Dr. Blend

Superfoods, gezonde salades en smoothiebars zijn niet meer weg te denken, these food trends are here to stay. Overal poppen er nieuwe en gezonde organische cafés uit de grond, waaronder de nieuwe Amsterdamse hotspot Dr. Blend. Dr. Blend is een prachtige winkel waar naast verse sappen, smoothies en superfoods ook organische beauty producten van Gamila Secret worden verkocht. Gamila Secret is een 100% natuurlijk huidverzorgingsmerk, op basis van pure olijfolie en een unieke combinatie van 7 oliën en 15 soorten kruiden uit de Galilee streek in Israël.

drblend-shop

De eigenaar van Dr. Blend , Jamahl Schoonhoven, werkte voorheen bij een internetbedrijf in de buurt en miste een plek om even snel iets lekkers en gezonds te halen. ‘Ik zat al zeven jaar in de ICT en had de ambitie om ooit mijn eigen winkel beginnen. Ik had voorheen nooit gedacht dat dit Dr. Blend zou zijn. Nu ben ik echt met dit concept vergegroeid. Na mijn periode in de ICT ben ik mijn eigen webwinkel gestart waar ik veel in aanraking kwam met superfoods. Niet lang daarna vroeg een vriend me mee naar China waar ik in aanraking kwam met Green Coffee. (krachtige koffiebonen voor mensen die de vetverbranding willen stimuleren). Met al die healthy producten om me heen wist ik precies wat Amsterdam miste en wat voor winkel ik zou willen beginnen.”

drblend-eten

Om de bar in te richten vroeg Jamahl de input van twee stylistes. Mek en Lotz kozen bij Dr. Blend voor een vintage look and feel. “De bar is helemaal met de hand getimmerd en de kast met touw en planken is speciaal voor mij ontworpen en gemaakt. De mosgroene kleur op de muren zorgt voor een rustige sfeer en de oude vintage werkbank maakt het geheel helemaal af.” Dr Blend is sinds 2 januari 2014 open en Jamahl staat hier elke dag met een glimlach op zijn gezicht te lekkerste sappen en smoothies te shaken. Na tweeëneenhalve maand is de smoothie kaart al gegroeid van vier smoothies naar achttien. Of Jamahl meerdere vestigingen wil openen laat hij liever in het midden. “We zijn op dit moment groots door klein te blijven. Ik ben gewoon Jamahl en ik ga me niet groter of anders voor doen. Groeien doe ik door het aantal vaste klanten, die omrijden om even bij mij een smoothie te komen halen.”

drblend-eettafel

Eén ding is zeker; bij Dr. Blend kun je terecht voor een gezonde snack en een heerlijke gezonde dorstlesser. Een van Jamahl’s favorieten is de ‘Dr. Wheatgrass Wonder’ – appel, komkommer, sinaasappel en tarwegras. Ook benieuwd naar de verrukkelijke smoothies en superfoods van Dr. Blend? Ga dan snel naar Herenstraat 23-1 in Amsterdam om ze te proeven. Zelf thuis jouw favoriete smoothies maken? In de Mek & Lotz in the mix sale, vind je een mooie selectie smoothiemakers: blenders, mixers, staafmixers en meer.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *