Binnenkijken bij Jeroen van Zwetselaar

DSC_6242

Jeroen bouwt al zijn projecten net zoals zijn eigen huis met veel gevoel voor duurzaamheid, behoud van traditionele elementen en passie. Met zijn vrijzinnige aanpak is hij erg succesvol en heeft hij onlangs een award gewonnen. Jeroen is hot and happening en valt niet alleen bij ons op. Zo heeft zijn huis de cover van verschillend buitenlandse magazines gehaald waaronder de Elle Decorations Uk en is hij ook gevraagd voor een droomproject in The Hamptons en Brooklyn!

Jeroen-van-Zwetselaar-paspoortje-Final

Het huis van interieur architect Jeroen van Zwetselaar is een oud spoorhuisje dat hij op een unieke wijze helemaal heeft verbouwd tot een prachtig woonhuis waar binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen.

collage

De kracht van Jeroen is een clash tussen oude en nieuwe elementen. Waarbij oude elementen gezien mogen worden en juist herleven door vernieuwing toe te voegen. Zo zijn de buitenmuren van het oude spoorhuisje verandert in de binnenmuren van zijn huidige woning en staat het moderne keukenblok zo in contrast met de oude bakstenen wand. Daarnaast worden designklassiekers afgewisseld met een grote verzameling vintage vondsten en zijn in de nieuwe gedeeltes van de woning weer oude deuren gebruikt uit het voormalige huis.

shoot 5135

Jeroen is een specialist in het gebruik van licht. Dit is te zien aan de met glas omringde uitbouw aan de voorkant van het huis en de grote glasoppervlakten aan de achterkant. Het hele huis krijgt hierdoor veel licht binnen wat ervoor zorgt dat de grens tussen binnen en buiten verdwijnt.

shoot-5357

In het huis zien we verschillende kunstenaars terugkomen waar Jeroen ook graag mee samenwerkt. Een van deze artiesten is Casper Faassen. “Ik werk graag samen met Casper omdat hij in zijn eigen vakgebied ook graag oud en nieuw met elkaar combineert. We hebben aan elkaar een leuke inspiratiebron.”

shoot 5233

Dat Jeroen naast kunst ook een voorliefde heeft voor surfen valt te zien aan de surfboarden die opgesteld staan in zijn huis. De liefde voor deze sport is tegelijkertijd ook zijn inspiratiebron “Als ik met mijn surfboard op een golfje lig en dan de wereld van een afstand bekijk maakt dit me even heel klein. Dat gevoel inspireert me enorm.”

shoot 5271

“Mijn motto is thuiskomen bij jezelf. Ik versterk de persoonlijkheid van de eigenaars in het huis zodat ze zich meer thuis voelen en zichzelf er in kunnen herkennen. Momenteel ben ik bezig aan misschien wel het mooiste huis van Nederland. Een fantastische ronde villa in Aerdenhout. Naast deze villa heeft Jeroen nog vele prachtige projecten op zijn agenda staan waaronder een kerk in Utrecht een volledig pakhuis in Amsterdam, een water villa in Loosdrecht maar ook woningen in de Hamptons en Brooklyn.

shoot 5264

Vind jij de creatieve stijl van Jeroen ook zo bijzonder? En wil jij ook dat je huis straks vol staat met bijzondere eyecatchers? Klik dan hier!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *