Binnenkijken bij Fred van Leer

Westwing nam een kijkje in het huis van stylist Fred van Leer. Fred is bij het grote publiek bekend geworden door de styling die hij deed bij televisieprogramma’s als Dames in de Dop, RTL Boulevard en X-factor. Daarnaast is Fred niet meer van de televisie weg te dankzij zijn optreden als coach bij Holland Next Topmodel én zijn eigen programma Shopping Queens.

I LOVE ROTTERDAM

Al op jonge leeftijd was Fred bezig met styling en verzorgde hij de looks voor televisieshows, bands en magazines. Op dit moment woont hij midden in het centrum van Rotterdam, op een steenworp afstand van de leukste winkels en restaurants van de stad.

Fred vond zijn appartement via de vriend die in het huis boven hem woont. “Ik kwam terug vanuit een trip naar New York en mijn beste vriend vertelde me dat dit appartement te huur stond. Het is een jaren 50 huis van circa 95m2 midden in het centrum van Rotterdam. Het is zeldzaam om midden in het centrum van Rotterdam een huis te vinden. Dit appartement heeft zelfs een terras op het zuiden. In mijn huis is het rustig, maar zodra ik naar beneden ga kom ik direct in de reuring terecht.”

Fred ziet een het inrichten van een huis hetzelfde als zijn werk in de mode. “Mode gaat om eigenheid en identiteit. Dat is precies wat een huis ook hoort uit te stralen. Als ik een huis binnenstap wil ik het karakter van de bewoner zien.”

2

MIX IT UP

Fred’s eigen interieurstijl valt bij binnenkomst meteen op. Zijn stijl is eclectisch en het is duidelijk dat Fred houdt van een beetje provoceren.

Als iemand zijn huis binnenloopt en roept dat het huis zo leuk is ingericht weet Fred heel zeker dat het nog niet extreem genoeg is. “Ik houd van clashende stijlen in een ruimte. Het huis is nu heel hysterisch met veel grafische vormen en verschillende kleuren. Mijn eetkamerstoelen zijn heel tuttig, maar ze zitten heerlijk. Die truttigheid mix ik dan met neon roze. Zo is het huis voor mij weer af.”

Op dit moment is Fred weg van de Afrikaanse kunsten en rariteiten in zijn huis. “Voorheen spaarde ik Delftsblauw, maar ik merk dat mijn interesses in Afrikaanse kunsten steeds groter worden. Een item dat ik nog heel graag wil hebben is een Transformer pop uit de jaren zeventig.”

Het huis van Fred is een ‘never ending story.’ Hij is altijd op zoek naar speciale objecten en blijft zijn collectie accessoires verplaatsen en uitbreiden. “Het is mijn ontspanning thuis; lekker tutten.”

INSPIRATION

Fred zoekt naar inspiratie in eigen land en noemt Leco van Zadelhoff en Casper Reinders als influencers. “De interieurs in de horeca zaken van Casper stralen eigenheid uit. Die eigenheid zie ik ook terug bij Leco. Leco leerde mij dat je moet wisselen met meubels en dat investeren in kunst een goed idee is. In mijn hal vind je werk van de Britse schilder Marcus Harvey en ik heb ook veel werk van de jonge Nederlandse ontwerper Nicolaas Gerittsen.”

4

 LOVE TO SHOP

Fred ontdekte de laatste tijd vol enthousiasme de online interieurmarkt. “Zo shop ik vanuit mijn eigen huis meubels en accessoires van over de hele wereld.” Naast dit online shoppen komt Fred graag bij Zomers, een bloemist in Rotterdam met de mooiste bloemen en bijzondere objecten. Alle objecten bij Zomers zijn one of a kind. Daar word ik echt gelukkig van.”

AMSTERDAM

Als er iets is dat Fred nooit zal doen is het samenwonen. “Mijn huis is echt míjn huis. Als je samenwoont kom je in aanraking met de spullen van een ander. Spullen waar ik geen band mee heb. In zo’n samengesteld huis zou ik me niet mezelf voelen.

In de toekomst wil Fred graag in Amsterdam gaan wonen. Toch zou hij zijn huidige woning dan met veel spijt achterlaten. “Dit huis is echt perfect. Als ik in Amsterdam zou gaan wonen wil ik precies dit huis.”

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *