Binnenkijken bij Anne-Claire

Alweer negen jaar geleden is Anne-Claire Winkelhagen als interieurstylist begonnen. Na wat geld te hebben gespaard kocht ze een laptop en begon ze haar avontuur. Via haar moeder kreeg ze haar eerste klant en sindsdien heeft ze niet meer stilgezeten! Met haar eigen bedrijf Clairz Interior Design richt ze een scala van huizen en bedrijven in en is ze regelmatig te zien in magazines en op tv.

7

De liefde voor interieur is ontstaan toen Anne-Claire nog heel jong was. “Ik kom uit een gezin dat erg met het interieur bezig was. Toen ik klein was gingen we vaak met de auto op vakantie naar Zuid-Frankrijk en bij elke antieke markt die we passeerden moesten we stoppen. Mijn ouders waren heel creatief en zagen meteen hoe ze een item konden opknappen en veranderen in een pareltje. Mijn moeder stoffeerde en richtte huizen in. Van haar heb ik de liefde voor het vak gekregen.“

unnamed

Authenticiteit
“Al mijn klanten hebben een uniek interieur. Het zijn nooit kopietjes. Ik vind authenticiteit belangrijk. Ik voer dan ook altijd persoonlijke gesprekken met de bewoners van het huis dat ik style. Het huis moet ook echt als zijn of haar thuis aanvoelen. Ben je iemand die veel thuis werkt en s ‘avonds laat pas thuis komt? Of lees je vaak een boek? En heb je vaak dinertjes met vrienden? Allemaal elementen die ik moet integreren zodat de bewoners zich echt thuis kunnen voelen.”

2

Eigenheid
“Ik houd van stoere en pure materialen. Je zult mij nooit met rode en gele kussens zien, maar juist met natuurlijke kleuren. Glas, hout, staal en linnen zijn de materialen waar ik het liefst en het meest mee werk. Mijn stijl kun je ook wel Urban Chique noemen.”

1

Blaricum
Samen met haar vriend Ronald kocht Anne-Claire recent een huis in Blaricum dat ze volledig hebben verbouwd. “Amsterdam ligt in mijn hart maar bij het krijgen van ons kleintje wilden we toch meer dan dat in Amsterdam haalbaar was. Samen met een makelaar gingen we opzoek naar een huis en kwamen we bij dit juweeltje terecht. Een vrijstaand huis, weg van de drukke wegen met een heerlijke tuin erbij. Het was maar 80 vierkante meter en veel te klein, maar als iemand het huis zou kunnen aanpakken was ik dat wel.

Het resultaat van de transformatie, die enkele maanden in beslag nam, is een persoonlijk, warm en ruimtelijk interieur geworden. Het huis is uiteindelijk vergroot naar 140 vierkante meter. Het authentieke uiterlijk van het huis heb ik zoveel mogelijk proberen te behouden en met moderne elementen versterkt. Zo heb ik de bakstenen muur in de keuken laten zitten en hebben we een grote glazen pui gecreëerd. Boven heb ik grote dakkappelen geplaatst, zodat ik hier veel meer ruimte heb. Naast het huis hebben we nog een klein bijhuis. Hiervan willen we het dak ophogen en er een veranda aanzetten zodat dit als een kantoor kan dienen. Elke dag komen er werklui over de vloer en er moet nog veel gebeuren maar ik ben echt op mijn plekje.”

4

Gymbok
Dat Anne-Claire een voorliefde heeft voor oude gymtoestellen zien we terug aan het oude gymbankje dat voor haar pui staat en de gymbok in de woonkamer waarvan ze de poten heeft afgezaagd. “De bok oftewel de poef is echt heilig voor mij. Mijn dochter heeft leren lopen aan deze poef en het is een item dat ik al meer dan zeven jaar bezit. Ooit heb ik deze gekocht voor de handel maar daar is hij nooit in terecht gekomen.”

5

Keuken
“Ik zit erg graag aan de keukentafel te werken op mijn laptop. s ’Avonds kookt mijn vriend altijd en zit ik aan het barretje met een glaasje wijn. Mijn dochter zit er gezellig bij met haar potloden-set. We nemen dan samen de dag door en dat is een heerlijk moment!”

10

Kunstobjecten
Een geslaagd interieur straalt rust en harmonie uit en vertelt iets over zijn bewoners. Dierbare erfstukken of bijzondere accessoires geef ik daarom graag een mooi plekje. Voor de één maakt een kastje van oma of een antieke spiegel het huis persoonlijk en voor de ander is dat bijvoorbeeld een geurkaars waar de geur ergens aan doet denken. Ik vind kunst echt een toevoeging aan een interieur. Niet iedereen staat daarvoor open, maar het maakt je huis echt persoonlijk.

Zo heb ik een schilderij van Maureen Bachaus, een werk van Antoni Tapies, welke ik heb gekregen als cadeau van een galeriehouder en een koffiepot van cortenstaal van Klaas Gubbels. Waar ik graag nog iets van willen hebben is Zhuang Hong Yi. Zijn werk is heel abstract. We hebben vanwege al het glas in huis nu al geen muur meer over om kunstobjecten op te hangen. Om er voor te zorgen dat mijn dochtertje Charly onze liefde voor kunst ook mee krijgt, hangt in haar kamer ook een werk van Klaas Gubbels.”

12

Projecten
“Soms wil je in een interieur wat meer uitproberen en daar stonden de bewoners van het huis dat ik recentelijk in Delft heb opgeleverd erg voor open. Niet iedereen durft de grens op te zoeken. Maar als je dat wel doet kan dat echt leiden tot een prachtig en vernieuwend interieur. De mooiste projecten blijven toch de projecten waardoor er een intense vriendschap is ontstaan met de bewoners. Ik neem ook geen projecten aan bij mensen als ik geen klik met hen heb. De meeste mensen komen bij mij omdat ze mijn stijl mooi vinden. Anders kiezen ze wel voor een andere ontwerper.”

9

Clairz Interior Design
“Voorheen hadden we ook een winkel in Amsterdam, maar daar zijn we mee gestopt vanwege de verhuizing. Sinds kort hebben we een grotere ruimte in Abcoude. De nieuwe locatie is wat stoerder ingericht en zorgt voor meer mogelijkheden. Er komen steeds meer projecten op ons pad. Zowel Nederlandse als internationale projecten en daar hebben we nu de ruimte voor. Samen met mijn rechterhand Nadine maken we elke project tot een succes! Wat er hoog op de wishlist staat van Anne-Claire? Het stylen van een hotel.”

11

Kun jij niet wachten om je huis een stijlvolle update te geven? Met deze bijzondere items krijgt jouw interieur de look alsof Anne-Claire herself het voor je heeft ingericht!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *