Een droomtuin in Brabant

In het familiehuis van Annelies (61) is er altijd plaats voor haar 4 kinderen. Deze zomer is haar jongste dochter getrouwd vanuit de droomtuin achter de villa in Maren-Kessel. Ook vind je in de tuin een tennisbaan, een zwembad en een boomgaard vol fruitbomen.

20140624-IMG_9030

Annelies is fervent tuinierster en is trots op de verschillende onderdelen van de tuin. Met de hulp van een tuinman en iemand die het gras maait zorgt ze ervoor dat haar buitenruimte er altijd goed uitziet. Laat je inspireren door de Brabantse, rurale stijl van de poldertuin van Annelies.

20140624-IMG_8775

Natuur & Rust

Toen Annelies haar man Ted op jonge leeftijd leerde kennen in Den Bosch wisten ze allebei al dat hun kinderen groot zouden worden op het platteland. Annelies: “Ik ben zelf opgegroeid in een vrije omgeving. Dat wilde ik ook voor mijn kinderen.” Met die insteek kochten Annelies en Ted een huis in Maren-Kessel, het huis waar ze hun vier kinderen kregen. Toch bleef het kriebelen. “We waren allebei al jaren verliefd op een boerderij in hetzelfde dorp. Toen we te horen kregen dat die boerderij te koop stond aarzelden we geen moment.” Zo kochten ze plotseling hun droomhuis.

Tuin-1

De koeien- en kippenschuur moest ruimte maken voor nieuwe kamers. Het huis is van top tot teen gerenoveerd. Bang dat ze hun hele budget zouden verliezen aan het huis, legden ze eerst het zwembad aan.

20140624-IMG_8867

Design

Een bevriende architect hielp Annelies en Ted met het ontwerpen van de tuin. Annelies: “Het allerbelangrijkst vond ik dat het geen modeltuin werd, van dingen die té netjes zijn krijg ik de kriebels.” Omdat Ted geen ster is in de tuin, kan Annelies daar lekker haar gang gaan.

Het ontwerp van de tuin is gebaseerd op de look en feel van het huis. Aan de buitenkant ziet de villa er strak en modern uit door de gladde, gestucte buitenmuren en de geometrische vormen. “De architect heeft onder meer de druivengalerij en de lage muren bedacht. Tegen die muren kunnen we lekker hangen en eindeloos lang de polder in turen. Zelfs als de tuin kaal is in de winter blijft het uitzicht prachtig”

20140624-IMG_8880

Om de tuin ook af te stemmen op de omgeving is er gekozen voor een aantal bloemen die er van nature ook voorkomen. Een andere favoriet van Annelies is de hortensia. “De hortensia is een echte boerenbloem en staat geweldig hier in de polder.” Verder vind je in de tuin volop rozensoorten, die Annelies trouw verzorgt.

Familie

Annelies zit het liefst met haar hele gezin buiten aan de eettafel. “Afgelopen weekend waren alle kinderen op bezoek. Dan zitten we de hele dag buiten aan een lange tafel. Als we met z’n tweeën zijn is een lange tafel niet gezellig en ook een vierkante tafel is dan te groot. Daarom kunnen we deze tafel ook in een T vorm neerzetten. Dat creëert meteen een knus gevoel.

tuin-5

Fruit & Bloemen

In de tuin geniet het hele gezin niet allen van het zwembad, de tennisbaan en het terras bij de druivengalerij, maar ook de boomgaard levert niet te versmaden voordelen op. “We hebben appelbomen, perenbomen, pruimenbomen, kersenbomen, notenbomen en bessen. Je kan het zo gek niet bedenken of het groeit in onze boomgaard.”

tuin-2

Toch vindt Annelies het mooiste aspect van haar tuin de connectie met het omringende landschap.  “Deze tuin is privé. We hebben hier van niemand last en niemand heeft last van ons. Het uitzicht is waanzinnig en het is absoluut dé plaats om te genieten van de uitgestrekte polder om ons heen.”

tuin-4

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *