Binnenkijken bij Pim Veth en Mirjam Deen

Westwing nam een kijkje in het bijzondere huis van acteur Pim Veth en zijn vriendin Mirjam Deen in Amsterdam. Mirjam en Pim toverden twee klaslokalen van een oude meisjesschool om tot een ruim appartement met een extra verdieping. Gevuld met stoere materialen, glazen wanden, vintage vondsten en bijzondere kunstwerken was deze crib absoluut de moeite waard om een bezoekje aan te wagen!

collage4

Een meisjesschool uit het jaar 1880

“We hebben altijd al in een uniek pand willen wonen en na tweeënhalf jaar zoeken en het lef te hebben gehad om vaak nee te zeggen kwamen we terecht bij dit bijzondere object. Het pand was een oude meisjesschool uit 1880 en werd gebruikt als atelier. De eerste keer dat we binnenkwamen werden we opslag verliefd op de hoogte van de klaslokalen. Het huis werd casco verkocht en wij hebben twee klaslokalen weten te bemachtigen waarmee we met aannemers en vele vrienden een prachthuis hebben gecreëerd!”

Om het gigantische project in goede banen te leiden, schakelen Pim en Mirjam de hulp in van interieurarchitect Rik Alkema. “Rik is echt onze held. Hij luisterde goed naar al onze wensen en heeft ervoor gezorgd dat onze dromen werkelijkheid werden. Alles wat niet fout kon gaan, hebben we zelf gedaan. Grotere klussen werden uitgevoerd door een aannemer. Die plaatsten onder meer het blok en de zware stalen constructies om de vloeren en plafonds te verstevigen.”

4

Doordat Pim en Mirjam de bordeauxrode stalen constructie zichtbaar hebben gelaten, ademt het huis iets industrieels en heeft het wat weg van een New Yorkse loft. Een sfeer die ze hebben versterkt door te kiezen voor een stoer kleurenschema, open glazen ruimtes waardoor je vanaf de bank zo naar de badkamer kunt kijken en een prominente zwarte vloer.

2

Persoonlijkheid

“Bijna het hele huis is gestyled en ingericht met items die we van familie en vrienden hebben gekregen. Zo hebben we de bank en het vloerkleed gekregen van al onze vrienden toen Pim veertig werd. De kleine ronde salontafel die in de woonkamer staat heb ik gekocht van mijn eerste centjes toen ik op kamers ging. De salontafel is het enige object dat ik nog heb van vroeger en dat ik altijd heb meeverhuist. Ook staat de hele kast vol met geschenken en items met een emotionele waarde waaronder een T-shirtje van Pim van vroeger, items van Pim’s overleden vader en een schaakbord dat we hebben gekregen van Liesbeth, een goede vriendin. Al deze spullen geven ons huis een persoonlijke twist.

1

Keukenwonder

“Achter het fornuis staan vind ik echt het allermooiste dat er is! Het is al jaren een wens van mij om echt een mega grote keuken te krijgen. Ik kook elke avond voor Mirjam. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor vrienden te koken en gezellig te tafelen. Om deze reden hebben we er ook voor gekozen om een tafel van zes meter in het huis te plaatsen. Verder houden we hier ook private diners voor bedrijven en of vrienden genaamd ’21 chairs’. Zo kan ik mijn kookkunsten nog meer laten zien!”

6

Memories 

“Af en toe zien we oude vrouwtjes voor het gebouw staan die hier vroeger op school hebben gezeten. Ze komen langs met hun dochter en vaak laten Pim en ik ze binnen om te laten zien hoe het gebouw van binnen is veranderd. Op de gang hangen nog wel allemaal klassenfoto’s van vroeger. Het is heel leuk om oude verhalen van het gebouw te horen en mede hierdoor weten wij ook dat de nonnen die les gaven, hiernaast woonde en waar verschillende ruimtes in het gebouw voor dienden.”

 

collage3

Eindbestemming

“Aangezien Mirjam al heimwee heeft als ze een dag van huis is weet ik wel zeker dat we hier nog heel lang zullen wonen. Aan kindjes wordt gewerkt en één kind kunnen we hier wel krijgen maar bij twee moeten we misschien toch verder kijken. We zijn aan de ene kant heel erg op onszelf maar aan de andere kant toch ook weer hele sociale wezens die erg graag, elke vrijdag naar de stamkroeg gaan om een drankje te drinken met onze vrienden. Voor nu is het huis echt ideaal en zien we onszelf ook niet buiten de stad wonen.”

collage5

Mocht je geïnteresseerd zijn in het huis van Pim en Mirjam óf in een private dinner check dan de facebookpagina van 21 Chairs!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *