Gamers world

De eigenaar van dit appartement, de chief editor van een bekend gaming magazine, schakelde de Russische designer Denis Krasikov in om van zijn appartement een stoere, mannelijke maar toch knusse en gezellige plek te creëren. Het huis bevindt zich in het Russische Murmansk. Westwing sprak met Denis over dit unieke project.

1

Stijl

“Het hoofddoel was om dit kleine appartement zo neer te zetten dat er genoeg ruimte zou zijn om bezoek te ontvangen, te gamen en te kunnen ontspannen. De eigenaar wilde iets stoers neerzetten dat zijn persoonlijkheid zou reflecteren maar dat er ook stijlvol en gezellig uit zou zien. Voor dit appartement heb ik niet voor lichte en neutrale kleuren gekozen maar juist voor donkere muren en plafonds. Normaal gesproken maken donkere kleuren de ruimte kleiner maar dit project is het bewijs dat het juist heel mooi én ruimtelijk kan zijn! De donkere kleuren geven het appartement meer mannelijkheid en stoerheid. En door het gebruik van verschillende lichte, grafische vormen en prints voelt het huis niet somber en klein aan. De stijl van het huis zou je kunnen omschrijven als industrieel met een Scandinavische touch.”

 6

Entree

In de hal komen de grafische prints je al tegemoet. De vloer, het schilderij en de dierenkop hebben allemaal strakke geometrische vormen. Deze vormen komen in het gehele appartement terug, wat het Scandinavisch gevoel benadrukt. Aangezien er in het hele appartement vele donkere kleuren worden gebruikt heeft Denis gekozen voor een gele schuifdeur om zo toch meer knusheid en gezelligheid te creëren.

5

Keuken

De keuken is afgescheiden van de woonkamer door een stijlvolle schuifdeur met openingen. Zo kan de ruimte worden afgesloten voor een game sessie en komt er alsnog genoeg licht binnen, zodat aan een gezellige sfeer niet hoeft te worden ingeboet. “De keuken zelf heeft ook een Scandinavische uitstraling gekregen door onder andere de toepassing van geografische tegels, de houten bar en de minimalistische – maar toch praktische – keuken.”

4

Verlichting

“Net zoals bij meer van mijn projecten heb ik me ook hier proberen te focussen op de variëteit aan lampen. De verschillende typen lichtpunten hebben allemaal een andere functie en stijl wat zorgt voor een hele andere uitstraling. Zo zorgen de handgemaakte hanglampen van metalen draad en stof in de slaapkamer voor warmte, terwijl de industriële lampen in de hal de ruimte juist meer industrieel en koeler maken.”

7

Interieur

Om de donkere kleuren wat zachter te laten ogen heeft Denis gekozen voor lichte, houten vloeren door het hele huis en een touch of geel in de slaapkamer en gang. Qua interieur heeft Denis voor banken en stoelen gekozen die heel luxueus en uitnodigend zijn en die door het kleurenpalet nog extra worden benadrukt. “In het appartement heb ik ook bewust veel verschillende meubels gebruikt van bekende designers, om zo het appartement het luxe gevoel te geven. Zo staat er in het kantoor een stoel van ‘Mammoth’ en in het kantoor een stoel van ‘De Countour’. Verder heb ik gekozen voor vintage metalen barkrukken in de keuken om het Scandinavische gevoel daar wat stoerder te maken. Kortom het perfect mannenhuis!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *