Kerst met Interior Junkie

Kerst, of je het nu uitgebreid viert of het juist lekker klein houdt. Je ontkomt er niet aan! De stad is gehuld in lichtjes en versiering en overal gonst het… Wat ga jij dit jaar doen met Kerstmis? Nieuwsgierig als we bij Westwing zijn, willen we maar al te graag weten hoe onze geliefde BN’ers, interieurgoeroes, fashionista’s, personal trainers en bloggers kerst vieren! Hoe geef je jouw interieur een kerstgevoel? Wat zijn dé trends? Wat is je favoriete kersthit? Zo vroegen we ook Interior Junkie Elisah naar haar ideeën, tips & tricks voor de feestdagen.

boomhuiskamer

Wat geeft jou een ultiem kerstgevoel? 

“Het vieren van kerst in en rondom ons huis. Ik word vooral blij als ik over de Amsterdamse grachtjes fiets en alle kerstverlichting zie branden in de straten, dat vind ik zó gezellig. Maar ook de geur van dennenbomen, warme chocolademelk en kalkoen uit de oven geven mij dat ultieme kerstgevoel. En natuurlijk niet te vergeten alle kersthits…”

chocoquote

Wat is het mooiste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?

“Mijn vriend ging een half jaar stage lopen in Kaapstad, we hadden toen nog maar net 9 maanden iets. Ik was zó verdrietig. Mijn ouders boekten een peperduur ticket voor me en zo vloog ik met kerstavond richting m’n grote liefde voor drie weken. Het was ook meteen mijn allereerste reis buiten Europa. Ik vertrok in de vrieskou (het was zo’n typische horrorwinter) en zat een dag later in m’n zomerjurkje aan het kerstdiner. Ook al was het 30 graden, de Christmas Crackers en de nodige versieringen ontbraken er niet aan. Een goede investering van mijn ouders: ruim 11 jaar later zijn we nog altijd samen.”

combihuis-boom

Wat vind je leuk om iemand te geven tijdens Kerst?

“Een cadeautje dat verpakt is als hét ultieme cadeau. Ik pakte jarenlang flink uit, dan kocht ik dozen, deed daar verschillende cadeautjes in en pakte deze doos in als een enorm cadeau, inclusief mega strik en naamkaartje. Dus ja, ik vind het inpakken altijd het leukste wat er is en dat herinnert iedereen zich altijd nog. Eerlijk gezegd doen wij thuis niet meer aan cadeaus met de feestdagen; het wordt zo’n verplichting. Nu gaan we met familie altijd uit eten of kook ik uitgebreid. En met mijn vriend ga ik altijd wat leuks doen. Hij gaf me ooit eens een broodbakmachine… ja een broodbakmachine!! Sindsdien doen we niet meer aan cadeaus, haha! Dit jaar gaan we richting de Franse Alpen in een Interior Junkie-proof boerderijtje en sluiten we onze break af met een aantal nachten in het Whitepod hotel (‘iglo’ achtige hutjes) in Zwitserland. Daar heb ik zo’n zin in! Dus ja, dat geven we eigenlijk aan elkaar.”

  • Wat is jouw ultieme kersthit? “Jingle Bell Rock, All I Want For Christmas, Last Christmas en Santa Baby.”
  • Wie is jouw ultieme kerstidool? “Uhm… De kerstman?! En ik vind Rudolf, de underdog, ook best cool.”
  • Wat is jouw favoriete kerstfilm? “Home Alone, alle delen. Vorig jaar waren ze er allemaal weer. Toen heb ik een tv-marathon gehouden, samen met mijn vriend. Die films zijn echt nostalgie, ze blijven gewoon leuk. Ook ben ik een sucker voor The Polar Express.. Die kijk ik ook elk jaar.”

boomgeenballen

Hoe style jij jouw kerstboom?

“Er geldt voor mij één regel: géén ballen. Ook al zijn ze nog zo leuk. Als het rond is, komt het mijn kerstboom niet in. Ik verzamel al meer dan vijftien jaar kerstfiguurtjes. Hele kitscherige. Ik schaam me er ook niet voor. Van hotdogs, hamburgers en macarons tot badeendjes, een mopshond en The Big Ben. Kerstfiguurtjes kunnen zo €20,- kosten dus het is een kostbare hobby. Eén tip: ga ná de feestdagen inslaan want dan scoor je kortingen tot wel 70%. Mijn moeder doet ook mee: elk jaar gaat ze weer los om te shoppen voor mij. Ik koop nu ook steeds figuurtjes als ik op reis ben; zo kocht ik in NY een yellow cab en de Empire State Building in de MoMa museumwinkel. Op de kerstmarkt in Munster (walhalla!) kocht ik een ski-lift. Ik heb een heel ritueel om de boom op te tuigen: ik zet de Christmas playlist van Spotify aan, mijn vriend gooi ik de deur uit (want hij vindt het allemaal maar stom) en ik zorg dat de kat niet van alles kapot gooit en dan ga ik ‘inrichten’. Nu de boom sinds vorig jaar tot aan het plafond reikt (hij meet 2.70 meter, bevat 27 meter lichtsnoeren en 4500 lampjes) ben ik vooral erg lang bezig met de lampjes (met het nodige gevloek). Maar als hij eenmaal af is, ben ik zielsgelukkig! Hij is ook een hit bij kids.”

2interiorjunkie

Goede voornemens voor het nieuwe jaar?

“Altijd! Ik begin elk jaar met een doel, zowel persoonlijk als op zakelijk vlak. Dit jaar was het ‘angsten overwinnen’ door na dertien jaar rijbewijs eindelijk weer eens alleen auto te rijden. Die angst is inmiddels overwonnen, ik cross nu door het hele land. Op zakelijk vlak was dat ‘professionaliseren’ met o.a een eigen kantoorruimte. Voor volgend jaar moet ik nog kiezen maar het wordt sowieso weer ‘op avontuur in het buitenland voor langere tijd’ en ‘Interior Junkie verder uitbouwen tot merk’.”

 

Hoe ziet jouw woning eruit met kerst? 

“Je zult verwachten dat ik helemaal los ga met de kerst maar dat valt best mee. Ik pak flink uit met mijn boom en leg wat kerstmannetjes op het toilet (mijn vriend vraagt elk jaar waar ‘die mannen in het toilet’ toch vandaan komen, haha) en daar blijft het bij. Maar ja, die boom is al een flinke eyecatcher dus meer hoeft er ook niet gedaan te worden. Ik draai wel elke dag standaard Skyradio.”

 

Welk item mag écht niet ontbreken in een interieur tijdens kerst? 

“De kerstboom. Zonder kerstboom geen kerst. Punt. “

grachten

Heb je twee DIY-tips voor de kersttafel? 

“Inpakpapier als tafelkleed is goed te doen. Je kunt heel creatief zijn met verschillende rollen. En fijn ook: na het diner gooi je alles zo de prullenbak in. Ook vind ik het leuk om wat kerstfiguurtjes uit de boom te halen en hier een naamkaartje eraan te bevestigen. Alleen moet de visite de figuurtjes aan het einde van de avond wel weer inleveren.. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om leuke figuurtjes te kopen en écht te geven.”

 

Hoe kun je het menu op een creatieve manier afbeelden? 

“Ik print altijd het kerstmenu zelf uit (ik kook elk jaar uitgebreid voor familie), stop het in een envelop en leg het op het bord. Takje tijm erbij, ‘inpakken’ met een stuk keukentouw en klaar ben je. Je kunt ook een leeg jampotje erbij pakken en het menu hierin rollen en aankleden met wat dennentakjes en zuurstokjes. Maak een mooi strikje van keukentouw en klaar ben je.”

boomheel

Wat is de kersttrend dit jaar?

“Mensen blijven steeds vaker thuis met kerst dus een mooi aangeklede eettafel mag zeker niet ontbreken, alles gebeurt wat mij betreft altijd rondom de eettafel tijdens de feestdagen. Verder houd ik me qua kerst totaal niet bezig met trends aangezien ik elk jaar mijn kitscherige kerstboom weer tevoorschijn haal en het ding eigenlijk tegen alle trends in gaat.”

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *