Binnenkijken bij Ron Blaauw

Chef-kok Ron Blaauw is inmiddels een bekende naam in Amsterdam. Zijn gelijknamige restaurant Ron Blaauw Amsterdam werd beloond met twee sterren. Ron besloot het anders aan te pakken, leverde zijn sterren in en begon in maart 2013 zijn laagdrempelige restaurant Ron Gastrobar. Vorig jaar verraste hij heel Amsterdam door culinaire broodjes worst te serveren bij hotdogparadijs The Fat Dog. Nu is het tijd voor zijn derde restaurant. In juni dit jaar opende hij het zusje van Ron Gastrobar aan de Kerkstraat 23, genaamd Ron Gastrobar Oriental. Het nieuwe restaurant heeft hetzelfde concept als Ron Gastrobar, maar dan met een Aziatisch tintje. Een plek waar recht wordt gedaan aan klassieke Chinese gerechten. Net als in de eerste zaak kosten alle gerechten €15,- per stuk en zijn er 25 gerechten verkrijgbaar.

10Corbino

De sterrenchef heeft zich voor Ron Gastrobar Oriental laten inspireren door restaurants in verschillende steden. ‘Ik ben zelf erg gecharmeerd van Hakkasan, een keten van Kantonese restaurants. Ik heb een grote liefde voor de Oriëntaalse keuken en miste zo’n restaurant in Amsterdam. Een belangrijk aspect voor mij is de bar. Deze moest zich in het midden van de zaak bevinden en ik wilde dat het als vanzelfsprekend zou voelen, alsof het restaurant er al vijf jaar zit.”

paspoortje-RonBlaauw800px

Hip Studio

Ron Blaauw laat al zijn zaken inrichten door Hip Studio. Hip Studio is een bedrijf met oog voor detail en verzorgt innovatieve, designoplossingen voor haar klanten. Voor Ron Gastrobar Oriental hebben ze eerst gekeken naar de buurt waarin het restaurant zich bevindt, voordat ze begonnen met het uitwerken van het concept. De eigenaar van Hip Studio, Wim Hoopman en Ron Blaauw kennen elkaar al jaren en Wim vult Ron’s ideeën perfect aan!

7Hip Studio

Oriëntaals

De stijl van het restaurant is oriëntaals met een beetje een New Yorks gevoel. “We zitten in Amsterdam en niet in Shanghai. Het concept moest dicht bij mezelf blijven en het ziet er tegelijkertijd oriëntaals uit maar ook heel internationaal.”

“Mensen denken bij oriëntaals vaak aan rood, maar samen met Hip Studio hebben we daar bewust niet voor gekozen. We hebben veel verschillende tinten groen gebruikt. We vonden mooie groentinten origineler en perfect te combineren met het chocoladebruine marmer van de bar.”

5Hip Studio

“Ook hebben we veel gebruik gemaakt van mat messing. Van dit materiaal hebben we ook schermen gemaakt, waardoor de intimiteit in de ruimte wordt benadrukt. Op de vloer ligt een brede, stoere bamboevloer. In Nederland kennen we bamboe in smalle strookjes, maar dit zijn hele gave, brede, onbehandelde stroken. Dit creëert een natuurlijke look. Je kunt hier binnenkomen en even niet meer weten in welk land je bent. De comfortabele kussens van het merk Élitis – die overal in de zaak liggen – komen uit Parijs en maken het restaurant qua look helemaal af.”

9Corbino

Keukens

Dim sum is een belangrijk onderdeel in de oriëntaalse keuken en vandaar dat Ron Gastrobar Oriental twee keukens heeft. Een gewone keuken en een dim sum keuken. “Hip Studio heeft een aparte hoek gecreëerd voor de dim sum keuken. Hier hangen mooie lampen van Jonathan Adler, die perfect aansluiten bij het concept. Daarnaast hebben ze hele mooie gecraqueleerde bladen laten maken, waarvan je kan eten. De bladen van gebroken wit en goud zijn afgelakt, waardoor de ruimte een subtiel accent krijgt.

8Hip Studio

Kunst

Voor Hip Studio is kunst een onoverkomelijk item in de inrichting. Het interieur kan simpel zijn maar dat moet dan een bewuste keuze zijn. Voor het project van Ron Blaauw zijn ze gaan zoeken naar een kunstenaar die muurschilderingen maakt en het concept goed begreep. De artiest heeft nachten lang op een krukje zitten schilderen en het resultaat is prachtig geworden! De muurschildering geeft precies de sfeer en het gevoel weer, dat Ron met zijn restaurant wilt overbrengen.

3Hip Studio

Eigen Servies: GASTRO

“Ik werd benaderd door Jos ten berg voor een servieslijn en mijn gedachten gingen meteen uit naar Mieke Cuppen. Ik heb haar ontmoet bij een wedstrijd waar ze ontbijtservies had gemaakt en de wedstrijd hiermee won. Het servies is geïnspireerd op mijn visie en is voorzien van craquelé grijs glazuur met gele en blauwe kleuraccenten, wat zorgt voor een oogstrelende presentatie. Ik heb altijd al mooi en functioneel tablewear willen maken en die droom is nu werkelijkheid geworden.”

1Jos Ten Berg

GASTRO is vervaardigd uit 100% natuurlijke materialen, waardoor het keramiek zich steeds op unieke wijze, organisch vormt. Dit maakt GASTRO écht Organic Stoneware! De collectie bestaat uit platte borden, diepe borden, (serveer)schalen en bekers. Op dit moment is Ron Blaauw bezig met het tweede deel van zijn servieslijn en deze nieuwe serie komt in september 2015 uit.

2Jos Ten Berg

Presenteer jouw gerechten in de stijl van Ron Blaauw met ditprachtige Gastro servies! Zo is het alsof je dagelijks in een sterrenrestaurant eet!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *