Binnenkijken bij Style Director Odette

Sinds oktober is Odette Simons Westwing’s Style Director. Ze houdt de trends in de gaten en wil ervoor zorgen dat jouw huis straalt. Welke merken zijn hot, welke materialen zijn in en wat zijn de must-haves van dit moment? Odette weet het allemaal! Die expertise gebruikt ze ook elke dag om haar eigen huis de juiste vibe te geven. Odette loves: clean, tijdloze designer stukken, new vs vintageen een rustige basis met opvallende accenten. Steel de stijl van onze Style Director voor een home make-over met een blijvend effect.

01

Op de grens van het chique Statenkwartier en laid backScheveningen komen we aan bij het jaren 20 huis van Odette. Meteen toen Odette hier voor het eerst binnen stapte voelde het huis al als haar thuis. “Ik was opslag verliefd en ook al was het interieur van de oude bewoners op zijn zachtst gezegd niet mijn stijl, voelde het wel gelijk als mijn plek. Het huis geeft mij rust en veel woonplezier! Een minpunt is wel dat sinds ik hier woon, ik elke ochtend baal dat ik het huis uit moet om te werken…”

02

Odette, wat maakt jouw huis bijzonder?

“Het bijzondere van mijn huis is dat we de indeling van de verdiepingen hebben omgedraaid. We slapen namelijk beneden en op de bovenste etage hebben we een grote woonkamer gerealiseerd van ongeveer vijfenzeventig vierkante meter. Boven is namelijk meer licht, een terras en zo kon er ook een makkelijke doorgang worden gecreëerd naar het dakterras. Zo hoeft niemand door je slaapkamer te lopen om van het uitzicht op de zee en de vuurtoren te genieten!”

Wat is jouw favoriete element in huis?

“Het meest verliefd ben ik op de hoeveelheid licht in mijn huis. Dit komt door de hoge plafonds, de lichtinval en de lichte kleuren op de muren. Daarnaast ben ik ook trots op mijn badkamer. Deze heb ik zelf ontworpen en het is een basic, strakke badkamer geworden. Zo is er een losstaande wand midden in de badkamer gecreëerd met daarvoor het bad. Het is een hele fijne plek geworden om te relaxen. Je kunt me hier vaak vinden met veel kaarsen en een goed boek.”

03

Hoe zou je de stijl van jouw huis omschrijven?

“Ik houd heel erg van basic materialen en met name stoere materialen zoals staal, glas en hout. Ook ben ik gek op de stijl van jaren 50, 60 meubels. Eigenlijk is mijn huis een verzameling van allerlei stijlen en netjes gezegd heb ik dus een eclectische stijl. Verder dragen bijna al mijn spullen een verhaal met zich mee. Zo heb ik bijvoorbeeld een Revolt stoel van Ahrend gekocht van het geld dat ik van mijn oma heb gekregen. Dit is een oud ontwerp dat in een nieuw jasje is gestoken. Ook ben ik dol op mijn oude gymbankje dat ik gescoord heb op een schoolverkoop voor twee euro!”

04

Wat is jouw pronkstuk?

“Mijn groene Artifort stoel. Deze stoel was mijn eerste aankoop toen ik op mezelf ging wonen, maar toen was hij nog paars. Toen ik in dit huis ben gaan wonen heb ik hem met een originele Artifort stof laten bekleden in het groen. Ik wilde het namelijk niet een te meisjesachtig huis maken en hij staat nu prachtig naast een tafeltje dat mijn moeder voor mij op een rommelmarkt heeft gekocht.”

05
De kleuren in jouw huis vallen op. Hoe heb je dit kleurenpalet gekozen?

“Ik heb neutrale tinten gekozen voor de muren, drie opeenvolgende kleuren grijs. Bij de lange wand achter de tafel heel zacht grijs, bij de ramen nog een paar tinten donkerder en bij de keuken het donkerste grijs. Ik ben gegaan voor verschillende neutrale tinten zodat ik kan spelen met de schaduwen die door het zonlicht worden gecreëerd.”

06

“Ik combineer in mijn huis alles wat niet bij elkaar past. Zo houd ik heel erg van koekjes en taarten, maar eet ik ook trouw mijn superfoods!”

Wat is jouw geheim om een neutrale kamer een interessante look te geven?

“Een huis zie ik als een persoonlijk moodboard. Op het moment dat ik een moodboard maak, vind ik hem mooi maar een dag later pas ik hem meestal al weer aan. Je moet niet bang zijn om dingen te veranderen. Je moet juist durven te spelen met verschillende vormen en materialen. De basis stukken zijn erg belangrijk. Met kleine meubels en accessoires zoals krukjes en poefjes maak je jouw huis elke keer net even anders.”

08.5

07“De shutters zaten al in dit huis, en ik vond ze erg mooi. Maar donker wordt het niet. Daarom heb ik achter de shutters een elektrisch rolluik geplaatst. Niet heel stylish, maar wel heel effectief. Niet verder vertellen!”

 Als je één ding mocht veranderen aan je huis, wat zou dat dan zijn?

“Mijn zwager heeft echt ontzettend hard gewerkt om precies het huis te maken zoals mijn vriend en ik het wilden hebben. Zo heb ik de openhaard gekregen die ik heb getekend, zijn alle muren er boven uitgehaald en is er zo een prachtige,  lichte bovenverdieping gerealiseerd. Het huis is echt perfect, maar bij nader inzien had ik toch graag nog een grotere opbergkast op de bovenste verdieping willen hebben. Nu sleep ik namelijk nogal eens met de stofzuiger, maar dit is echt een luxe probleem natuurlijk.”

Wat is je leukste herinnering aan dit huis?

“De mooiste herinneringen zijn die met familie. Mijn zus is mijn steun en toeverlaat en ze stond erop dat ik het huis moest inwijden door er in te dansen. Dus daar stonden we samen met mijn moeder uitgebreid pirouetjes te draaien in de kamer. We konden wel zestien pirouetjes draaien van muur tot muur. Een lol dat we hadden! Mijn vriend bleef op veilige afstand toekijken.”

09

Hoe zou jij de volgende drie zinnen afmaken:

Laat in de avond, gebruik ik de huiskamer om “… lekker op de bank te relaxen met mijn vriend, een kop thee en heel veel chocolade.”

Doordeweeks vroeg in de ochtend gebruik ik de keuken “… heel snel om mijn ontbijt in elkaar te flansen en de andere man in mijn leven, mijn kat Jaap eten te geven.

Op een luie zondag, gebruik ik de woonkamer om “… heerlijk op mijn groene stoel naar buiten te kijken naar de mooie lucht en te bladeren in een grote stapel magazines.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *