Een gezinshuis in Monnickendam

Ze runnen niet alleen een gezinnetje, Bart Honingh (fotograaf) en zijn vriendin Linda Huiberts (visagist en stylist) werken ook dagelijks samen aan producties voor onder andere Margriet, Flair Santé, Vriendin en Ouders van Nu. Met hun 3 zoons – Dean (6), Levi (5) en Senna (1,5) – wonen ze in een prachtig huisje in Monnickendam. Westwing nam een kijkje.7-Het-gezin1

Monnickendam

In deze gezellige stad met een eigentijds karakter staat het huis van Bart en Linda. In de afgelopen jaren hebben ze er hard aan gewerkt om de woning om te toveren tot een bijzonder stijlvol en warm familiehuis. Op de bovenverdieping bevinden zich de slaapkamers van Dean en Levi, een kantoorruimte, stylingkamer en badkamer. Op zolder is de slaapkamer van Senna en die van Bart en Linda zelf. Op de begane grond bevindt zich een keuken met een gietvloer. De houten vloer in de woonkamer is wit gelakt.

02-3-slaapkamer

Nadruk op wit en hout

Bart en Linda wilden een huis waarin geleefd mag worden en die absoluut niet aanvoelt als een soort showroom. Hout, wit en vintage meubels vormen de basis van het interieur. “We wilden graag een lichte ruimte creëren en geen standaard houten vloer. We besloten daarom de vloeren wit te verven. Ook zijn we beiden gek op hout en vintage items. Om rust en eenheid te scheppen, zijn in alle ruimtes dezelfde materialen en kleuren toegepast Dit zorgt voor een tijdloze basis die door het veranderen van enkele accentitems telkens een andere look kan krijgen.”

02-8-woonkamer-839x1024

Versiering

Dat het elke dag feest is bij Bart en Linda wordt gesymboliseerd door de gekleurde slinger en de pompoentjes. “We zijn heel gelukkig en dat willen we elke dag vieren. De slinger zorgt voor vrolijkheid, gezelligheid en hoort bij ons gezin. In mijn stylingkamer hangen roze pompoentjes. Zo kan ik toch nog ergens in dit huis vol mannen een beetje roze kwijt. In de kamer van Dean en Levi hangt een gekleurde slinger met bolletjes en ook in de kamer van de kleine Senna hangen gekleurde pompoentjes aan het plafond. De stijl van de kinderkamers pas perfect bij de look & feel van de rest van het huis maar met behulp van persoonlijke items zijn de kamers toch heel eigen gemaaktZo staan er bijvoorbeeld vijf poppetjes in de kast van Senna. Deze poppetjes staan symbool voor het gezin. Achter de meeste items in ons huis zit wel een bijzondere gedachte of idee.”

unnamed-4

Keuken

De keuken hebben Linda en Bart zelf ontworpen en is vervolgens door een timmerman op maat gemaakt. “We wilden erg graag een open keuken en hebben de bestaande ruimte open gebroken. Het aanrechtblad is gemaakt van beton, wat kans geeft op kringen, maar dat vinden we prima, de keuken mag leven. Daarnaast wilden we een groot gasfornuis en een gietvloer om het geheel wat stoerder te maken.” De keuken is een van de lievelingsplekken van Bart & Linda. “Na de geboorte van Senna (1), wilde ik graag snel weer in shape komen en kwam ik contact met voedingscoach Laurianne Ruhe. Ik besloot een detox te doen samen met Bart. Sindsdien zijn we heel bewust met eten bezig en hebben zelfs onze superfoods een prominente plek gekregen in de keuken. Ik ben daarnaast ook gek op designkopjes en andere decoratieve items die ik uitstal op de houten planken in de keuken.”

02-9-Keuken-900x1024

Wooninspiratie

Door Pinterest en de vele shoots in verschillende huizen laten Bart en Linda zich inspireren voor hun eigen woning. Inmiddels weten deze twee alle mooie woonlocaties, marktjes en winkels in het land te vinden. Stukje bij beetje sprokkelden ze het interieur bij elkaar om hun huis eigen en uniek te maken. Ze kopen regelmatig iets online maar rijden net zo makkelijk vele kilometers voor een nieuw object voor hun interieur.

unnamed-11

Gym attributen

“Onze jongens hebben erg veel energie en daarom besloten we om wat gym attributen in huis te halen. Zo ligt er in de woonkamer een vintage gymmat waar de jongens lekker op kunnen spelen. Daarnaast hebben we een vintage leren bal en turnringen die we in de zomer buiten hangen. Deze items zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar staan ook erg mooi in huis als decoratie.”

2-Computer-deel

Krijtverf en vintage items

Dat het gezin durft te spelen en variëren met hun interieur is goed te zien. Zo hebben ze de muur achter de eettafel behandeld met krijtverf. “Onze interieuritems kwamen niet tot hun recht bij de witte muren. We besloten het eetgedeelte wat gewaagder te maken door te kiezen voor een grote krijtmuur. Eten doen we aan een robuuste eettafel met ijzeren poten met vintage stoelen er omheen. De stoelen zijn allemaal verschillend en we hebben ze via Marktplaats en op verschillende rommelmarktjes bij elkaar gezocht.”

10-Styling-beeld

Styling

Linda en Bart hebben verschillende meubelstukken in hun huis gestyled met accessoires die voor hen emotionele waarde hebben. Zo wordt het huis nóg persoonlijker. Het stel zit niet vast aan items maar de accessoires waar ze wel veel waarde aan hechten zijn de drie geboorteborduursels van oma. “Oma heeft voor elk kind een borduursel gemaakt met daarop de geboortedatum en naam. Dit zijn de meest unieke items in ons huis, ze zijn onvervangbaar en zouden niet zomaar nog eens gemaakt kunnen worden.”

styling

Toekomst

“In de toekomst willen Bart en ik nog veel meer mooie producties maken. Ik ben elke dag met een glimlach aan het werk, omdat ik dit samen met mijn grote liefde kan doen. We zijn er enorm trots op hoe we het doen als gezin en zakenpartners. Of we hier altijd blijven wonen weten we nog niet. We zouden graag naar Amsterdam willen vanwege de sfeer. Mochten we buiten Amsterdam blijven trekt Uitdam ons ook vanwege de ruimte – met jonge kids en een kantoor aan huis is dat wel een must. Wat we in ieder geval ooit nog eens willen is een huis helemaal zelf verbouwen en dan het liefst een ruimte met hoge muren en ramen. Maar voor nu zijn we heel gelukkig met de plek waar we wonen!”

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *