Binnenkijken met Denis Krasikov

Neem een kijkje in een uniek loft in Praag, ontworpen door de Russische interieurarchitect Denis Krasikov. Wat begon met het ontwerpen van theepotten, kubussen en cilinders, groeide uit tot een grote interesse voor interieur. Na de huizen van zijn vrienden te hebben verbouwd, volgde zijn eerste échte klant wat weer leidde tot een baan bij het gerenommeerde Nazca Studios. Zijn stijl? Scandinavisch. De rustieke touch, natuurlijke materialen en ontspannen look spatten dan ook van iedere kamer af.

bank

Interieurstijl

“Zelf ben ik gek op de Scandinavische stijl en alles wat bij deze stijl aansluit. Om deze redenen zie je veel Scandinavische invloeden zoals natuurlijke materialen, minimalistische beelden, verschillende soorten textiel en kleurrijke accenten in mijn werk. Ik combineer alle kenmerken die de Scandinavische stijl zo mooi en uniek maken.”

 denis

Scandinavisch appartement

“Het loft appartement in Praag bevindt zich op de bovenste verdieping van een historisch gebouw in het hart van de stad. Ik wilde de liefde en creativiteit van de bewoners benadrukken in het appartement. Het resultaat is een klassieke Scandinavische inrichting mét behoud van de oorspronkelijke, authentieke uitstraling van het gebouw.”

keuken

“Ik heb de Scandinavische stijl gecombineerd met wit en hout. Ook heb ik veel lichte en donkere accenten gebruikt om het kleurenschema aan te vullen. Het gebruik van wit in combinatie met houten vloeren, zorgt ervoor dat de ruimte veel groter oogt. Door stoelen en accessoires in verschillende kleuren te combineren met grafische prints wordt de ruimte warm en speels. Ik vind het erg belangrijk om stijlvolle en trendy producten te gebruiken die ook functioneel zijn én die toegankelijk zijn voor veel mensen. In dit huis zie je veel handgemaakte items terug zoals de boekenkast en het bed. Door deze items te combineren met moderne Scandinavische merken zoals Muuto en Hay is er een uniek totaalbeeld ontstaan.”

kamer

Loft gevoel

Om het loft gevoel in stand te houden heb ik een hoog podium geplaatst met een ladder van metaal, waar het bed op ligt. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de hele kamer en creëer je tegelijkertijd een intiem en romantisch plekje. Met behulp van gordijnen van dicht weefsel heb ik een kleedkamer gecreëerd. Naar mijn mening helpt deze eenvoudige oplossing om het interieur te comfortabel te maken zonder de functionaliteit en consistentie van de kamer te doorbreken. Verder heb ik gekozen voor verschillende industriële lampen aan het plafond om het appartement een wat stoerder en creatiever uiterlijk te geven.

combiii

Quotes

“Ik ben gek op posters en vinyl stickers op muren, bijvoorbeeld met citaten van beroemde mensen. Dit kan een huis persoonlijk maken en zorgt ervoor dat het huis het karakter van de bewoners ademt. Tevens zorgen deze quotes ervoor dat de bewoners er elke dag weer door worden gemotiveerd of geïnspireerd.”

bADKamer

Inspiratie

Denis laat zich voor zijn werk inspireren door bekende ontwerpers in de design-, film- en muziekwereld. “Mijn reizen, bezoeken aan exposities en de mensen die dicht bij me staan zijn ook een grote bron van inspiratie voor mijn werk. Creativiteit haal ik uit de kleinste dingen in het leven en daardoor waardeer ik ook alle mogelijkheden die er op mijn pad komen.”

bed

Toekomst

“Mijn droom is al uit gekomen. I heb een fantastische baan, aardige mensen om me heen en veel motivatie om nog meer projecten te gaan realiseren. Mijn persoonlijke slogan is ‘Werk hard, droom groot.’ Ik ben ervan overtuigd dat mijn beste projecten er nog aan komen!”


kamerrrr

 

Wil je meer weten over Denis en zijn lopende projecten? Klik dan hier!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *