Dutch Design Special: Suit’d®

Autonoom ontwerper Erik Boogerd bedacht een simpele oplossing voor een probleem dat aanwezig is in elk huis: lelijke stopcontacten. De decoratieve stopcontact-afdekkingen van Suit’d® zijn ambachtelijk gemaakt van natuurlijke materialen en kunnen met een handige plakstrip zó op je bestaande inbouw stopcontact of lichtknop worden geplakt. Suit’d® Products -het bedrijf van Boogerd- houdt zich bezig met de creatieve ontwikkeling en productie van designer producten die het dagelijkse leven verrijken. Lees hieronder het interview met de designer en get inspired!

Suited_portret

 Erik Boogerd is autonoom ontwerper en bedacht slimme hoesjes voor het stopcontact voor zijn bedrijf Suit’d®

Waar komen we jou tegen?

“Ik ben vaak te vinden in de binnenstad van Den Haag, ik houd van buiten zijn. Daarnaast zit ik graag op de Grote Markt. Voor gezellige avonden vol lekker eten en drinken ga ik naar Zeta in Den Haag. Als ik daar niet zit, ben ik te vinden bij Le Café in de Oude Molstraat, een knusse bistrot waar ze traditioneel Franse gerechten serveren.”

Op welke eigenschap van jezelf ben je trots?

“Mijn onafhankelijkheid en volharding. Na jaren van hard werken en onzekerheid, ben ik nu met een heel leuk team bezig om een creatief en duurzaam bedrijf op te bouwen.”

Inspiratie is overal – waar vind jij jouw inspiratie?

“De natuur! Vanaf mijn huis ben je in slechts een paar minuten in het bos, in de duinen of op het strand. Dat is ideaal om de dingen even te laten voor wat ze zijn, maar daarnaast is de natuur ook een inspiratiebron voor mijn werk. Ik vind inspiratie in de ongedwongenheid van de natuur. Ook interessant: het essentiële nut van praktische vormgeving.”

Wat vind jij het meest inspirerende merk?

“Met stip op 1: Alessi. Van functioneel design tot hebbedingen, zoals de kerstcollectie van aardewerk, de producten van Alessi blijven een feest om naar te kijken en om aan te raken. Alessi triggert je geest met fijnzinnig design.”

Hoe zou je jouw eigen stijl omschrijven?

“Mijn stijl is meer een zoektocht naar de perfecte combinatie tussen twee elementen binnen mijn smaakgevoel. Ik houd van een bijna iconografische vormgeving, vooral vanuit mijn opleiding tot grafisch ontwerper aan de Haagse kunstacademie, maar daarnaast heb ik ook een hang naar tastbaarheid en puurheid. Het is gevoelsmatigheid dat een product waardevol of waardeloos maakt. Ik wil dat mensen kunnen genieten van mijn werk en dat het ook een meerwaarde heeft, dankzij de keuze voor (duurzame) grondstoffen.”

Wie is dé designer van dit moment?

“Ik loop vaak woonwinkels binnen om te kijken waar andere designers mee bezig zijn en wat ze bedacht hebben. Echte favoriete designers heb ik niet, er is zoveel talent dat zoveel moois ontwerpt. Hella Jongerius inspireert mij al jaren en de betegelde kachels van Weltevree blijf ik prachtig vinden, net als het servies van Ed Annink met pictogrammen van Gert Arntz of de Hippo en Hare deurmatten voor Droog.”

Waar vinden we het hotel met het meest inspirerende interieur?

“De interieurs van Citizen M hotels stralen een soort huiselijkheid uit die je nergens anders treft. Het interieur is wel op en top vormgegeven, maar er is geen sprake van overkill of een benauwend hip effect.”

Leukste housewarming gift?

“Ik houd van het geven van producten met een creatieve twist. Een kamerplant of een fles wijn kan altijd, maar ik duik liever een designwinkel in en koop daar bijvoorbeeld een kaars van Tallow waarvan de kaars én de standaard uit kaarsvet bestaan of een karaf van Royal VKB. Af en toe geef ik een speciaal iemand ook een product dat ik zelf heb ontworpen, moet kunnen toch?”

Jouw favoriete blog?

“Archello.com, een internationaal blog over innovatie in architectuur, bouwkunst en materialen. Juist het internationale karakter maakt het divers en ik kan er uren op doorbrengen.”

Wat had je zelf graag willen ontwerpen?

“Er is niet iets wat direct in mij opkomt. De ontwikkeling van de Clay Furniture van Maarten Baas vind ik een echte inspiratiebron. Of bijvoorbeeld een Piet Hein Eek die nu een enorme collectie en werkfabriek heeft. Zoiets zie ik ook wel zitten. En als je iets wil en je hebt of kunt de juiste middelen aangrijpen, dan is uiteindelijk alles wel mogelijk. Daar geloof ik in.”

Als ik geen ontwerper was, dan was ik…

“Moeilijke vraag, sowieso iets in de creatieve sector. Vrienden van mij hebben een videoproductie bedrijf in Den Haag, zij maken ook mijn filmpjes en alleen al het schrijven en meedenken aan een dergelijk project vind ik geweldig.”

Wat zijn de interieurtrends in 2015?

“Ik ben geen trend forecaster, maar ik denk dat de huidige trendkleuren zoals pastel en warme aardetinten blijven. Met name metallics als brons en koper vind ik goed passen bij dit najaar en komend voorjaar.”

De toekomst?

“Enorme zin in! Naast het uitbreiden van de productie Suit’d® Suits stopcontact hoesjes, liggen er nog een aantal leuke product prototypes en ideeën klaar om mee door te stomen. Ook internationaal wil ik meer bereiken, het liefste dit jaar nog.”

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *