Dutch Design Special: FLINK

Je kent het vast al: FLINK! Dit leuke label maakt wollen woon- & lifestyle accessoires van de hoogste kwaliteit wol. Alle producten worden in Nederland ontworpen en van prachtige wol gebreid in een van de laatste ‘oud Hollandsche’ breifabrieken. FLINK houdt vakmanschap in ere en is onderdeel van een groeiende beweging die de schoonheid van lokale productie uitdraagt. FLINK staat voor ambacht, design, comfort, duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke materialen.

Flink_portretRenée Onderdijk ontwerpt kussens, plaids en sjaals voor haar eigen bedrijf: FLINK

Waar ben jij het meest trots op?

“Mijn eigen bedrijf FLINK! Daarnaast ben ik elke keer weer trots als ik een eigen design voor de eerste keer in het echt zie.”

Inspiratie is overal – waar vind jij jouw inspiratie?

“Mijn inspiratie komt overal vandaan; van het internet, verschillende musea, grote galeries… Ik heb een grote liefde voor natuurlijke materialen, zoals wol, leer en hout. Als het gaat om design vind ik Scandinavische producten erg mooi. Ik houd van de eenvoud.”

Wat is het meest inspirerende merk van nu?

“Apple. Dit merk combineert eenvoudig design met functionaliteit op een geweldige manier.”

Hoe zou je jouw eigen stijl omschrijven?

“Ik houd van een industriële ruimte, die een warme sfeer krijgt door natuurlijke elementen en materialen toe te voegen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat meubels, accessoires en kunst echt tot hun recht komen binnen een interieur. Zo word de persoonlijkheid van de individu die in het huis woont op een mooie manier benadrukt. In je huis kan je al je creativiteit kwijt en het is eigenlijk de enige plek die je helemaal eigen kan maken.”

Wie is jouw favoriete designer?

“ Christopher Duffy of Duffy London. Duffy London baseert de collectie op een combinatie van kunst en functie, het spelen met de concepten van zwaartekracht, geometrie en illusie. Vooral ‘The Abyss Table’ en de ‘Swing Table’ vind ik geweldig.”

Welk hotel heeft het mooiste interieur?

“The Wythe hotel in New York. Dit is een omgebouwde textielfabriek uit 1901 en heeft zijn industriële look niet verloren. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar dit hotel staat zeker op mijn lijstje.”

Welke film heeft de mooiste decors?

“A Single Man – Regisseur: Tom Ford.”

Leukste housewarming gift?

“Een plant, altijd leuk om iets levends mee te brengen.”

Jouw favoriete blog?

“Zonder twijfel design-milk.com.”

Als ik geen ontwerper was, dan was ik…

“Fotograaf. Dat is nog steeds een beroep die mij ontzettend aanspreekt, ik sluit ook niet uit dat ik ooit nog eens professioneel fotograaf wordt”

Wat had je zelf graag willen ontwerpen?

“The Abyss Table van Duffy London.”

Style icoon?

“De Amerikaanse fotograaf Richard Avedon. Hij is bekend door zijn werk in de modewereld en voor zijn minimalistische portretten die het karakter van het onderwerp onder de loep nemen.”

Wat zijn dé interieurtrends in 2015?

“Het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Wol, zijde en leer zijn on trend. Ook zie ik veel zachte tinten, afgewisseld met botanische prints. Kortom: de natuur is terug in je interieur, met natuurlijke materialen, vormen en producten.”

De toekomst?

“FLINK goes international! Ik heb er zo veel zin in.”

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *