Binnenkijken bij Style Director Odette Simons

Het huis van Style Director Odette heb je misschien al eens eerder voorbij zien komen, maar deze keer staat haar enorme dakterras in de schijnwerpers. Odette werd op slag verliefd op haar jaren twintig huis in Den Haag. En dat is niet verwonderlijk. Die badkamer! Het dakterras! En die waanzinnig grote woonkamer met al dat licht. Je wilt er toch meteen op bezoek?

15“Mijn dakterras is een perfecte spot om met vrienden te genieten van een zonnige dag!”

Ondersteboven

“Het was liefde op het eerste gezicht toen ik voor het eerst dit huis binnenstapte. De inrichting van de vorige bewoners vond ik helemaal niks, maar ik voelde dat ik mijn plek van dit huis wilde maken. Ik wilde het huis geven wat het nodig had. We hebben de boel behoorlijk omgegooid door de indelingen op de verdiepingen om te draaien. We slapen beneden en op de bovenste verdieping hebben we allemaal muren doorgebroken, hierdoor hebben we nu een woonkamer met keuken van vijfenzeventig vierkante meter. Vanaf de bovenste verdieping kom je op ons dakterras. Niemand hoeft nu dus door de slaapkamer om van het uitzicht op zee en de vuurtoren te genieten.”

1

Wit & Clean

“Iedereen die hier binnenkomt is verbaasd over hoe licht en ruim de woonkamer is. Omdat de woonkamer helemaal boven is en je eerst een trap op moet, is dat elke keer een soort verrassing. Ik heb me natuurlijk druk bezig gehouden met de styling van het huis, maar mijn vriend hield wel een oogje in het zeil. Af en toe maakte ik een moodboard voor hem om mijn keuzes te verantwoorden. Hij vroeg zich af of het huis wel gezellig zou worden met het vele wit en grijs, maar die angst heb ik wel bij hem weg kunnen nemen. Ik krijg ook vaak te horen hoe gezellig mensen het hier vinden. Er is veel zonlicht in huis, dat zorgt voor een mooi lichtspel met alle neutrale tinten in huis. De hoge plafonds in huis vind ik ook heerlijk!”

510“Deze trap leidt naar mijn dakterras en is gemaakt in de stijl van dit huis.”

Mama’s kindje

“Mijn huis heeft een cleane, mid-century stijl met strakke meubels maar is wel heel leefbaar. Mijn moeder had ook zo’n interieur, ik ben er op jonge leeftijd al verliefd op geworden. Het is toeval dat dit nu heel hot is. Vijftien jaar geleden heb ik – toen ik op mezelf ging wonen – vier Arne Jacobsen vlinderstoelen gekocht, daar zat ik als klein meisje al op bij mijn moeder thuis. Veel dingen in mijn huis heb ik door de jaren heen verzameld. Ik ben iemand die echt de tijd neemt om te zoeken. Hierdoor zal ik de basis van mijn huis niet snel veranderen. Naar mijn bank en tafel heb ik lang gezocht. De basis van mijn huis zal ik niet snel veranderen, maar met de accessoires kan ik wel wisselen.”

Collage_41

In de mix

“Alles in mijn huis is een mix van oud en nieuw, ik heb een eclectische stijl. Ik houd van stoere materialen zoals staal, glas en hout. Veel meubels dragen herinneringen met zich mee waardoor ik ze nooit weg zal doen. Zoals de kist die tegen mijn keuken aan staat: die is van mijn stiefoma geweest. Zij heeft hem meegenomen toen ze vanuit Indonesië naar Nederland kwam. Net als mijn kastje, dat is ook van haar geweest en al bijna honderd jaar oud. Mijn pronkstuk is mijn groene Artifort stoel, deze was paars toen ik ‘m kocht maar toen ik in dit huis ging wonen heb ik ‘m met originele Artifort stof laten bekleden in het groen. Ik wilde dit huis niet te meisjesachtig maken. Hij staat prachtig naast het bijzettafeltje dat mijn moeder voor me heeft gekocht op een rommelmarkt. Ook mijn Revolt stoel van Ahrend is bijzonder voor me. Deze heb ik gekocht van het geld dat ik van mijn oma had gekregen.”

unnamed-1

Groen licht

“Ik heb een zwak voor de kleur groen én voor lampjes. In mijn huis heb ik in elk kamer als basis een witte hanglamp maar bij alle andere lampen ga ik helemaal los! Ik heb bijvoorbeeld een lamp die gemaakt is van een boek. Veel mensen vinden hem vast lelijk, maar ik vind ‘m geweldig! En hij is ook nog groen, need I say more? Ik kocht ‘m van een heel studentikoos type op een rommelmarktje. Ik vind het sowieso leuk om lelijke, grappige dingen op een strak kastje te zetten. Het mag mooi zijn van lelijkheid. Ik heb een open kast waar ik allemaal spulletjes in heb uitgestald. Bijvoorbeeld een zilveren poesje dat ik ooit van mijn moeder kreeg, die zal ik nooit wegdoen. Je interieur moet je ook vrolijk maken.”

unnamed-3“Van items gescoord op de rommelmarkt tot moderne accessoires: mijn stijl kun je het best omschrijven als eclectisch.”

Storytelling

“Ik vind het belangrijk om niet alles in dezelfde stijl te hebben. Ik heb een rustige basis die ik combineer met groen, blauw en andere felle kleuren. Die je terugziet, van een print op een kussen tot een stapel jeugdboeken in een kast. Of van een bijzondere lamp tot een opvallende vaas. Het mixen van grote en kleine dingen is belangrijk. Voor zo’n stijl moet je niet te veel meegaan met de trends. Voordat ik iets koop, vraag ik me altijd wel af of ik iets over een paar maanden nog steeds leuk vind. De spullen die een verhaal hebben maken de basis van mijn interieur ook wel.”

Collage_1

Hammam in the city

“Vroeger droomde ik altijd van een bad, dat heb ik nooit in huis gehad. Het bad heeft daarom ook een prominente rol in de badkamer. Hij staat voor een losstaand muurtje, om ‘m extra te benadrukken. Mijn badkamer had eerste helemaal geen tegels op de muur, maar het muurtje heb ik onlangs laten betegelen met handgemaakte Marokkaanse tegeltjes met parelmoer schakeringen om nog meer sfeer te creeren. Er zit veel reliëf in het muurtje, met vlekjes en luchtbelletjes, zo wilde ik het graag, het moest niet te strak. Mijn badkamer heeft een hammam in the city gevoel. Je hebt er genoeg ruimte om je dag goed te beginnen en ook relaxt af te sluiten. Ik lig heel vaak in bad met een kop thee, veel kaarsen en een goed boek.”

14“Ik ben super blij dat ik deze bijzondere tegels heb weten te scoren!”

Lekkere zitjes

“Er zijn een paar plekken in mijn huis waar ik heerlijk kan zitten. De meeste tijd breng ik door in mijn groene Artifort stoel. Als ik tv kijk zit ik er een beetje op te wiebelen en ermee te draaien. Maar ik zit ook graag in het midden van onze grote eettafel. Ik kan er heel fijn aan werken en sinds we hier wonen eten we ook elke avond aan tafel. Mijn bank middenin de kamer, iets wat al heel lang op mijn wish list stond. Hierdoor kan ik vanaf de bank naar buiten kijken. En in de keuken kruip ik weleens op het aanrecht, vanaf daar kan ik ook heerlijk naar buiten gluren. Al die fijne plekken geven me veel inspiratie.”

3

Het dak op!

“We hebben een dakterras van waaruit we over heel de stad uit kunnen kijken. Het is heel groot, zes bij zes meter. We hebben er een bank van zes meter opgemaakt, hier kunnen we samen en met vrienden heerlijk liggen. Je hoort er de vogeltjes fluiten en hebt er een zeebriesje. Dat geeft me echt een fijn gevoel. Even de wind in mijn haar voelen, hiervoor hoef ik nu niet meer altijd naar het strand. Bijna niemand heeft een dakterras in deze buurt dus ik voel me er echt compleet vrij. Verder heb ik ook nog een terrasje dat aan mijn keuken grenst, dat is een heerlijk plekje helemaal lekker uit de wind. Ondanks dat ik gek ben op de kleur groen heb ik helemaal geen groene vingers dus heb ik een kast ontworpen voor aan de muur met allemaal kruiden, die hoef ik alleen maar een beetje water te geven. Ideaal!”

4

Stay cool

“Nederlanders zijn heel nuchter dus mijn lichte, frisse interieur past typisch bij deze mentaliteit. Ook hebben we veel jonge, goede ontwerpers in ons land dus die knipoog naar design zit ook wel in mijn interieur. Koningsgezind ben ik niet echt, maar mijn boek over Koningin Beatrix uit de jaren zestig vind ik dan wel weer geweldig!”

Collage_3“In mijn huis heb ik een rustige basis gecreëerd, waar grappige, kleine accenten extra opvallen.”

Stijlgevoel

“Naast mijn werk voor Westwing ben ik stylist voor interieur, mode en commercials. Mijn modestijl klopt wel bij mijn interieur. Het moet makkelijk zitten, ik loop veel op sneakertjes. Maar ik kan ook in een kokerrok met hakken rondlopen. Mijn kast hangt ook vol met items die ik al jaren heb, net zoals de spullen in mijn huis. En ook in de mode houd ik wel van een gekke twist. Ik heb er eerder niet zo over nagedacht, maar eigenlijk kleed ik me zoals ik woon!”

6

Wereldburger

“Als ik mijn huis op een andere plek kon zetten zou ik waarschijnlijk kiezen voor New York omdat het zo’n creatieve en inspirerende plek is. Het bruist! Maar voor mijn rust zou ik kiezen voor een plek aan zee, op Bali bijvoorbeeld.”

unnamed-2

Home sweet home

“Wat van mijn huis een thuis maakt is in de eerste plaats natuurlijk mijn vriend en mijn kat. Maar ook de rust en het licht in huis zorgt ervoor dat ik hier echt ontspan. Een groot deel van mijn spullen heb ik al jaren, ze vertellen een verhaal, ze vertellen mijn verhaal. En dat maakt dat ik hier echt thuiskom.”

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *