Dutch Design Special: Elke van den Berg

De bordjes, schalen en waterkannen van Nederlandse ontwerpster Elke van den Berg zijn wonderschoon. Haar designs zijn speels, eenvoudig en uniek. Van den Berg staat bekend om haar illustraties, die een weerspiegeling zijn van haar liefde voor puur en clean design met een knipoog. Neem snel een kijkje bij deze accenten van handbeschilderd pastelkleurig porselein in de sale.

Elkevdberg_portret

Nederlandse designer Elke van den Berg ontwerpt servies van porselein met prachtige illustraties

Waar komen we jouw merk tegen?

“In de leukste kleine winkeltjes in heel Nederland en in een aantal winkels in het buitenland. In woonbladen, op Pinterest en natuurlijk in mijn studio in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week staan de deuren open voor iedereen. Dus kom kijken, leuk!”

Waar ben je het meest trots op?

“Dat ik kan maken wat ik wil van porselein. En dat de reacties op mijn werk zo positief zijn: dat voelt zo goed!”

Inspiratie is overal – waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Ik vind inspiratie in alledaagse dingen. Bijvoorbeeld van mensen in Azië die op straat koken in kleurrijke potjes en pannetjes en van kleine insecten die buiten in de moestuin op de groeiende sla zitten.”

Hoe zou je jouw eigen stijl omschrijven?

“Kleurrijk! Ik houd van kleur! Mat porselein is het perfecte materiaal om pastelkleuren mee te maken. Al mijn producten zijn uniek. Ze zijn namelijk een beetje schots en scheef omdat porselein erg vervormt in de oven. Ik probeer dit niet te voorkomen maar laat het gebeuren. Zo creëer ik mijn eigen stijl.”

Wat vind jij het meest inspirerende merk?

“ Urquoila, Hella Jongerius en Hay voor alle kleurrijke interieuraccessoires. Keecie voor de fijnste handtassen. Liekeland & Maartje van den Noort voor prachtige wanddecoratie.”

 Welk hotel heeft het mooiste interieur?

“Een van de vele hotels in Marrakech. Ik ben gek op al die kleurrijke tegeltjes die daar kris kras door elkaar gebruikt worden. Zo levendig, kleurrijk en druk.”

Leukste housewarming gift?

“Iets persoonlijks, dat zelf gemaakt is.”

Favoriete blog?

“Pinterest! Dat is niet echt een blog, maar iedere dag komt er weer zoveel vrolijk inspiratie langs.”

 Als ik geen ontwerper was, dan was ik…

“Een wiskunde leraar! Dus ik ben blij dat ik ontwerper ben.”

 Wat had je zelf graag willen ontwerpen?

“Er zijn zoveel mooie ontwerpen: ik ben juist blij dat ik ze niet allemaal zelf heb ontworpen. Dan zou ik nu op al die mooie design spullen uitgekeken zijn.”

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *