Binnenkijken bij Caroline van Zuiver

Caroline van Velze is Art Director van het trendy, Nederlandse meubelmerk Zuiver en moeder van drie prachtige kinderen. Voor Zuiver reist ze de hele wereld over om in kaart te brengen hoe de woontrends zich ontwikkelen en welke materialen, kleuren en vormen we binnenkort in huis willen hebben. Westwing sprak met Caroline en mocht een exclusief kijkje nemen in haar huis.

carolinealleen

Het Huis

Bij een prachtige monumentale woning in hartje Amsterdam komen we aan bij het huis van Caroline en haar familie. Het huis hebben ze in 1997 gekocht en na hier zes jaar te hebben gewoond, hadden ze genoeg geld gespaard om te beginnen met de verbouwing. “Het huis was toe aan groot onderhoud en het ontbrak aan wat charme. Na foto’s gevonden te hebben van hoe het huis er voor 1900 uitzag, besloten we het huis weer in de oude stijl te restaureren. De oude stijl was prachtig met veel sierlijke elementen die de voorgaande bewoners juist hadden weggewerkt door er plaatmateriaal voor te zetten. Na alle platen te hebben verwijderd, kwamen deze authentieke details gelukkig weer tevoorschijn!”

“Ik wilde ook graag de voorkant van het huis restaureren zoals ik gezien had op een oude foto waar het huis een prachtige voorgevel had. Aangezien het een monument is moesten we ons wel aan de regels houden, waaronder het correcte kleurgebruik. In Amsterdam is dat Bentheimer wit en Grachten groen. Om de voorkant weer in oude staat terug te krijgen, hebben we onder andere een grachtentrap geplaatst, de voorgevel eruit gehaald en er eentje teruggezet met authentieke ramen met roedes.”

tapijt-1

Mix oud en nieuw

Bij binnenkomst valt de eclectische woonstijl van Caroline meteen op. In haar hele huis staan vintage producten gecombineerd met moderne items zoals de lampen en stoelen van Zuiver. “Ik houd ervan om oud met nieuw te combineren. Door juist strakke meubels te combineren met authentieke accessoires, creëer ik mijn eigen persoonlijke verhaal in huis.”

Een ander kenmerkend element aan de woonstijl van Caroline is dat elk item in haar huis een verhaal met zich mee draagt. “Ik ben een persoon die het verhaal in vele producten ziet. Zo heb ik hele oude, bruine apothekers potten uit de jaren dertig in een kast staan, die komen uit de apotheek waar mijn moeder vroeger heeft gewerkt. Verder heb ik ook een theekastje geërfd en een klok van mijn opa in huis.”

DSC_8052

Favoriete Plek

Bij Caroline haar werkplek, wordt onze blik meteen naar het imposante raam met fantastisch uitzicht over de grachten getrokken. Geen wonder dat dit het lievelingsplekje van Caroline is. “Het oude bureautje is nog van mijn vader geweest en de groene schilderijen die erboven hangen zijn ooit door mijn moeder geschilderd. Vanaf deze plek kan ik heerlijk rustig werken en de vintage meubelstukken in combinatie met een OMG stoel van Zuiver maakt het geheel tot een hele mooie en vernieuwende setting.”

vintage

Kleurgebruik

Dat Caroline een voorliefde heeft voor de kleur Cognac zien we terug in de kleurnuances van haar huis. Haar hele huis is een mix van Cognac, grijs en zwart. Aangezien de beneden verdieping al genoeg karakter heeft, besloot Caroline de basis daar bewust heel basic te laten. Daarnaast is ze moeder van drie kids en heeft ze daarom ook hele functionele items in huis. “De Oaktray tafel van Zuiver is echt een item waar ik niet zonder kan. Naast tafel is het te gebruiken als een stijlvol dienblad.”

DSC_8194

Samples

“Ik ben altijd bezig met trends en met bedenken hoe ik deze kan verweven in de producten. Zuiver is een voorloper op het gebied van woonmode en daarom bewaren we veel van onze samples. Sommige samples komen nooit in de collectie terecht, terwijl andere veel later pas uit de kast worden gehaald en aan de collectie worden toegevoegd. Ik ben een persoon die snel waarde hecht aan items en om deze reden kan ik producten moeilijk loslaten. Dit heeft soms tot gevolg dat ik thuis kom met een auto vol met samples en die nieuw leven krijgen bij mij thuis. Zo heb ik een aantal producten in huis die de collectie nooit hebben gehaald.”

slaapkamers

Kamer dochter

“De kamer van mijn dochter geeft echt de Zuiver sfeer weer. Deze ruimte heeft dan ook een Scandinavische uitstraling met veel licht hout, wit, zachte kleurtjes en een touch of blue. Ze heeft de Zuiver kast High on Wood, Zuiver spiegel Round Wall, Zuiver bureaulamp Study en de bureaustoel OMG in haar kamer staan. Door het mooie, lichte behang in combinatie met de lijstjes en het schilderij boven haar bed krijgt de kamer meteen een hele warme en persoonlijke twist.”

kinder

Toekomst

“We voelen ons echt bevoorrecht om in dit huis te mogen wonen. Ik hoop dat het huis voor altijd in de familie blijft en één van mijn kinderen hier ooit komt te wonen. De kinderen missen soms wel een groot stuk land om lekker op te voetballen maar wat mij betreft gaan we hier nooit weg!

bevoorrecht 

Tips van Caroline

 

  • De badkamer is vaak een koude, kille kamer en door er een loper in te leggen creëer je veel meer sfeer. Een loper is smal en lang waardoor je de badkamer optisch verlengt en het geheel oogt ook nog eens veel warmer.

IMG_7613

  • Een kenmerk aan mijn huis is de combinatie tussen vintage en nieuwe producten. Zet eens een strakke stoel neer bij een oud kasje en je creëert in een handomdraai een andere stijl.

must_DSC_8256

  • De meeste mensen plaatsen een tafellamp altijd op een tafeltje of een kast. Probeer eens wat van je bijzondere items te belichten door juist een lamp in een kast te zetten in plaats van ergens op. Wil je liever geen lamp in de kast, verleng dan een hanglamp en hang hem laag boven een bijzet tafeltje.

 

  • Veel mensen zijn bang voor een druk carpet maar dat hoeft helemaal niet. Zo ligt er bij mij een druk kleed met veel contrast maar deze oogt helemaal niet druk. En zorgt juist voor net dat beetje meer sfeer in de ruimte.

vierkantWil je jouw interieur net zo stijlvol aankleden als dat van Caroline? Hier vind je de mooiste meubels en accessoires van Zuiver!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *