Binnenkijken bij Willem Baars – hoofdredacteur JFK

Willem Baars heeft als redacteur een flinke carrière opgebouwd. Zo is hij ooit begonnen bij De Telegraaf als popjournalist, daarna werd hij sportjournalist en heeft hij onder andere gewerkt als redacteur bij de Hitkrant, Muziek Expres en de Playboy. Momenteel is hij al negen jaar verantwoordelijk voor magazine JFK. Het mannenblad heeft inmiddels een hoog internationaal aanzien verworven. De hoofdredacteur van JFK heeft een bijzondere smaak en daarom mocht Westwing een kijkje nemen in zijn appartement in Amsterdam.

Intro-foto

Strak met warme touch

Bij binnenkomst is meteen duidelijk dat Willem van een strak, maar tegelijkertijd ook warm interieur houdt. De lichte kleuren worden gecombineerd met klassiekers zoals de bank van Artifort en de kast van Polyform, wat zorgt voor een mooi en tijdloos geheel.

 Ooit was ik heel erg met de inrichting van mijn huis bezig, ik wilde dat alles in mijn huis mooi zou zijn. Dat principe heb ik moeten loslaten toen Bibi, mijn dochter, wat ouder werd en haar spullen de overhand kregen in mijn huis. Mijn huis is altijd wel wat rommelig maar dat hoort ook bij mij. Het liefst zou ik een huis willen hebben als Sheats Residence in Hollywood. Dat is het mooiste huis waar ik ooit ben geweest, dat ik ooit heb gezien en ken. Alles aan dat huis en alles dat er staat is mooi.

beeld---7

 Alle muren in het huis van Willem zijn wit, behalve in de slaapkamer, daar bevindt zich een grijze muur. De ruimte krijgt sfeer door de vintage meubels in de woonkamer en de houten vloeren. Het vele licht dat in het huis komt zorgt ervoor dat de ruimte net wat groter oogt. “Ik hou erg van een neutrale basis, zodat de focus wordt gelegd op bijzondere elementen in de ruimte. Ik ben gek op vintage meubels en dan met name van Italiaanse designers. Om m’n huis toch nog wat persoonlijker te maken, hangen er verschillende kleurrijke kunstwerken in het huis. Kunst mag wat mij betreft bij niemand in huis ontbreken, kunst geeft een interieur karakter.”

Strak-met-warme-touch---2

Voorliefdes

Willem is een echte business man en workaholic. Als hij eindelijk tijd heeft om thuis te ontspannen, is hij vooral te vinden in zijn zitzak. “De zitzak van Zanotti is echt mijn lievelingsplek. Daar zit ik het lekkerst, vlakbij het raam met een heerlijk uitzicht over Amsterdam en vlakbij de televisie. Verder ben ik ook gek op mijn bank van Kho Liang le. Deze ontwerper heeft naam gemaakt in de zestiger jaren met het ontwerp voor Schiphol. Hij is overleden in 1975 maar al zijn werken reflecteren puurheid en warmte en dat is ook terug te zien in deze bank. Het is een prachtig item dat hij heeft ontworpen in 1965 en is echt de eyecatcher van het huis.”

Strak-met-warme-touch---1

Inspiratie

Inspiratie haalt Willem uit zijn dagelijks leven, uit zijn reizen, de mode, muziek, maar vooral uit zijn gevoel en instinct. “Ik voel wel aardig aan wat de trends worden en probeer dat in JFK te leggen. We willen nét een stap voor zijn op wat er speelt. Iconen heb ik vooral in de muziek (ASAP Rocky, Kraftwerk, David Bowie), film (Martin Scorcese) en mode (Ennio Capasa van Costume National, Hedi Slimane van Saint Laurent). Maar ook veel Nederlandse fotografen inspireren me: Carli Hermes, Ruud Baan, Alek, en Linda Stulic. In mijn kast ligt een verzameling aan mooie boeken en bijzondere tijdschriften waar ik me door laat inspireren.

Inspiratie

Beste advies

“Niet altijd a la minute iets beslissen als je iets wordt gevraagd. Toen ik net als hoofdredacteur begon gaf ik vaak te snel een antwoord op een vraag. Daar had ik dan later spijt van. Nu denk ik soms een paar dagen na en overleg ik voordat ik iets beslis waar ik niet zeker over ben. Mijn motto is daarom ook: Whatever you are, be a good one!”

Beste-advies

Future

“JFK is echt mijn droomblad en mijn kindje en ik zie mijzelf hier nog heel lang werken. Mocht er een andere mannentitel op mijn pad komen, die mooier is dan JFK dan zou ik daar zeker voor open staan. Maar voor nu ben ik erg trots op wat ik met JFK heb bereikt én woon ik met veel plezier in Amsterdam. Deze stad is voor mij de enige stad waar ik in Nederland zou willen wonen. Buiten Nederland trekt Florida mij enorm en met name Miami. De sfeer daar is heel relaxed. Maar of ik ooit verhuis moet de toekomst uitwijzen…”

Future

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *