Binnenkijken bij Viviën de Vries

Viviën de Vries woont in een karakteristiek gebouw op een unieke locatie aan de Amstel. De woning dateert uit 1921 en was tot 1975 in gebruik als dorpsschool. Na 1975 is het pand gebruikt als atelierruimte en in 2012 waren Viviën en haar man Robin de gelukkige kopers van dit historische pand. Viviën is al jaren Westwing fan, een echte Happy Customer, en nodigde ons uit om een kijkje te nemen in haar huis vol Westwing aankopen!

def_Vivien-de-vries-paspoortje-2

Wat een uniek pand! Hoe zijn jullie hier terecht gekomen?

“Ik had dit huis al jaren staan in mijn Funda favorieten, maar ik heb nooit durven dromen dat ik er daadwerkelijk zou gaan wonen. Op een dolle avond zaten we met wat vrienden te borrelen en te praten over huizen. Mijn favoriete Funda huis was zó groot dat het idee ontstond om er met twee gezinnen te gaan wonen. De volgende dag belden we meteen de makelaar op voor een afspraak. Onze vrienden konden helaas niet mee naar de afspraak, maar Robin en ik besloten toch te gaan kijken. Bij het moment van binnenkomst werden we allebei opslag verliefd op de ruimte en het betoverende uitzicht! En zeiden tegen elkaar, als we het doen doen we het alleen met ons gezin.

DSC_5516

Het wow-effect: de hal van het oude schoolgebouw van Viviën en Robin is nog bekleed met de originele tegels.

Het huis moest totaal gerenoveerd worden, maar het was toen al perfect voor ons gezin. We besloten ervoor te gaan. Het duurde een jaar voordat we de sleutel kregen vanwege alle vergunningen, maar het huis was eindelijk van ons!”

Hoe zou je de stijl van je huis omschrijven?

“De combinatie van hout en staal is de basis van mijn stijl. Ik ben gek op rauwe materialen in combinatie met warme, rijke stoffen en kleuren. Voor mij is het belangrijk om een balans te creëren van verschillende stijlen. Door de materiaalkeuzes die ik maak, probeer ik gezelligheid en warmte te creëren in huis. Zo heb ik gekozen voor een zwarte muur in de woonkamer om de vijf meter hoge ruimte wat kleiner te laten ogen. In combinatie met verschillende kleurrijke schilderijen aan de wand wordt de kamer heel warm en sfeervol.”

DSC_5783

“Verder heb ik in het huis veel erfstukken staan, die ik zelf nooit zou kopen. Door een ruimte aan te passen aan een erfstuk, ontstaat er een heel bijzonder effect. Zo heb ik in de woonkamer de geërfde marmeren tafeltjes gemixt met hout en de linnen bekleding van de bank uit ons oude huis vervangen door een fluweel stof.”

DSC_5786

Door de zwarte muur vol te hangen met kleurrijke kunst wordt de woonkamer knus.

Waarom past dit huis zo goed bij jou?

“Door het licht, de hoogte en het uitzicht. In elke kamer zie je iets anders. In de huiskamer kijk je uit over de Amstel, in de keuken kijk je weg over de weilanden richting Amsterdam en vanuit mijn slaapkamer boven, kijk ik naar het dorp waar ik geboren ben. Het huis is vijf meter hoog en daardoor is het heerlijk om te spelen met die hoogte. We hebben de huiskamer en slaapkamer verhoogd zodat je beter naar buiten kan kijken en in mijn kantoor heb ik een vide geplaatst waarop de kinderen heerlijk kunnen spelen. Dankzij de hoogte heb ik ook in de kamers van de kinderen ringen gehangen waar ze lekker aan kunnen slingeren.”

Hoe is de keuken tot stand gekomen?

“De keuken was qua stijl een gok, maar ik had alles al uitgedacht in mijn hoofd. Ik wilde rvs en hout combineren. Ik kocht via marktplaats wat oude kastjes, daartussen plaatste ik een gigantisch groot fornuis. Het rvs heb ik laten doorlopen tot in de vensterbank om het geheel niet te rommelig te maken. Aangezien er gekruiste houten balken bovenin het huis zitten, heb ik gekozen voor een strakke vloer om meer eenheid te creëren en zo de nadruk op de houten plafonds te leggen.

DSC_5895

De koelkast was de echte uitdaging. Ik wilde namelijk erg graag een hoekkoelkast, wat een klus! Na veel moeite heb ik dit exemplaar in België gevonden. De koelkast heb ik laten beplakken met rvs, de deurknop is een glasdrager.”

DSC_5772-bewerkt
Netjes opgestapeld: al het servies in de metalen kast van Westwing.

Wat is jouw lievelingsstuk in huis?

“Het okergele stoeltje van mijn oma. Mijn oma zat altijd in deze stoel. Officieel is het een set van twee. Mijn zus heeft de andere geërfd. Het is een meubelstuk dat ik zelf eigenlijk nooit zou kopen, maar door de emotionele waarde zal ik hem ook nooit weg doen.”

DSC_5853

“Daarnaast heb ik ook nog een oude antieke kast van mijn moeder die me heel dierbaar is. De kast heeft ze gekocht toen ze achttien jaar was en hij heeft altijd in haar huis gestaan. Ze wilde hem niet meer hebben. Nu is het mijn beurt om deze kast een passende plek in mijn huis te geven.”

Wat is het verhaal achter de piano die in de woonkamer staat?

“Mijn man Robin speelde vroeger heel fanatiek piano. Hij is echt de muzikale van ons twee, helaas speelt hij niet meer zo vaak. Ik hoop dat mijn dochter het ook leuk gaat vinden om piano te spelen. Ze wil het in ieder geval graag proberen!”

De kinderkamers zien er prachtig uit! Hoe heb je ze ingericht?

“Onze dochter Sky is gek op paarden en daarom heb ik er voor gekozen om haar kamer te laten uitkijken over de weilanden. Ze kijkt vanaf haar rieten schommelstoel urenlang naar de rennende paarden. De muren in haar kamer zijn wit en contrasteren leuk met allerlei kleurrijke accessoires. Die geven haar kamer een warm gevoel.”

DSC_5646DSC_5624

De hangstoel waarin dochter Sky urenlang naar de hemel en de paarden staart.

“De kamer van onze zoon Jaegger heeft door de combinatie van wit en zwart juist een stoere look. Jaegger is dol op boten, daarom hebben we ervoor gezorgd dat hij vanuit zijn raam uitkijkt over de Amstel.”

DSC_5705DSC_5703

Jaegger is gek op zijn vliegtuig. Waar Viviën dit voertuig heeft gekocht? Westwing, natuurlijk!

Kan je me vertellen hoe je Westwing hebt ontdekt?

“Als echte online shopper kwam ik via een tip op de Westwing site terecht. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de site redelijk lang voor mezelf heb gehouden. Ik beschouwde de site als mijn geheime online winkel. Nu Westwing veel meer bekendheid heeft gecreëerd is het verbergen van deze site niet meer mogelijk. Het hele dorp kijkt elke ochtend als een soort ritueel naar de site om de nieuwste sales te bewonderen. Westwing heeft zoveel aanbod in zoveel verschillende stijlen: je kan er echt parels vinden.”

DSC_5533

“Door Westwing heb ik echt unieke dingen kunnen kopen waaronder veren, een vogelkooi, kussens, lampen, een vliegtuig en servies. Daarnaast is Westwing ook ideaal voor praktische dingen, die je daar low budget shopt. Zo heb ik er onder andere de bakjes van mijn tandenborstels gekocht, en kijk ik dagelijks naar de nieuwste sales om te zien of ik er nog wat leuks kan vinden.”

Wat is je leukste herinnering aan het huis?

“Na een jaar kregen we eindelijk de sleutel van ons huis. We besloten om dit te vieren met een bouwval party. We hebben met veertig man gebarbecued. Iedereen nam wat te eten en te drinken mee, en de enige plek waar we konden zitten was in de gang. De plafonds en muren vielen bijna uit elkaar en iedereen zat onder het stof maar we hadden de grootste lol. Het was een uniek moment en iets om nooit meer te vergeten.”

Hoe zou jij de volgende twee zinnen afmaken?

In de ochtend zit ik het liefst in… “de keuken kijkend naar de weilanden en naar de wolkenpartijen.”

De keuken is de plek waar… “wij leven, van elkaar genieten en waar wij onze familie en vrienden graag om ons heen hebben.”

DSC_5572

Viviën geeft woonadvies en legt in haar werk vooral de nadruk op materiaal. Kussens in bijzondere stoffen zijn haar favoriet.
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *