Vier kerst met Marijke Schipper

Kerst is het ultieme feest van het jaar maar hoe viert iedereen het en wat zijn de tips om jouw interieur er gezellig uit te laten zien tijdens deze periode? Om dit uit te zoeken besloot Westwing verschillende interieur goeroes te interviewen en te vragen naar hun ultieme kerstverhalen en tips. Dit keer was het de beurt aan stylist Marijke Schipper om onze vragen te beantwoorden!

combimarijke

Hoe ziet jouw woning eruit met kerst?

“Ik wil altijd graag een zo groot mogelijke echte boom in huis! Een boom is ook het item dat écht niet mag ontbreken in een interieur tijdens kerst. De geur en het groen maken me altijd blij. Ik heb inmiddels een hele verzameling ballen en andere hangers, de meeste met een verhaal. Ik koop er elk jaar weer wat bij zodat hij niet alleen steeds voller en mooier wordt, maar ook echt een boom met herinneringen wordt. Dit geldt ook voor andere decoraties die ik altijd in groepen plaats. Op een paar plekken in huis doe ik veel, de rest blijft zoals het is. Ik houd van grote gebaren. En van veel kaarsen natuurlijk!

poppetje

Heb je drie DIY-tips voor de kersttafel? 

1. “Kook zelf..! En maak daarbij mooie menukaarten. Het is de aandacht die telt.”
2. “Stop dingen die iets met kerst te maken hebben in een hele grote glazen vaas of onder een glazen stolp. Niet te bescheiden maar gewoon lekker volstoppen, dan valt er wat te zien.”
3. “Hang een mooie grote (geschilderde) tak boven tafel en hang daar van alles wat met Kerst te maken heeft in. Op kleur, op thema, of lekker alles door elkaar. Niet teveel bij nadenken; hoe overdadiger hoe beter. Met kerstlichtjes er doorheen vervangen ze in deze periode de hanglampen boven tafel.”

marijke3

Wat is de kersttrend dit jaar? 

“De woontrends zijn ook herkenbaar met kerst: we zijn weer wat positiever dus het mag en kan weer wat overdadiger. Veel metallics als koper en goud gecombineerd met volle, warme pastellen en blank hout en wat mij betreft mag daar een donkere kleur bij voor wat karakter.”

 

Hoe kun je een minimalistisch interieur toch leuk en sfeervol stylen tijdens kerst?

“Creativiteit is altijd een goede hulp bij het creëren van een fijne sfeer. Wanneer je voor minimaal wilt gaan, maak dan een duidelijke keuze wat kleur en sfeer betreft, dan zet je met weinig wel echt een duidelijke stijl neer.”

combideco

Hoe style jij jouw kerstboom?

“Met alles wat ik heb en een beetje aangevuld. Ik hou van een volle, rijke boom met heel veel lichtjes maar wel met een duidelijke uitstraling (geen rommeltje). Ik koop liever weinig maar heel mooi, zo wordt hij elk jaar nog mooier.”

Wat is jouw ultieme kersthit en kerstfilm?

“All I want for Christmas van Mariah Carey. Wie wordt daar nou niet blij van?! Vooral de live uitvoering. Hoort voor mij ook echt bij het Kerstcircus in Carré waar we op eerste of tweede kerstdag vaak naar toe gaan: de sfeer, het theater en iedereen in het publiek heeft er zin in en ziet er prachtig uit! Verder lekker Michael Bublé en Louis Armstrong, Mijn favoriete kerstfilm is Love Actually”

boom

Wat is het mooiste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?

“Een prachtige ring met aan de binnenkant de namen van onze drie kinderen gegraveerd, van mijn man Peter. Op de tweede plaats een heel klein plastic vogeltje dat mijn jongste zoon (9) vorig jaar helemaal uit zichzelf van zijn eigen geld voor mij heeft gekocht. Hij vond het zo bij mij passen. Het was zo onverwacht en recht uit zijn hart.”

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *