Binnenkijken bij Sander Lusink

Vijfentwintig jaar geleden begon Sander’s vader samen met zijn broers de toonaangevende herenmodezaak Oger. Ook Sander is zijn hele leven werkzaam geweest bij Oger. Hij begon als klein jongetje met koffie zetten en naarmate hij ouder werd is hij steeds meer gaan doen. Zo hielp hij met de voorraad, stond hij als verkoper in de winkel en is hij dit moment verantwoordelijk voor de marketing & communicatie afdeling.

1

Als jongen die net van school kwam en begon met werken woonde Sander heel royaal boven de winkel van Oger in de PC Hooftstraat. Negen jaar geleden is hij verhuisd naar het Minervaplein in Amsterdam-Zuid.

“Via een klant die hoorde dat ik een ander huis zocht kon ik binnen een paar weken verhuizen naar dit huis. Het was al grotendeels verbouwd maar ik heb nog wel het een en ander laten doen. Ik heb bepaalde dingen, zoals het grote wandschilderij in de gang, een grote kast en de eetkamer stoelen overgenomen, maar de stoelen heb ik opnieuw laten stofferen. Ook heb ik verwarmingen laten ombouwen, gordijnen vernieuwd en spotjes laten plaatsen. Casco was het al heel goed verbouwd maar ik ben een perfectionist, dus alles wat ik kon doen heb ik gedaan.”

2

Sander’s stijl is vrij duidelijk: modern klassiek. Hij houdt van romantische ruimtes met een warme en gastvrije sfeer. Bijna alle wanden in huis zijn geschilderd in greige (vergrijsd beige). De klassieke fauteuils die hij opnieuw heeft laten bekleden en de bank van velours zijn enkele karakteristieke items die opvallen, maar dé grote blikvangers zijn de schilderijen. Door het hele huis hangt er kunst, waaronder een grote hoeveelheid schilderijen van onder meer Gaby Fling en Marc Lagrange.

3

“Ik heb veel schilderijen gehad maar op een gegeven moment ontdekte ik Marc Legrange. Ik kreeg van een kennis een kalender met zijn werk cadeau. Ik heb de bladzijden van de kalender uitgeknipt en ingelijst. Ik moet eerlijk zeggen dat er hier vaker mensen over de vloer komen die dit werk te expliciet vinden. Het werk van Lagrange gaat veelal over vrouwen en er is veel bloot te zien. Mijn moeder heeft moeite met het aantal blote borsten aan de muur, maar ik vind het kunst.”

5

 

Sander is ook een echte muziekfreak. Door zijn hele huis is een Bang & Olufsen soundsystem geïnstalleerd, van zijn woonkamer tot aan zijn slaapkamer. Pas geleden heeft hij ook de Spotify TV van Bang & Olufsen aangeschaft waardoor hij nog meer kan genieten van al zijn favoriete muziek. Naast muziek-gadgets heeft hij nóg meer interessante en verassende technologische snufjes in huis. Sander slaapt op een innovatief bed dat FreshBed heet. “Het bijzondere aan mijn bed is dat de lucht in de ruimte wordt opgezogen en gefilterd. Het filter verwijdert niet alleen stof en bacteriën uit de lucht maar ook fijnstof en pollen. Je kan het bed koelen of verwarmen en het ligt nog comfortabel ook..”

Verder is Sander trots op een cadeautje dat hij zichzelf laatst heeft gegeven: de geurmachine van Diptyque Paris. Deze geurmachine met een omhulsel van porselein ziet er niet alleen bijzonder goed uit, de heerlijke geuren die het apparaat verspreidt zijn voor Sander inmiddels een onmisbaar element in zijn huis.

6

Na een heel klassiek huis in de PC Hooftstraat, met zware kroonluchters en sierlijke details, is het huis waar Sander nu woont al een stuk moderner. Mocht hij nogmaals verhuizen dan zou zijn volgende huis een nóg modernere uitstraling krijgen.

“Ik zou wel veel elementen gebruiken uit mijn oude huis maar ik zou toch proberen het wat moderner te maken én ik zou in ieder geval een grotere bank kiezen waar je op kan liggen en tv kijken. Ik zou niet naar een heel vierkant wit huis willen hoor, ik zou het wel knus en romantisch willen houden. De stijl van interieurdesigners Piet Boon en Marcel Wolterinck staan mij erg aan. Modern maar toch ook landelijk, in combinatie met strakke accenten en natuurlijke materialen”.

8

Hij zou graag verhuizen naar een benedenhuis met een tuin en dan misschien ook wel buiten Amsterdam. “Als ik in m’n hart kijk ga ik later het liefst naar Amstelveen. Amstelveen vind ik echt een leuke buurt maar als vrijgezel moet ik eerlijk toegeven dat ik Amsterdam voor nu toch wel heel gezellig vind.”

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *