Een rondleiding door de Hamptons

The Hamptons… je hebt er vast weleens van gehoord. Het is dè plek waar de jetset van New York in de zomermaanden naartoe trekt om te zien en gezien te worden. Interieurontwerper Jeroen van Zwetselaar had de eer om er een strandhuis te bouwen. Volg hem op rondtour en neem een kijkje op deze bijzondere plek!

3Als je in The Hamptons bent, voel je dat het een speciale plek is waar écht iets gebeurt. Uniek door de oneindige stranden, het magische licht, de diversiteit in natuur… En dat allemaal op slechts 2,5 uur rijden van The Big Apple! Met de auto rijd je er gemakkelijk naartoe, en als je wat meer te spenderen hebt, vlieg je in twintig minuten per helikopter naar jouw zomer hotspot. On a budget? Je kunt ook de bus pakken vanuit New York…

hamptons-1Op dit schiereiland zie je in het laagseizoen weinig mensen: de stranden zijn leeg en de imponerende huizen lijken niet bewoond. Wat je wel ziet? Aannemers en tuinmannen die druk in de weer zijn om alles te onderhouden. In de zomermaanden is het filerijden tussen de toeristen. De bewoners van The Hamptons zitten dan achter de gesloten muren en hoge hagen van hun grootse landgoederen. Toch hangt er in buurtcafés en de enkele strandtentjes wel een gemoedelijk sfeertje.

42

Huizen kijken

De huizen zijn een lust voor het oog. Logisch wel, want architecten showen hier hun paradepaardjes. Grote percelen op en aan het strand, de een nog gekker en onwaarschijnlijker dan de ander. Van design homes tot huizen in de stijl van een traditioneel Engels landhuis: je vindt hier van alles.

 

De jetset

Jeroen werkt aan zijn interieurproject in Southampton. Net zoals Westhampton de plek waar het grootste deel van de jetset verblijft. Hier vind je lange, smalle schiereilanden waar sommige huizen aan beide kanten aan de zee grenzen. East Hampton is een stuk gemoedelijker met kleinere percelen en meer het gevoel van ‘buurtjes’. De huizen liggen door hoogteverschillen soms ook boven elkaar waardoor de bewoners een grandioos uitzicht over de zee hebben.

53

Montauk

Montauk ligt in het zuidelijkste puntje en heeft een surf vibe. Het is de beroemde plek uit de film ‘The Eternal Sunshine of the Spotless Mind’. De huizen in dit deel van The Hamptons zijn minder imponerend, in tegenstelling tot de overweldigende natuur! Groen en uitgestrekt. Er hangt een inspirerende en creatieve sfeer.

hamptons-2

Shelter Island

Weer een heel ander gevoel vind je op Shelter Island. Het is heel bosrijk. Tijdens een boswandeling kom je er allerlei dieren tegen. Veel van de houten boshuizen zijn beschut door de tropisch ogende bomen. De zee is er kalm, de mensen leven veel buiten. Dit is waar je moet zijn voor het buitenleven met kampvuurtjes, bootjes aan de steiger en barbecues.

12Jeroen liet zich voor zijn project leiden door de magie en diversiteit van The Hamptons. Maar ook The Parrish Art Museum is voor hem een bron van inspiratie. En last but not least, de adembenemende zonsondergangen waarbij de kleur van de lucht prachtig overloopt in de zee. Zo’n uitzicht wil toch iedereen?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *