Binnenkijken bij Marina Bautier

De Belgische designer Marina Bautier ontving in 2014 de Design of the Year award. Marina studeerde aan de Buckinghamshire New University en startte haar eigen studio in Brussel in 2003. Haar prototypes werden snel opgemerkt en in productie gebracht door grote merken zoals Stattmann Neue Moebel, Franse Ligne Roset, Japanse Idée, en Case Furniture (UK). In 2013 lanceerde Marina haar eigen merk genaamd MA. Met een voorliefde voor eikenhout en stof creëert ze functionele, elegante en eenvoudige meubels.

_DSC5696

Hout
Marina geeft de voorkeur aan simpele gestructureerde materialen. Als kind maakte ze al veel items van hout en tijdens haar studie verdiepte ze zich in de ambacht van houtkunst. In elk design van haar zien we wel iets van haar favoriete materiaal verwerkt. “Hout is heel warm, toegankelijk en makkelijk te bewerken. Geen enkel houten item is hetzelfde. Daarnaast is hout ook heel duurzaam en mooi in combinatie met stof. Eenvoud en sereniteit zijn nog steeds erg in trek waardoor mijn collectie wordt opgepikt door steeds meer landen en merken met dezelfde stijl.”

Paspoortje-marina-beautier_800px

Sint-Gillis
Marina heeft een paar jaar geleden een huis gekocht in Sint-Gillis op wandelafstand van haar atelier. “Mijn huis is een mix van prototypes, producten, antieke meubels en stukken die speciaal voor deze ruimte zijn gemaakt. De witte muren, houten meubels en planten in combinatie met de grote hoeveelheid daglicht die overdag binnenkomt sluiten perfect aan bij de serene sfeer van mijn meubelcollectie.”

Collage_1

Atelier
Het atelier en de winkel van Marina bevinden zich niet in een winkelgebied. Toch weet Marina ervoor te zorgen dat er genoeg klanten bij haar binnen komen. “De ruimte van mijn atelier is geweldig als werkruimte maar ook een fantastische plek om mijn collectie in zijn geheel te kunnen tonen! Ik ben gek op koken en geef elke laatste vrijdag van de maand een lunch in mijn atelier om zo op een gemoedelijke manier klanten nieuwe items te laten zien. “

_DSC5619

Inspiratie
Marina haalt overal inspiratie vandaan. Een van de manieren is door het lezen van blogs. “Ik vind het fascinerend om te zien hoe mensen wonen en hoe ze sfeer in hun interieurs creëren. Maar soms vormt ook het ontbreken van een bepaald meubelstuk in mijn eigen interieur een vertrekpunt voor een nieuw ontwerp.”

collage_2

Collectie
Marina ontwerpt alleen items die ze zelf ook graag zou willen hebben. “Zo creëer ik de items voor mijn eigen label. Het bed uit de collectie heb ik voor mezelf ontworpen. Dit bestond oorspronkelijk uit een matras en een lattenbodem op de grond. Tijdens het ontwerpen ben ik op zoek gegaan naar een heel simpel houten frame dat hierbij paste. Als ik het frame in lak zou hebben gecreëerd zou het bed nooit dat warme gevoel hebben gekregen, dat het nu heel erg uitstraalt.”

_DSC5604

Toekomst van MA
“Ik wil het merk MA graag meer bekendheid geven maar er wel voor zorgen dat het uniek. In de toekomst wil ik MA graag uitbreiden met andere items zoals een eettafel en stoelen. Daarnaast wil ik mijn merk nog persoonlijker maken door leuke exposities in mijn atelier te houden. Naast MA blijf ik nog steeds voor andere merken werken, wat uiteraard mijn eigen label ten goede zal komen. Op deze manier doe ik namelijk meer ervaring en expertise op. Sinds kort heb ik een assistente die ervoor zorgt dat ik me meer kan focussen om dit alles gedaan te krijgen.”

_DSC5594

Voor meer informatie over Marina Bautier en haar items kan je kijken op haar website: http://www.maison-ma.com.

Wil je jouw interieur ook van een Belgisch tintje voorzien? Hier spot je de schoonste items!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *