Binnenkijken bij Julie Hoyng

paspoortjejuliehoying_800px
Beachhouse

Voorheen woonde Julie en haar vriend Bas op een prachtige locatie in de Jordaan. Toen ze de kans kregen om een huis te kopen dat half aan het strand en half aan de duinen ligt, gingen ze overstag. “Ik ben dol op de stad maar heb ook de natuur nodig om mezelf op te laden. Bas en ik brengen veel tijd door op het strand en toen we er achter kwamen dat dit huis bewoond werd door een kraker zijn we op onderzoek uitgegaan. Na veel speurwerk kwamen we er eindelijk achter van wie het huis was en hebben we het huis kunnen kopen.”

Na de aankoop van het huis hebben Julie en Bas het hele huis verbouwd. “Het huis stonk naar kattenpis en om de stank weg te krijgen moest het hele huis gesloopt worden. Tijdens de sloop kwamen we mooie authentieke balken tegen, welke nu prominent in het huis zichtbaar zijn. Daarnaast hebben we een bed and breakfast gecreëerd zodat ook andere mensen kunnen genieten van ons prachtige uitzicht. Bas en ik zijn namelijk van mening dat niemand zo’n unieke locatie tot zijn beschikking heeft als wij.”

collagejulie_4

Urban Beachy

Julie omschrijft haar woonstijl als Urban Beachy. “De stijl van het huis reflecteert precies wie ik ben. De Peruaanse kleden gemixt met rieten items zorgen voor een heerlijk strandgevoel en de urban items, zoals de groene tafel, brengen juist het stadse sfeertje weer terug.”

collagejulie_3

Woonkamer

De knapperende haard, kaarsen en de rieten hanglampen creëren in het huis een gezellig licht. Julie en Bas laten zien dat zachte schapenvellen en harige kussens ideaal zijn om je huis een warme boost te geven. In het huis zijn verschillende ruimtes gecreëerd waar je je kunt terugtrekken om heerlijk van het uitzicht te genieten óf om lekker weg te kruipen op de bank vol met kussens.

Art

In de woonkamer blijkt de witte muur de perfecte achtergrond voor haar favoriete schilderij van Emilio Kruithof. Julie heeft dit schilderij gekocht bij de Jaski Gallery en het is een item waar ze echt geen afscheid van zou kunnen nemen. “Toen Bas en ik net gingen samenwonen hadden we afgesproken dat we beiden 1 item van de ander zouden uitkiezen waar we niet mee konden leven. Bas koos het schilderij van Emilio Kruithof. Het schilderij is de kers op de taart, mijn oogappeltje, en pas zodra dat aan de muur hangt voel ik me ergens thuis. Gelukkig heb ik hem zover gekregen het te accepteren, want het schilderij is nu weer prominent aanwezig.”

collagejulie_1

Persoonlijkheid

Veel items in het huis hebben Bas en Julie op de kop getikt via rommelmarkten en veilingen. “Een interieur met verrassende en aparte details is veel interessanter. Door vintage kringloopspullen, met moderne dure designeritems te mixen, creëer ik mijn eigen stijl. Daarnaast brengen we persoonlijkheid aan door er dingen van onszelf aan toe te voegen. Bas is gek op surfen daarom hangt het huis vol met surfboards. Ik ben daarentegen gek op mode en dat zie je weer terug aan de vele tijdschriften die door de kamer zijn verspreid.”

IMG_5806_800px

Kitchen

Julie en Bas lieten een lokale meubelmaker de kastjes in de keuken en de tafel in de woonkamer maken van oud steigerhout. De combinatie van hout en steen komt prachtig uit in de keuken en de stenen deurknopjes, in de vorm van ananasjes, voegen daar nog wat extra sfeer aan toe.

collagejulie_2

De beachlook

De beachlook van het huis hebben Julie en Bas doorgevoerd naar hun Bed and Breakfast. Het hout in de meubels in combinatie met de houten balken  zorgt voor een knus gevoel. Om het geheel nog een beetje eigen te maken hebben ze ook hier een surfplank aan het plafond bevestigd. Voor de gasten natuurlijk extra leuk omdat je het surfboard kan pakken en een seconde later met je benen op het strand staat.”

Ben je enthousiast geworden van het huis van Julie en Bas? Je shopt hier de mooiste items in deze stijl!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *