Het Restaurant Festival!

Speciaal voor het Restaurant Festival heeft Westwing een Top 3 van Design Restaurants 2015 samengesteld. Dit zijn de restaurants waar je niet alleen heerlijk kunt eten, maar waar ook de sfeer en het interieur van het hoogste niveau zijn! Wij bieden jou, als Westwing liefhebber, de mogelijkheid om met voorrang een tafel te reserveren in een van de deelnemende restaurants. Maar daar houdt het niet bij op… Maak ook kans op een all inclusive lunch voor 2 personen in het Design restaurant dat jou het leukst lijkt!

Het Restaurant Festival is het meest exclusieve gastronomische event van Nederland. Onbeperkt genieten bij toprestaurants voor de vaste prijs van maar €100* p.p. voor het diner of €50* p.p. voor de lunch.

AK8A1897-Jaimie-van-Heije 2

ONZE TOP 3:

  1. Jaimie van Heije, Ouderkerk aan de Amstel
  2. Calla’s, Den Haag
  3. Fred, Rotterdam

Onze winnaar: Jaimie van Heije, Ouderkerk aan de Amstel

Ron Blaauws voormalige souschef is sinds een paar jaar chef en eigenaar van zijn eigen culinaire hotspot in Ouderkerk aan de Amstel. Restaurant Jaimie van Heije is de nieuwe naam voor Ron’s Vis van de dag en het zal naar onze mening niet lang meer duren voordat hij zijn eigen Michelinster bij elkaar kookt. De stijl van Jaimie is heel vooruitstrevend. Natuurlijk ligt een gedeelte van het verleden bij Ron Blaauw, maar de keuken neigt toch meer naar de lichte gerechtjes met Indonesische achtergrond van Jaimie zelf.

foto-4

De ambiance van restaurant Jaimie van Heije geeft een beetje een hip, Frans bistro gevoel en stelt je goed op je gemak. Wel mooi linnen op tafel, maar verder geen toestanden. Er hangt een ontspannen en gezellige sfeer. In het interieur van het restaurant staan de ludieke muurschilderingen van neopop kunstenaar Selwyn Senatori centraal. Het werk van Selwyn is jong, kleurrijk, illustratief en humorvol. Het werk bevat veel verrassende elementen met geschreven teksten en sluit goed aan bij de jonge uitstraling van het team.

IMG_8041

Samen met zijn gedreven team bereidt de jonge chef simpele, herkenbare gerechten, maar wel fantastisch van smaak en gemaakt met passie. Geen voortdurende smaakexplosies, niet teveel poespas. Alles moet in dienst staan van het gerecht.

Kerkstraat 56, 1191 JE Ouderkerk aan de Amstel
Website: www.jaimievanheije.nl

Calla’s Den Haag

Gevestigd in een voormalig negentiende-eeuws bedrijfspand, dat veel weg heeft van een koetshuis, bevindt zich restaurant Calla’s. Het restaurant is één van de beste Michelin-sterren-restaurants in Nederland. Een toprestaurant met een innovatieve Franse keuken onder leiding van Marcel van der Kleijn. De kookstijl van Marcel is geraffineerd en smaakvol, met verse producten en pure ingrediënten uit zijn eigen moestuin.

Restaurant-Calla's

Calla’s is vernoemd naar de Mexicaanse bloem Calla en het Griekse woord voor ‘mooi’. De serene kleurnuances van deze prachtige bloem zijn doorgezet in het hele interieur. FG Stijl uit Amsterdam heeft de inrichting voor dit intieme restaurant op zich genomen. Op de begane grond is er een ‘Chefs Table’ gecreëerd om gasten de gelegenheid te geven een kijkje te nemen in deze exclusieve keuken. De ‘Chefs Table’ is een hoge tafel met acht stoelen, uitgevoerd in hagedis-lederen print van modelabel Fendi. Gescheiden van de ‘Chefs Table’, met een zijden geborduurd kamerscherm is de Champagnelounge, dat zich uitstekend leent voor een aperitief. Het hele restaurant heeft een stijlvolle en elegante inrichting, dat naadloos aansluit bij het eten dat geserveerd wordt. Een perfecte balans tussen eten en het interieur.

C02

Laan van Roos en Doorn 51a, 2514 BC Den Haag
Website: www.restaurantcallas.nl

Fred, Rotterdam

Sterrenkok Fred Mustert behoort al jaren tot de top van de Nederlandse gastronomie en kookt nu al meer dan twintig jaar op Michelinster niveau. Met zijn eigen restaurant Fred in Rotterdam heeft de chefkok in november 2013 zijn tweede ster gekregen. Fred staat voor ‘less is more’ en kookt licht en verfijnd. Weldoordachte creaties waarin elk ingrediënt zijn functie heeft en voor spanning zorgt. Hij werkt met eersteklas, eerlijke en rijke ingrediënten. Fred Mustert levert hier culinair maatwerk.

restaurant1b_A3

Zijn visie voor dit restaurant was er één met een niet-Nederlandse uitstraling, maar een allure die je veelal ziet in Parijs of Londen. Het decor is een voorbeeld van hedendaagse elegantie: oogverblindend door zijn klasse en eenvoud. Door het gebruik van hoogwaardige materialen, pilaren van natuursteen en rococobehang is dit restaurant alles behalve Nederlands te noemen.

restaurant2_A3

Het kleurgebruik in combinatie met een plafond vol bladgouden patronen maakt het interieur simpelweg zeer spraakmakend. Over elk detail is nagedacht en dat zie je aan alles, zo ook op het gebied van een nog beter zitcomfort. De fauteuil, afkomstig van de firma Nix design, biedt de gast een lange comfortabele zit en heeft de uitstraling en luxe welke uitstekend past bij de kwaliteit die het restaurant biedt aan haar gasten.

Honingerdijk 263, 3063 AM Rotterdam
Website: www.restaurantfred.nl

Zie jij jezelf al zitten bij één van de Design Restaurants uit de Westwing Top 3? Als Westwing-member maak je kans op een all inclusive lunch voor 2 personen in het Design Restaurant van jouw keuze! Ga hier naar onze Facebookpagina om mee te doen aan deze actie.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *