Binnenkijken bij Marijke Schipper

DSC_3693

Marijke Schipper is te zien (geweest) in verschillende tv programma’s als Eigen Huis & Tuin, TV Woonmagazine en SamenWonen. Daarnaast heeft zij haar eigen adviesbureau op het gebied van styling en interieurvormgeving en heeft ze al drie interieurboeken op haar naam staan.DEF_marijke-schipper-paspoortje_PNG_geknipt_622breed

Wonen in Edam

In een voormalig kaaspakhuis komen we aan bij het huis van Marijke Schipper. Hier woont Marijke met haar man Peter en hun drie zoons Floor, Jip en Dees. Marijke en haar man hebben altijd al de wens gehad om in een pand te wonen dat geen woonbestemming had. Na lang zoeken kwamen ze uit bij een voormalig pakhuis in Edam dat aan het vaarwater ligt.

DSC_3864DSC_3726

Personality is key

Dat Marijke veel waarde hecht aan persoonlijke items zien we in haar huis terug in de vele foto’s en kunstwerkjes van haar kinderen. “Persoonlijkheid vind ik heel belangrijk in huis en dat creëer je door foto’s en items die niemand anders heeft. “De foto van onze middelste zoon, hebben we laten maken in Café-Restaurant Amsterdam. We zijn opzoek gegaan naar een locatie die de sfeer uitstraalt van ons interieur en dat tegelijkertijd ook past bij onze Jip.”

DSC_3733DSC_3658

Get happy in your home

“Ik probeer mensen ook altijd te adviseren dicht bij zichzelf te blijven. Na een dag hard gewerkt te hebben, kom je thuis en moet je huis je omarmen. Je moet blij worden van de dingen die je om je heen hebt verzameld en dat zijn voornamelijk de emotionele items zoals bij mij thuis de tekeningen van mijn kinderen en foto’s van mijn gezin.”

DSC_3776

Kies voor contrast

Marijke heeft niet één stijl maar drukt haar stempel door het gebruik van contrasten. Zo combineert ze vaasjes van de kringloopwinkel met designvaasjes en een designbank van Hella Jongerius met vintage stoeltjes van Friso Kramer van Marktplaats. “De basis van ons huis is vrij landelijk maar door deze stijl te mixen met een industriële look en strakke designitems creëer ik zo weer een hele nieuwe stijl. Als wij in een nieuwbouw huis zouden wonen dan zou de inrichting weer heel anders zijn. Ik zou op zoek gaan naar een twist die er niet hoort en dat dan weer in balans brengen. Ik zou dan bijvoorbeeld de robuuste materialen mixen met roze of met iets liefs. Dit doe ik ook vaak in mijn kleding dat ik een stoere broek met een lieve blouse combineer.”

DSC_3669DSC_3748

Get inspired

Een grote inspiratiebron voor Marijke zijn de reizen die ze heeft gemaakt en de mensen die ze om zich heen heeft. “Ik haal eigenlijk niet zo zeer inspiratie uit woonbladen of van internet maar juist uit de mensen die mij inschakelen voor advies.”

DSC_3661

Een eigen lijn

Iets wat Marijke nog graag zou willen en waar wij met smart op zullen wachten is haar eigen interieur accessoireslijn. “Ik zou heel graag mijn eigen meubel- of interieur accessoires lijn willen opzetten. Dat zal dan iets zijn wat ik zelf heb geselecteerd, ontworpen of heb gemaakt en dat gebeurt hopelijk snel.“

DSC_3696

Wil je meer weten over Marijke Schipper, kijk dan op haar website.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *