Binnenkijken bij Oliver Pearce

Fashion fotograaf Oliver Pearce is bijna het hele jaar te vinden op de mooiste locaties ter wereld om beauty en fashion foto’s te schieten. Hij woont samen met zijn vriendin Antonia, zijn twee stiefdochters Tabitha en Vertity en zijn eigen dochter Isabella in een oude boerderij niet ver van de bruisende stad Londen.

_X9K9349

Hoe kwam je op het idee om Londen te verlaten en een oude boerderij te gaan verbouwen?

“Een paar jaar geleden werden we uitgenodigd op een kerstfeestje in een boerderij en was ik meteen onder de indruk van de leefruimte. Een boerderij is een fantastische manier om je leven in te leiden en zo ben ik op zoek gegaan naar een boerderij voor onszelf. Niet veel later had ik de boerderij van mijn dromen gevonden en heb ik mijn huis en het leven in Londen ingeruild voor een boerderij op het platteland.”

paspoortje-Oliver_pearce

Mis je het wonen in de stad niet?

“Ik mis mijn oude huis eigenlijk nooit. Mijn huis zat op een fantastische locatie maar de ruimte op de boerderij heeft me verandert en ik zou nu nooit meer terug kunnen gaan naar een traditioneel huis. Wel hebben we het loft appartement van Antonia in een oud school in Londen aangehouden. Op deze manier hebben we het beste van twee werelden. Aan de ene kant de rust van het platteland en aan de andere kant de drukte van de stad als we daar zin in hebben.”

DSCF1690

Hoe omschrijf jij je woonstijl? 

“Ik zou het omschrijven als eclectisch landelijk met een moderne twist. Het karakter van het huis wordt mede bepaald door de massieve 400 jaar oude houten balken en ik hou ervan om deze te mixen met moderne items zoals de bank en verschillende vintage tapijten. Daarnaast verzamel ik al jaren glas en lichtjes en zie je deze, net als veel accessoires van mijn reizen, terug in ons huis.”

DSCF1694

Zijn er praktische overwegingen geweest bij het verbouwen van het huis?

“Het huis hebben we opgedeeld in verschillende gedeelten waaronder de stallen, duiventil en de boerderij. Wanneer de meiden er allemaal zijn worden alle gedeeltes opengegooid en in gebruik genomen. Aangezien er drie tiener meiden in het huis wonen heeft iedereen wel een eigen plek nodig. Maar wanneer ik alleen ben met Antonia wonen we alleen in de ruimtes van de boerderij. Daarnaast hebben we verscheidene buiten gebieden om te ontspannen en een knutselkamer waar de meiden hun creatieve geest kunnen laten gaan. Het huis is zo ontworpen dat iedereen lekker bij elkaar kan gaan zitten maar zichzelf ook totaal kan verliezen”

DSCF1701

Mis je nog iets in het huis?

“Een tennisbaan en een zwembad zou ik wel willen voor de twee maanden in Engeland dat je deze ook daadwerkelijk kunt gebruiken”

DSCF8538

Wat inspireert je?

“Reizen is iets wat mij altijd inspireert. Met mijn werk kom ik terecht in de meest fantastische huizen over de hele wereld. Ik lees ook graag interieur magazines en ik blijf me erover verbazen hoeveel mooie huizen er zijn. Ik ben altijd aangetrokken geweest tot huizen waar ze oud en nieuw integreren. Zelfs al is het alleen het gebruik van beton in een oud huis. Als ik geen fotograaf was geweest dan had architect me wel een droombaan geleken!”

IMG_3310

Wat is je favoriete kamer van het huis?

“Het uitzicht wanneer je op de trappen staat en naar de woonkamer kijkt. Het is het uitzicht wat ons het huis heeft doen kopen. Maar mijn favoriete plek is ook wel seizoensgebonden. In de zomer lig ik graag in een tuinstoel te kijken naar de hoge bomen in de tuin en in de winter ben ik graag ik de keuken waar het hart van de familie ligt.”

IMG_3448

Verander je vaak van inrichting? 

“Op de een of andere manier verandert het huis constant. Zoals bij elk oud huis moet er bij ons ook vaak iets gerepareerd worden of we vinden leuke nieuwe items.”

Little-Stubbings-68

Hoe is jou interieur tot stand gekomen?

“Het interieur is afkomstig uit veel verschillende winkels. Verder komt er veel van het huidige interieur uit mijn oude huis in Londen. Wel heel leuk om te zien hoe items zo anders uitkomen in een ander huis.”

_X9K3473---Version-3

Is dit huis je eindbestemming?

“We hebben wel gepraat om misschien ooit te verhuizen naar New York of Los Angeles. Voor mijn werk kan ik overal wel wonen maar voor nu zijn we enorm gelukkig in onze boerderij. Wel vinden we dat het huis in de familie moet blijven en we zouden er daarom ook nooit afstand van kunnen doen.”

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *