Binnenkijken bij Daniel de Ridder

Daniel de Ridder heeft al een flinke voetbalcarrière op zijn naam staan. De aanvaller speelde in Jong Oranje, verliet Ajax al op jonge leeftijd voor het buitenland en is op dertigjarige leeftijd begonnen bij zijn negende en huidige voetbalclub: SC Cambuur. Westwing is uitgenodigd om een kijkje te nemen in zijn huis aan één van de mooiste grachten van Amsterdam.

unnamed-1

Hoe ben je in dit huis terecht gekomen?
“Ik ben geboren in de Pijp en daar heb ik tot mijn eenentwintigste gewoond. Daarna ben ik naar Spanje verhuisd en op mijn drieëntwintigste kwam mijn huidige woning te koop. Qua locatie was het perfect voor mij. Het is dichtbij de Pijp maar ligt ook aan de grachtengordel. Aangezien ik me na mijn voetbalcarrière altijd heb zien wonen in Amsterdam, besloot ik dit appartement te kopen. Het is een gebouw uit 1925. Samen met mijn oom David Eliaah heb ik het hele huis gerenoveerd en gemoderniseerd. Hij is architect en heeft een perfect oog om een ruimte mooi in te delen. De verbouwing heeft uiteindelijk 1.5 jaar geduurd omdat ik in het buitenland was, en er een aannemer op zat die geen goed werk leverde. Daarom lag het vaak stil. Uiteindelijk heb ik het met een ander kunnen afmaken en is het toch goed gelukt!

Kan je de stijl van dit huis omschrijven?
“Minimalistisch, modern, strak, maar ook wel weer hedendaags. Ik hou van veel ruimte en het meest prettige aan dit huis vind ik dat het licht van twee kanten naar binnen schijnt. Op een mooie zomerse dag kan ik heerlijk op mijn terras zitten en hoef ik het huis eigenlijk nergens meer voor uit.”

DSC_9121

De perfecte plek voor Daniel om na een voetbaltraining heerlijk te ontspannen, is op de bank met een goede film aan. Om een echt bioscoopgevoel te creëren heeft hij een beamer laten inbouwen.

Wat vind jij van de cleane witte look? Waarom heb jij hiervoor gekozen in je interieur?
“Ik vind het fijn om thuis rust en ruimte te hebben. Niet te veel prikkels in je gezichtsveld. Dat creëer je met deze look. Al vind ik het contrast met de grijze zandstenen vloer en met het hout er ook weer voor zorgt dat het niet een te ‘steriele’ uitstraling heeft.”

Wat is het verhaal achter het keukenblad van 8 meter?
“Ik heb niet altijd al een keukenblad van acht meter willen hebben, maar de ruimte vroeg om iets speciaals. Mijn oom heeft het toen op deze wijze ingevuld en het doet de ruimte daardoor nog groter ogen. Ik ben gek op grote ruimtes, daarin een paar grote objecten en verder niet te veel poespas.”

DSC_9244

Daniel is gek op grote ruimtes met grote objecten. Het keukenblad van acht meter komt hier goed tot zijn recht!

Wat is je favoriete plekje in dit huis?
“Na de training ben ik moe en lig ik vaak op het lounge deelte van de bank. Vanaf de bank kan ik heerlijk tv kijken. Toen ik het huis verbouwde heb ik ook een beamer ingebouwd en een scherm geplaatst om echt dat bioscoop gevoel te creëren.”

DSC_9109

Daniel: “Ik vind het fijn om thuis rust en ruimte te hebben. Niet te veel prikkels in je gezichtsveld. Dat creëer je met deze look.”

Wat geeft jouw huis karakter?
“Bijna alles in het huis is handgemaakt en van hoge kwaliteit. Zo zijn de deuren, kastdeuren en de grote hoekkast van circa vijftien vierkante meter speciaal voor deze ruimte ontworpen. Het maakt mijn huis extra speciaal.”

Mis je iets in dit huis?
”Een tweede slaapkamer. Als er nu mensen blijven slapen hang ik een scherm in de kamer zodat ze in ieder geval een beetje privacy hebben, maar ideaal is het niet. Ik zou graag nog een extra muur achter de bank willen plaatsen. Zo kan er een extra kamer worden gecreëerd met uitzicht op de grachten.”

Leuke herinnering aan dit huis?
“Ik woon hier pas echt sinds 2012 en heb vele leuke herinneringen aan het huis. Maar moet ik er echt eentje noemen dan is het wel de surprise party, die ik laatst heb gegeven voor mijn vriendin Tatum Dagelet. Er waren ongeveer vijftig man aanwezig en het was een avond om nooit te vergeten.

Wat is het verhaal achter de gitaar?
“Ik ben autodidact wat dat betreft, wel ik heb wel van mijn 9de tot met mijn 10de les gehad. Toen ik bij Ajax werd geselecteerd had ik geen tijd meer voor deze hobby. Deze gitaar heb ik gekocht toen ik in Manchester woonde. Via YouTube heb ik mezelf geleerd om te spelen. Ik kan inmiddels heel wat nummertjes spelen en heb er echt plezier in!”

DSC_9268

Daniel kan niet alleen voetballen, maar is ook nog eens muzikaal!

Heb je dat kunstwerk aan de muur zelf uitgekozen?
“Ik wilde heel graag een beetje kleur in mijn huis, omdat het huis te wit en steriel was. Om de hoek van mijn huis zat een art gallery waar ik een werk zag staan dat me intrigeerde. Het is een kunstwerk, gemaakt door Paco Raffeal, met veel kleur en diepte en paste perfect in mijn interieur. Verder heb ik ook een echte Herman Brood gekregen voor mijn debuut bij Ajax van mijn moeder en haar toenmalige vriend. Ook een onwijs gaaf stuk, dat ik nooit meer weg doe.”

DSC_9179

Het prachtige kunstwerk van Paco Raffeal geeft het minimalistische interieur kleur en karakter.

Wat doe je stiekem thuis als je alleen bent?
“Dan komt er een vriend over en spelen we de hele dag voetbalspelletjes op de Playstation. Mijn favoriete spelletje is ‘Pro Evolution Soccer 2010’. Er zijn inmiddels al vijf nieuwe versies maar die weiger ik te kopen.”

Toekomst?
“Ondernemen maar waarin precies is nog niet duidelijk. Nu ben ik nog heerlijk aan het voetballen. Wel heb ik altijd nog een fantasie gehad om een eigen hotel te starten. Een exclusief maar authentiek hotel met allerlei verschillende kamers.”

Ben je na het lezen van deze binnenkijker gefascineerd door een strak en wit interieur? Laat je inspireren en shop jouw moderne look vandaag nog compleet!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *