Gesprek met Miro Kloosterman

De trouwe GTST kijkers kennen hem heel goed: Miro Kloosterman. Hij is de acteur waarvan bij vele GTST volgers, het hart sneller gaat kloppen! Westwing sprak met Miro om zo alle ins en out te weten te komen van deze hunk.

11Miro is bij het grote publiek bekend geworden door zijn rol als Thijs Kramer in GTST. De GTST-acteur sleepte recent de mannelijke hoofdrol in de wacht in de musical de The Bodyguard. In maart staat Miro voor het eerst in het Beatrix Theater als Frank Farmer. Een rol dat hem op het lijf is geschreven!

Als je denkt dat Miro wat zijn persoonlijkheid betreft lijkt op zijn karakter Thijs Kramer dan heb je het goed mis. Deze jongen is namelijk erg gevoelig en super lief! “Toen ik de karakteromschrijving van Thijs Kramer las, dacht ik meteen: dit karakter is in zoveel opzichten het tegenovergestelde van mij. Dat is een geweldige uitdaging om te spelen, omdat ik op de acteeropleiding jaren heb gewerkt om een gemenere rol te spelen.” Miro zijn allereerste casting was voor een vaste rol in Onderweg Naar Morgen. Hij was tot de laatste twee gekomen, alhoewel ze aanvankelijk bang waren dat hij niet gemeen genoeg kon zijn voor die rol. Daar moest dus aan gewerkt worden en dat is goed gelukt!

21

Trots is Miro op het feit dat hij in de meer turbulente periodes in zijn leven nooit de moed heeft opgegeven. Door tegenslagen, zoals het verlies van geliefden en de ziekte van Lyme overwinnen, zag hij bijna zijn droom aan hem voorbij vliegen. “Ik probeer altijd zoveel mogelijk van het leven te genieten. Mensen hebben vaak het idee dat ik zonder zorgen door het leven ga maar dat is niet het geval. Ik heb namelijk altijd een positieve instelling! Mijn motto is daarom ook genieten!”

“Ik heb een positieve instelling.”

Het leven van een acteur gaat niet altijd over rozen. De agenda van deze jongen staat namelijk elke minuut van de dag volgepland. “Als ik een weekend vrij ben dan vind ik het heerlijk om geen planning te hebben en mijn rust te kunnen pakken. Een keer uitslapen, series, films of documentaires kijken, een goed boek lezen of een stuk wandelen. Als ik meer energie heb, doe ik dingen die gedaan moeten worden, zoals mijn huis op orde brengen. Maar het liefst spendeer ik mijn vrije tijd met vrienden of ga ik naar een leuk feest.”

51

Wij van Westwing zijn ook erg benieuwd naar zijn huis. “Ik woon in een leuk appartement in Amsterdam. Mijn woonstijl kan ik het best omschrijven als een mix van verschillende stijlen, aangevuld met persoonlijke items. Ik vind het belangrijk dat er veel natuurlijke en creatieve elementen terugkomen in mijn interieur in combinatie met een touch of Azië. Zo zie je bijvoorbeeld bamboe bij mij in huis, Aziatische kunst en kunst gemaakt door mijn vader, oom en broer. Verder heb ik in huis voornamelijk gebruik gemaakt van lichte kleuren.”

61

De plek waar Miro in huis het meest zit is de eettafel “De eettafel is de plek, waar gezellig met vrienden wordt gegeten en gekletst. Het is natuurlijk gemakkelijk om naar een restaurant te gaan. Maar hoe leuk is het om samen thuis wat lekkers te maken en daarvan te genieten. Daarnaast zit ik ook graag op de rode Chesterfield stoel in mijn slaapkamer, waar ik graag even mijn rust in neem door even niets te doen, te mediteren of een boek te lezen.”

71

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *