Tips voor de kinderkamer – Janine van Prêt à Pregnant

Janine Breukhoven-Kho is dé lifestylespecialist op het gebied van het moederschap, het vaderschap, baby’s en kids. Tijdens haar zwangerschap is ze de site Prêt à Pregnant begonnen. Naast Prêt à Pregnant runt ze ook de website the-mom.com. Op al haar websites kun je dagelijks de laatste nieuwtjes, inspiratie, fashiontips, interviews en blogs vinden op dit gebied. Westwing sprak met Janine over de inrichting van de kinderkamers en mocht een kijkje nemen in de kamers van haar kinderen Fabian (3) en Jade-Ming (5 maanden).

JANINE-1110111_2

“Tijdens mijn zwangerschap kon ik weinig inspiratie vinden. Vooral dat gemis gaf mij de drive om deze website te starten. Ik wilde een mooi platform creëren voor zwangere vrouwen, op een serieuze manier.” Prêt à pregnant geeft een kijkje in het leven van een grote groep moeders, waarmee velen zich kunnen identificeren. The-mom.com is een site voor ná de zwangerschap. Moeders hebben namelijk behoefte aan leuke tips en inspiratie.” Sinds een half jaar heb ik ook “the Dad” erbij. Één keer per week staat hier een groot interview met foto’s op van bekende vaders met hun kids.”

Janine_pretapregnant_theMOM_look_Babybjorn_Jade-Ming_photocredits_Marinke_Davelaar-908_1

Hoe creëer je een leuke kinderkamer?

“Ik vind het mooi om een kinderkamer heel simpel en fris te houden. Als de kids nog heel klein zijn is veel bombarie ook niet nodig. Voor een babykamer hou ik van klassiek en tijdloos. Ik houd het interieur rustig en speel met de ruimte. Voor Fabian had ik een wit met babyblauwe kamer gecreëerd en de kamer van mijn dochter Jade-Ming is wit met zachtroze. Daarnaast zijn accessoires erg belangrijk voor een kinderkamer. Denk bijvoorbeeld aan goede knuffels, zoals grote gehaakte beesten. Met accessoires kan je de kamer snel en gemakkelijk een andere look geven.”

 Wat zijn de must haves voor een kinderkamer?

“Baby’s hebben hun nachtrust hard nodig, dus zou ik adviseren een goede wieg of een mooi ledikantje te kopen. Ook een commode is van groot belang. Dit is een meubelstuk waar je zeker niet op moet besparen. In de eerste jaren van je kind gebruik je de commode heel intensief én is het meestal de eyecatcher van de kamer. Als je genoeg ruimte hebt, zou ik kiezen voor een wat grotere variant. Eentje waarbij je, je baby niet horizontaal hoeft te verschonen maar waar het ook verticaal op kan. Dat gaat namelijk een stuk makkelijker.”

PretaPregnant_BabyBjorn-Harmony-cradle-Jade-Ming-Credits-Marinke-Davelaar-Photography--1218_5

Wat te doen bij een kleine kinderkamer? 

“Bijna niemand heeft een balzaal als kinderkamer, dat is ook nergens voor nodig. Het is vaak één van de kleinste kamertjes van het huis. Als je weet hoe je de ruimte moet benutten, kun je een kleine kinderkamer perfect inrichten. Waar je wel goed over na moet denken is hoe je je spullen praktisch kunt opbergen. Zo heb ik in de kamer van Jade-Ming heel veel lades en vakken gecreëerd. Deze kun je gebruiken om spullen op te bergen maar ook voor styling. Onthoud wel dat je kinderkamer geen showroom hoeft te zijn. Zolang je als moeder maar weet waar alles ligt!”

1.Stokke-Home-kids-room-inspiration.LOGO_TheDAD_Fabian_Room_Selwyn_Senatori_photocredit_Marinke_davelaar-5021147_6

Kan je iets vertellen over de kinderkamer van Fabian?

“Na de geboorte van Jade-Ming was het de beurt aan Fabian. Hij mocht eindelijk zijn stempel drukken op zijn kamer. Fabian is drie jaar, maar heeft zeker al een eigen wil. Hij is gek op Spiderman en andere superhelden en wilde dit verwerken in zijn kamer. We hebben goede vriend en kunstenaar Selwyn Senatori gevraagd om iets op Fabian’s muur te schilderen. Het idee was dat Selwyn één wandje zou beschilderen. Maar nadat Fabian zijn voorkeuren had uitgesproken, zijn dit twee muren én een stuk plafond geworden. De beschildering is erg aanwezig, maar vanwege de rustige, witte basis ziet het er geweldig uit. Het is nu écht Fabian zijn eigen plekje geworden.”

IMG_1370_3

Hoe maak je een kinderkamer persoonlijk?

“Een babykamer is meestal een verlengstuk van de smaak van de ouders.” Ik vind het leuk als mensen proberen een eigen baby kamer te maken en het niet net een complete set is uit een showroom. Maak het persoonlijk door foto’s te presenteren en leuke accessoires te gebruiken. De kamer van mijn dochtertje Jade-Ming is heel meisjesachtig. Het is een rommeltje, maar heel gezellig. Door kleine accessoires, zoals een mini Chanel tasje, of een kleine trenchcoat, op te hangen wordt het persoonlijk. Customized items en vintage items werken ook heel goed om een kinderkamer meer persoonlijkheid te geven.

JANINE-3_1

Wat zijn jouw favoriete merken voor kinderkamers en accessoires?

“Er zijn heel veel leuke merken! Maar ik vind Stokke mooi en kwalitatief hoogwaardig. Baby Björn is ideaal om zijn liefelijke wiegjes voor meisjes. Daarnaast vind ik het Nederlandse merk Poetree leuk om het tijdloze bedlinnen en het Nederlandse merk Anne-Claire Petit voor grote gehaakt beesten! Qua kleding ben ik erg fan van Ralph Lauren, Alex and Alexa, Tommy Hilfiger en Tartine et Chocolat. Allemaal klassieke en schattige merken voor de kleintjes. Verder vind ik de gouden boekjes een aanrader voor elke ouder! Fabian heeft een échte prentenboekfase gehad maar door dit te mixen met gouden boekjes en andere mooie kinderboeken ontstaat er een leuke sfeer in zijn kamer.”

favorietenJanine

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *