Binnenkijken bij Josh Veldhuizen

Met 180 winkels in Nederland en 70 in België groeit het mode imperium van Josh Veldhuizen hard. Deze It girl heeft met haar label Josh V al een succesformule op haar naam staan. Haar aanpak levert haar, behalve succes in Nederland en België, ook veel aanvragen in Duitsland en Italië op. Volgend seizoen kunnen we haar kledingcollectie ook daar in de winkels verwachten.

 

JOSH VELDHUIZEN

Van kleins af aan wist Josh al dat ze een creatief beroep wilde. “Ik wilde mannequin worden, schoonheidsspecialiste of modeontwerpster. Er zijn foto’s van vroeger waarbij ik een outfit van gordijnen heb gemaakt met behulp van een nietmachine. Ik liep dan een modeshow voor mijn oma en deed daarbij ook mijn eigen haar en make-up.”

7

Via haar modellenwerk kwam ze al snel terecht in Amsterdam. Josh was een bezig bijtje en hield van schrijven. Na een tijdje ging ze naar New York om een artikel te schrijven voor de Grazia.

“Ik wilde een soort van Carrie Bradshaw van Nederland worden. Ik zag mezelf al helemaal zitten: schrijvend in een mooi appartementje, dit wilde ik dan het liefst combineren met modellenwerk. Uiteindelijk was ik helaas geen Doutzen Kroes of een Carrie Bradshaw. Ik kon er leuk van rond komen maar dat was het. Ik wilde echter wel meer gaan verdienen en iets voor mezelf opbouwen.”

6

VLIEGENDE START

Een relatie met een Amerikaan gaf Josh de doorslag om iets voor zichzelf op te gaan zetten. “Ik wilde hetzelfde luxe leven leiden als hij, maar ik wilde dit leven dan wel zelf creëren. In die tijd werd ik ook benaderd door Net5 om een reality documentaire te maken over mijn leven. Ik besloot zelf een format te schrijven met als onderwerp drie meiden die vanuit hun modellencarrière als ondernemer aan de slag gaan.

Het programma heette ‘Modemeisjes met een missie’. Mijn missie was om een kledinglijn op te zetten, genaamd Josh V.” Met een half miljoen kijkers per week werd het programma heel goed ontvangen en kwam het label Josh V direct op de kaart.

2

AMSTERDAM

In Amsterdam Zuidoost, vlakbij de Amsterdam Arena en de daarnaast gelegen Amsterdam Boulevard, heeft het modelabel Josh V zich gevestigd. Bij binnenkomst kunnen we direct zien dat Josh zich heeft laten inspireren door Eric Kuster, maar ze heeft er een romantisch sausje eroverheen gegoten. Het pand maakt een waanzinnige indruk door de hoge plafonds en de chique gouden hal gevuld met foto’s en kroonluchters. Een waar paleis dat de naam van het merk eer aandoet. Hét pronkstuk is een meer dan zes meter lang ijzeren gouden gordijn met het logo van Josh V erop.

“Toen ik hier met de makelaar aankwam was het echt een verschrikkelijk lelijk pand. Om uit te vinden wat ik ervan kon maken, ben ik hiernaast gaan kijken bij mode-agentschap Podium – ingericht door Piet Boon. Na dit pand te hebben gezien, heb ik een binnenhuisarchitect in de arm genomen, genaamd ‘Van Egmond Totaal Architectuur.’ Britta van Egmond was mijn architecte.

5

Er moest een extra verdieping komen, een kantoorruimte, gordijnen en een showroom. Ik had veel ideeën en dit in combinatie met haar ideeën en expertise maakten de verbouwing tot een succes. Het was voor mij even een uitstapje van modeontwerper naar binnenhuisarchitect. Alles wat ik heel graag in mijn kleine Amsterdamse huisje zou willen hebben, maar wat niet past, heb ik hier neer kunnen zetten. Het voelt dan ook een beetje als mijn tweede huis.”

ROOM WITH A VIEW

Josh haar favoriete plekje is het gloednieuwe Barcelona Daybed, dat ze al zeven jaar lang wilde hebben. “In mijn huis komt hij niet goed tot zijn recht, dus ik ben heel blij dat hij hier kan staan. Als ik erop zit, kan ik de hele showroom met daarin mijn collecties overzien. Mijn ultieme moment van geluk is wanneer er een klant binnenloopt en ik hem of haar helemaal zie opvrolijken bij het zien van mijn collecties.”

4

Modern, strak en veel gouden elementen zijn kenmerken van het merk en van het interieur van Josh. De nu populaire trend met veel wit en zwart zien we ook terug in de laatste collectie van Josh V, uiteraard met een “touch of gold.”

MUSTHAVE ITEMS

Kunst vindt deze ontwerpster een echte must voor elk huis. “Ik heb zelf een Herman Brood aan de muur hangen en dat is het enige kleurrijke in mijn huis, samen met de glas in lood ramen. De kleuren van het glas in lood komen terug in het schilderij waardoor er een mooi geheel ontstaatt. Daarnaast heb ik pistoolvormige vaasjes à la mijn logo, en schalen met pistolen erop van Pols Potten.”

9

Andere items waar ze niet zonder kan zijn kussens. “Kussens brengen sfeer in je huis. Je kan een fantastische bank hebben, maar wanneer je elk seizoen je kussens verwisselt heb je weer een heel nieuw huis. Ik heb ontelbaar veel kussentjes die elk seizoen weer van en naar zolder gaan. Zo creëer ik op een vrij simpele manier een nieuwe look voor elk seizoen.”

HET PERFECTE BED

Josh is een echte koopjesjager. Ze gaat het liefst online op zoek zodat ze gemakkelijk prijs en kwaliteit kan vergelijken. Een item waar ze hard naar heeft gezocht, maar dat ze tot op heden niet heeft kunnen vinden, is het perfecte bed. “Als ik zelf een bed zou mogen ontwerpen, dan zou deze lekker groot zijn en ik zou helemaal los gaan met een prachtig mooi hoofdeinde. Een goed bed met het comfort van een Hästens, die er dan ook nog eens hartstikke chique uitziet.“

10

LIVING

Doordat ze zoveel reist, staat het leven van Josh nooit stil. Ze is dol op ons kikkerlandje, maar zou toch graag een plek willen hebben in L.A. en New York. De snelle levensstijl van New York in combinatie met het relaxte van L.A. is iets wat haar enorm trekt. Haar plan is dan ook om binnen een periode van vijf jaar een fantastisch team neer te zetten, zodat ze zelf niet altijd aanwezig hoeft te zijn.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *