Dutch Design Special: Petra Reijrink

Petra Reijrink is een klinkende naam als het gaat over jewelry design. Alle ringen, kettingen en broches uit de collectie van de ontwerpster worden met de hand gemaakt door de Petra Reijrink zelf. Ze maakt daarbij gebruik van natuurlijke materialen en one of a kind vintage elementen. Petra Reijrink sieraden zijn authentiek, uniek en vrouwelijk met een serene uitstraling.

Petra_portret

Sieraden ontwerpster Petra Reijrink maakt alle sieraden zelf!

Waar komen we jou tegen?

“Plein 1813 in Den Haag: de prachtige monumentale bomen, het monument en de rust die er heerst, zelfs op dagen dat het druk is in de stad zorgen ervoor dat dit plein in elk seizoen een tijdloze schoonheid uitstraalt.”

 Op welke eigenschap van jezelf ben je trots?

“Dat ik met mijn handen sieraden kan creëren en daardoor mensen, schoonheid en herinneringen kan verbinden.”

Inspiratie is overal – waar vind jij jouw inspiratie?

“Mijn inspiratie vind ik in de natuur, op de vele vlooienmarkten die ik bezoek en tijdens het maken van verre reizen. Maar ook oude voorwerpen, gebouwen en oude steden, mode en ambacht, mijn eigen en mijn persoonlijke ervaringen dragen bij aan mijn werk.”

Wat vind jij het meest inspirerende merk?

“Erica Weiner jewelry.”

Hoe zou je jouw eigen stijl omschrijven?

“Ik ben gek op het samenvoegen van oud en nieuw, op originaliteit en subtiele details. In mijn werk staan verlangen naar herinneringen, symboliek en schoonheid centraal. Daarom voldoen de sieraden die ik ontwerp altijd aan drie criteria: ze zijn stijlvol, tijdloos en draagbaar.”

Wie is dé designer van dit moment?

“Vivienne Westwood. Zij is een unieke ontwerper die met een uitgesproken visie en lef onderscheidende en eigenzinnige mode creëert en daarmee al generaties lang inspireert. Ze is ook een voorbeeld voor vrouwen op het gebied van ouder worden. Be yourself!”

Wat is je favoriete film?

“Green Card “

Leukste housewarming gift?

“Een persoonlijk cadeau, gemaakt met liefde en je eigen handen.”

Jouw favoriete blog?

“thisisnthappiness.com: een woeste mix van inspirerende plaatjes zonder overbodige tekst.”

Wat had je zelf willen ontwerpen?

“De sieraden van René Lalique.”

Als ik geen ontwerper was, dan was ik…

“Een inkoper voor een warenhuis, gespecialiseerd in het vinden van bijzondere en ambachtelijk gemaakte voorwerpen. Tijdens mijn reizen tref ik vaak veel moois aan dat ongezien blijft.”

Wat zijn de interieurtrends in 2015?

“Een mix van stijl en cultuur met verschillende vormen: van ingetogen tot weelderig. Verder zie ik steeds vaker dat mensen op zoek zijn naar verborgen schatten en een gevoel van mystiek. Iets dat ook steeds vaker terugkomt in mijn eigen collectie.”

De toekomst?

“Ik wil graag mijn exclusieve sieraden collectie uitbreiden en exposeren op beurzen in Parijs, Londen en Berlijn. Verder ben ik ook bezig met het inkopen van unieke ambachtelijke en oude voorwerpen, in opdracht van anderen. Ik wil de wereld zien en nog zo veel ontdekken…”

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *