Binnenkijken bij Interior Junkie

Als klein meisje tekende Elisah al plattegronden en was huizen bouwen met lego haar passie. Vier jaar geleden kocht ze een huis en daarmee herontdekte Elisah deze passie van vroeger. Ze besloot het roer om te gooien en haar baan bij een modetijdschrift te verruilen voor een eigen interieurblog – Interior Junkie.

Naam: Elisah Jacobs van Interior Junkie
Woonplaats: “Fout-Zuid” in Amsterdam
Inspirerend merk: Everything Scandinavian
Favoriete designer: Piet Hein Eek en Marcel Wanders
Best ingerichte hotel: Ace Hotel in New York
Favoriet hotel: Citizen M, Hotel Not Hotel en Neighbours Magnolia in Amsterdam
Favoriete bloem: Orchidee
Verzameling: KLM huisjes
Leukste housewarming gift: Theedoeken! Functioneel moet ook mooi zijn
Stylingtip: Japans Washi Tape
On trend now: Cactussen, ingelijste vlinders & stolpen vol curiosa

Industrial Living: grote industriële lampen boven de eettafel geven jouw huis een stoere look

Van origine komt de blogger uit Zwolle, maar ze zou op dit moment nergens anders willen wonen dan in Amsterdam of New York. “Ik word rusteloos van de rust in een dorp. Als ik mijn voordeur open doe wil ik geprikkeld worden. Nu kom ik direct in de hectiek terecht: heerlijk.” Elisah wil met haar blog iedereen aanspreken en inspireren. “Het maakt niet uit of je Mientje uit de Achterhoek bent of een reislustig modemeisje, iedereen heeft wel iets met wonen.”

IMG_3356

Elisah kiest voor een rustige basis en brengt kleur aan in huis door te spelen met multicolor accessoires en kleurrijke bloemen

Elisah heeft een opvallende woonstijl: ze mixt vintage met design en industrieel. Dit kun je direct terug zien aan de vintage accessoires, de lekkere strakke bank en de kast van Pastoe in de slaapkamer.

IMG_3341

Gek op design: de gele kast  van Pastoe vormt een opvallend designstuk in de slaapkamer

Een huis inrichten doe je niet zomaar. Dat wordt duidelijk als we bij Elisah rondkijken. Ze heeft er ruim vier jaar over gedaan om haar inboedel bij elkaar te zoeken en het huis af te maken. “Het eerste dat we kochten was een hoekbank van leer en zoals je ziet staat die bank er nu niet meer. Mijn tip? Koop niets overhaast. Kijkt eerst naar wat werkt in je ruimte, hoe de ruimte voelt. Wat zijn de knusse hoekjes en welke kleuren passen bij elkaar. Zo kom je uiteindelijk tot een woonconcept waar je helemaal happy mee bent.”

Alles in hetzelfde lijstje? No way! Kies voor verschillende kleuren en materialen voor een leuk mix & match effect

Typerend voor de stijl van Elisah is de hoeveelheid gerecyclede en gebruikte items in huis. Blikvangers zijn de verroeste lockerkast en de oude houten kratjes die ze heeft omgetoverd tot boekenplanken.

IMG_3290

De vintage lockerkast van Elisah is een opvallende verschijning

De leukste dingen vindt Elisah op marktplaats, op verschillende markten en in kringloopwinkeltjes. “Kopen bij kleine aanbieders en op markten is geweldig omdat bijna niemand dan dezelfde spullen heeft en je vaak echt unieke dingen tegenkomt.

“Mijn favoriete items in huis zijn de koffers van de grootouders van mijn vriend. Zij zijn gevlucht van Indonesië naar Nederland met hun hele hebben en houden in die koffers. Het zijn vintage koffers met veel emotionele waarde. Die gooien we never nooit weg.”

IMG_3219

De koffer van opa en oma dient als basis voor een verzameling kleine curiosa

De toekomst? Elisah staat te springen om zich met Interiorjunkie ergens op de grachten te vestigen. “Mijn doel is nu om meer naamsbekendheid te genereren en volgend jaar mijn eigen kantoor te vestigen, samen met mijn team van bloggers. Over tien jaar hoop ik alleen nog maar met interieur bezig te zijn, in het buitenland te wonen met mijn vriend en de kat én ben ik ook aan het werk als inkoper.

Wil je meer weten over Elisah en Interior Junkie? Neem een kijkje op haar blog!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *