Binnenkijken bij The Hoxton Hotel

Het eerste Hoxton hotel werd in 2006 geopend in Shoreditch, een hippe en creatieve buurt in Londen. Onlangs heeft Hoxton hun eerste internationale vestiging geopend, bestaande uit vijf grachtenpanden in hartje Amsterdam. Met ruim 111 kamers en een eclectisch interieur, is dit een hotel waar je ook graag komt als je er niet logeert.

2

De hotelgroep kenmerkt zich door hun creativiteit, onderscheidend vermogen en no-nonsense mentaliteit. Kamers huur je tegen vaste prijzen, zonder extra kosten voor het plegen van telefoontjes of voor het plunderen van de minibar. Het design hotel kent een intieme setting, waarbij de diverse faciliteiten op één plek bij elkaar komen.

8

Via de entree aan de Herengracht loop je de lobby in vintage stijl in. De kleden op de houten vloer en het design met klapstukken uit de jaren vijftig en zestig maken de lobby huiskamerachtig. Achter de lobby bevindt zich Lotti’s, het restaurant dat gerund wordt door Hoxtons grote broer – Soho House. Lotti’s is een gezellig restaurant met een semi-Italiaans menu en een te gekke cocktailbar waar veel Amsterdammers dagelijks de deur platlopen.

7

Het interieur is ontworpen door het interieur duo Nicemakers, de designers achter onder andere de Sla restaurants in Amsterdam. Het design is geïnspireerd op de geschiedenis van het gebouw en het resultaat mag er zijn; luxueuze materialen, een prachtig kleurenpalet en moderne klassiekers. Waar mogelijk zijn bijzondere details, zoals plafondschilderingen en authentieke balken hersteld.

4

De kamers van het Hoxton hotel zijn allemaal ingericht met een donkere vloer, accentkleuren en natuurlijke materialen zoals leer. Voor het ontbijt hoef je hier niet naar beneden toe. Je hangt gewoon de ‘breakfast bag’ aan de deur en in de morgen wordt er een tasje met verse jus, granola en een banaan aan de deur gehangen.

5

In het hotel kun je ook terecht in “The Apartment”, een verzameling van vijf ruimtes waarin je kunt werken, koken of neer kunt strijken voor een zakelijk gesprek. In de avonduren transformeren deze ruimtes tot een hippe bar voor evenementen en privé diners.

4

The Hoxton richt zich niet alleen op de buitenlandse toeristen die hier graag komen, maar ook op de Amsterdammers. Een hippe plek om naar toe te gaan voor een hapje of drankje, om af te spreken met vrienden en je te laten inspireren door de fantastische ambiance.

Win!
Zou jij wel eens willen overnachten in het Hoxton Hotel in Amsterdam? Bij Westwing kun je een overnachting voor 2 personen winnen! Klik hier voor meer informatie.

3

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *