Op bezoek bij Casper Reinders

Deze creatieve horecaondernemer heeft al heel wat succesformules op zijn naam staan. Jimmy Woo, Rose’s Cantina, Bo Cinq en Lion Noir zijn een aantal van de Amsterdamse horeca zaken die Casper Reinders in zijn oeuvre heeft. Dat hij een bijzondere stijl heeft wordt ook duidelijk wanneer we een kijkje nemen in zijn huis!

05-Casper-Reinders

Net als zijn zaken, bouwt hij ook zijn eigen huis met veel liefde en gevoel. Hij heeft al zijn zaken ingericht met door hem zelf gevonden objecten, rariteiten én veel kunst. Met zijn vrijzinnige en originele aanpak is hij erg succesvol, en bovendien populair onder vakgenoten. Tot twee keer toe werd hij door Koninklijke Horeca Nederland uitgeroepen tot ‘meest markante horecaondernemer’.

01_Casper-Reinders

Keizersgracht

In het hart van Amsterdam, aan de Keizersgracht zien we zijn met stickers beplakte Vespa al staan en we treden binnen in zijn bijzondere appartement.

03-Casper-Reinders

De stijl is duidelijk: expressief en eclectisch. De Sede bank en het ‘Opium bed’ zijn twee voorbeelden uit de vele karakteristieke items in het huis. Dé blikvanger van het huis is een grote kast gevuld met schedels.

09-Casper-Reinders

Dit is een loft in New York-stijl. Hoe je het ook wendt of keert, meer loft dan dit ga je niet vinden in Amsterdam. Qua gevoel is de woning heel Urban en Rock and Roll te noemen. Op een bepaalde manier komen hier ook klassieke elementen naar voren, maar het is zeker niet modern.

02_Casper-Reinders

Rariteiten

Casper is gek op rare, bijzondere of afwijkende items in zijn huis. Als zijn werkster gillend wegloopt, weet hij zeker dat hij een goed item heeft aangeschaft. Zo staat er onder andere een lamp met een schedel van een wildzwijn, een stooktand van een nijlpaard, een houten tattoonaald van 200 jaar oud, een walrustand, een baby struisvogelkop en een mal van een meisjespop met een piemel.

08-Casper-Reinders

Een belangrijk woord dat we kunnen noemen over de stijl van Casper? ‘Patina’. Pas als er door jarenlang gebruik, verwering of zon een laag over een product heen zit, wordt het écht interessant voor hem.“Een karakteristiek item passend bij een bepaalde tijd, maakt het tot een bijzonder object.”

09-Casper-Reijnders

Je zou het misschien niet verwachten wanneer je rondloopt in Casper’s huis, maar hij is tegen de handel in dieren. “Alles wat ik heb komt uit oude verzamelingen waarvan een groot deel weer afkomstig is uit universiteiten. Deze oude vogel komt bijvoorbeeld uit 1927. Wat ik niet wil is de handel stimuleren. Pas als een object meer dan 60 jaar oud is heb ik er geen probleem mee.”

Van kleins af aan heeft Casper al veel affiniteit met rariteiten, kunst en antiek. Vroeger had hij veel Japanse en Chinese elementen in zijn huis, maar daar komen steeds meer rariteiten voor in de plaats. Schedels, poppen, knuppels, gebruiksobjecten van honderd jaar oud van over de hele wereld: niets is hem te gek.

06-Casper-Reinders

Handelaar

Casper is een echte handelaar. “Handelen is waar ik goed in ben. Constant dingen zoeken waarvan ik weet dat het meer waard is dan de vraagprijs en die een bepaald karakter uitstralen. Waar ik nu gek op ben is mijn Aviation wereldbol. De handelaar vroeg 550 euro, maar ik kocht hem voor 470 euro. Op internet ligt de prijs van dit item tussen de 1500 en 2000 euro. “Ik vind het knap en een uitdaging om iets te kopen met een heel klein budget. Om dit te bereiken moet je er achter komen waar je een item kunt kopen, wie de handelaar erachter is en waar die handelaar het weer vandaan heeft. Als je bij de bron weet te komen, zit je helemaal goed en zijn de prijzen gehalveerd.”

04-Casper-Reinders

Ibiza

Naast dit unieke loft appartement in Amsterdam heeft Casper sinds drie jaar ook een boerderij op Ibiza. “De boerderij is qua stijl compleet anders dan dit huis. Het huis heeft veel oud hout en straalt gezelligheid uit. Mijn vrouw en kind van vijf wonen daar en ik ben er zelf maar 40 procent van het jaar. Ik zou graag meer op Ibiza willen zitten om tijd door te brengen met mijn gezin. Wie weet komt daar in de toekomst verandering in.”

Geïnspireerd door het leven staat Casper nooit stil. “Ik heb al jarenlang mijn huis vol met spullen en ben constant onderhevig aan vernieuwing. Elke week voeg ik wel iets toe aan mijn huis maar de stijl blijft hetzelfde.”

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *