Binnenkijken bij Floor Knaapen

Westwing mag binnenkijken bij design editor, stylist en fotograaf Floor Knaapen. Floor wist al van jongs af aan dat haar passie lag bij fotografie en styling. Na haar studie aan de Design Academy in Eindhoven begon Floor te werken als redacteur, fotograaf en stylist voor verschillende commerciële klanten, artiesten en magazines zoals Eigen huis en interieur. Floor vertaalt concepten met beeld en tekst in spannende nieuwe sferen.

Floor-Knaapen-3

EEN HUIS IN DE PIJP

De hippe Albert Cuypbuurt in Amsterdam kenmerkt zich door de beroemde markt en de kleine winkeltjes. Vooral in de zomer is het hier goed vertoeven met de grote hoeveelheid restaurants en terrasjes in de buurt. In een klein zijstraatje komen we aan bij het huis van Floor Knaapen.

Floor is geboren in Utrecht, na Utrecht was Amsterdam voor haar een logische volgende stap. Hoewel Floor zegt soms een “achterbuurt gevoel” te hebben in haar drukke straat woont ze er toch al vijf jaar met veel plezier.

INTERIEUR VAN NU

De stijl van Floor is duidelijk bij binnenkomst. Ze houdt van wit en heeft gekozen voor een heldere basis, afgewisseld met moderne accessoires in trendkleuren als fluorroze en allerlei pasteltinten om het interieur op te vrolijken. Vooral in de accessoires zoals de gradiënt vaasjes op de tafel zie je de minimalistische stijl waar Floor zo’n fan van is.

Floor-Knaapen-2

“Ik houd echt van een licht en fris interieur. De vorige bewoners hadden het huis nogal bont achtergelaten (rood, oranje, blauw en groen). Daarom heb ik ervoor gekozen om het hele huis wit te schilderen.” Naast de elementen in fluor pastel houdt Floor ook van stoere materialen zoals roestig metaal, koper en denim.

Wat Floor zelf mist in haar huis is het strakke, minimalistische gevoel. “Het huis is heel landelijk van zichzelf en dat ben ik absoluut niet. Het is een huurhuis en ik zou anders nooit hebben gekozen voor houten balken, hartjes in de verwarming en een houten vloer. Graag had ik een grijze gietvloer met beton look willen hebben en een keuken met marmeren blad en mat zwarte kranen.”

DE FAVORIETE PLEK IN HUIS

Omdat Floor veel thuis werkt en daardoor haar tijd in de woonkamer spendeert is haar favoriete plek in huis de slaapkamer. “Ik word happy van mijn slaapkamer omdat ik me daar helemaal terug kan trekken. Werk laat ik beneden en de slaapkamer staat daarom voor rust voor mij.” Haar favoriete meubelstuk in deze ruimte is de schommelstoel van Vitra. Floor zit er niet veel op, maar noemt het een musthave om naar te kijken.

FLOOR DE EKSTER

Net als een heleboel andere stylisten heeft Floor een zwak voor sieraden. “Ik verzamel sieraden. Ik haal ze overal vandaan. Laatst werd ik door iemand van de redactie een ekster genoemd, ik vrees dat het waar is. Voor shoots ben ik altijd op zoek naar gevaarlijk mooie dingen. Een van de merken waar ik erg gek op ben is The Boyscouts!”

FLOOR LOVES DESIGN

Een van de beste designers van het moment is volgens Floor ontwerper Bertjan Pot. “Pot is echt mijn favoriet! Zijn designs zijn altijd verassend, vernieuwend en grensverleggend. Verder is Floor fan van studio WM. “Ik heb bij Wendy en Maarten van Studio WM in de klas gezeten op de Design Academie Eindhoven en heb zo hun werk op de voet gevolgd. De producten die zij produceren zijn minimalistisch en strak. Dat is precies waar ik ook dol op ben.” De laatste aankoop van Floor is een item van Studio WM. De “Lucent Mirror” is een plankje met een spiegel van iriserend glas in de vorm van een cirkel.

Floor-Knaapen-4

FLOOR DE VERZAMELAAR

Het klinkt misschien gek als je Floor’s interieur bekijkt, maar ze is een echte verzamelaar. “Ik verzamel spullen en ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om dingen weg te gooien. Met mijn werk ben ik continu met meubels en accessoires bezig en het liefst bewaar ik alles. Mijn huis oogt vrij leeg maar ik heb een grote kast die propvol zit met spullen die ik gewoon niet weg kan doen!”

Als echte meubelkenner weet Floor als geen ander waar ze de beste en mooiste items vandaan kan halen. Westwing staat natuurlijk hoog op haar lijstje, maar ook de winkels Mobilia, Edha interieur en het merk Hay slaat ze nooit over.

In de toekomst zou Floor graag willen verhuizen naar een huis aan de Amstel met een mooie studio aan huis. “Als ik mocht kiezen zou ik graag wat meet ruimte willen hebben. Het uitzicht bij de Amstel is fantastisch. De huizen in mijn buurtje staan erg dicht op elkaar en ik hou van wat meer licht, dat mis ik in de Pijp”.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *