Binnenkijken bij Mandy van Veen

Neem een kijkje in de creatieve woning van Mandy van Veen in Rijswijk! Twee jaar geleden kocht Mandy dit huis met haar vriend, in totaal uitgewoonde staat. Daar is nu helemaal niks meer van te zien! Het huis is compleet anders ingedeeld en ingericht. Er is veel meer leefruimte ontstaan. En om het huis nog wat groter te laten ogen, heeft Mandy gekozen voor lichte kleuren en materialen. Slim!1Mandy is van origine etaleur, maar ze werkt al heel wat jaren bij Lacoste, waar ze verantwoordelijk is voor de presentatie & merchandising van Lacoste in de Benelux. En dat zij supercreatief is, is wel te zien aan het huis, dat ze heeft omgetoverd tot haar mini droomhuis! Ze combineert een Scandinavische stijl met oud en nieuw design. Haar inrichting straalt veel rust en eenvoud uit. Ze heeft het eigen gemaakt, door veel oude spulletjes een nieuw leven in te blazen.

2Mandy’s voorliefde voor vintage zien we terug in de verschillende vondsten – afkomstig van marktplaats en marktjes. “Ik kan echt gelukkig worden van een vaasje van een euro, een prachtige rommelmarkt-vondst maar ook van een onbetaalbare designstoel.”

3Favoriet is de zwarte stoel die ze recent scoorde op Marktplaats. “De zwarte stoel is hier het laatst binnen gekomen en daar ben ik hartstikke blij mee, want ik was er al lang naar op zoek. Ik heb uren met liefde aan die stoel gewerkt om hem op te knappen.”

4Spelen met interieur is iets wat Mandy sowieso graag doet, het liefst als er niemand thuis is. “Ik verander graag dingen in huis. Zo is de kleur van de slaapkamer in anderhalf jaar tijd al vier keer van kleur veranderd en heb ik mijn krukje al een paar keer in een andere kleur gespoten. Van niets iets maken, vind ik een hele uitdaging.”

5

Mandy’s tips

  1. Maak groepjes van spulletjes. Dat is beter dan her en der dingen neerzetten.
  2. Gooi niet zomaar wat weg. Een likje verf of spuitbus verricht wonderen.
  3. Denk bij aankopen goed wat je met een item gaat doen. Als je wat kleiner behuisd bent zoals ik, is het meestal een of-of kwestie.

6Typerend voor de stijl van Mandy is de hoeveelheid items in haar huis met een emotionele lading. “Ik houd van items met een verhaal omdat ik hiermee iets unieks creëer. Een oude naaidoos heeft mijn schoonmoeder op straat gevonden met de naaispullen er nog in en de houtkachel heb ik weer gevonden in een oud haardenwinkeltje in België. Bijna al mijn meubels dragen een verhaal met zich mee, wat het uniek maakt ”

7Haar lampjes zijn een uit de hand gelopen hobby. Het idee dat je een stopcontact hebt op een vervelende plek is de basis van haar concept. Het fenomeen van deze lamp kennen we al maar doordat het snoer is gepunnikt en 2,5 meter lang is, heeft Mandy deze lampen compleet eigen gemaakt.

8-nieuwDe toekomst? Mandy zou haar hele leven hier kunnen blijven wonen. “Ik ben geboren en getogen in Rijswijk en voel me echt op mijn plek hier. Het huis beweegt met me mee. Als ik een nieuw item koop zoals een stoel, dan verkoop ik direct ook weer wat anders. Zo blijft het huis een oneindig project.”

9

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *