijn bedrijf ligt voornamelijk op online verkoop. Wel liggen de producten van Tails Division ter promotie bij verschillende winkels in de etalage, zoals de Local Good Store en in De Hallen.”

8-tails

Ik ben geboren in Mijdrecht, maar Amsterdam heeft mijn hart gestolen! Het allerliefst zou ik in de toekomst naar Amsterdam Noord verhuizen. Het wonen in een oude arbeiderswoning of een oude boerderij zie ik wel zitten. Als ik ooit Amsterdam zou moeten verlaten, dan zou ik richting Haarlem gaan. Nog steeds dichtbij Amsterdam en ook dichtbij het strand waar onze hond altijd zo gelukkig is.”

 

Foto’s: Zack van der Merwe 
Tekst en interview: Tahnee van der Merwe
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *